19.12.2015

Avoin kirje joulupukille

Dear Santa,
Minä olen nuori nainen täältä Etelä-Suomesta ja olen hurahtanut tanssimiseen toden teolla vuosi sitten. Keväällä opettelin ensin tanssimaan ja kesän ajan kävin useilla lavoilla tanssimassa. Syksy meni taas kursseilla uutta oppiessa. Mites, osaako joulupukki tanssia? Mikä on pukin lempitanssi - tonttu- vai nissepolkka? Ehkäpä pukki(=bugg)? :) Itse tykkään kovasti humpasta, jenkasta ja kädenalitansseista. Minulla on ollut ihan tosi tosi kiva vuosi kaikenkaikkiaan ja kiltti olen myös ollut. Noh täytyy kyllä myöntää, että en ehkä ihan 24/7, mutta uskon että kiltteyteni riittää toteuttamaan edes muutaman toiveen :) Olet varmaan tosi kiireinen näinä aikoina juuri jouluaaton alla, mutta ehkäpä sinulla on aikaa istahtaa hetkeksi toiveideni pariin. Toivottavasti pystyisit toteuttamaan mahdollisimman monta toivetta!

Ps. Minä olen kirjoittanut sinulle viimeksi lapsena. Sama tyttö täällä silti edelleen kirjoittelee, mutta toiveet ovat vain vaihtuneet..:)

Minä toivon..
  
  • Monta mukavaa ja ikimuistettavaa tanssi-iltaa ja ihania elämyksiä lavoilla.
  • Kärsivällisyyttä harjoitella uutta ja vanhaa!
  • Glitterillä kuorrutetut tanssitossut ja kauniin tanssihameen.
  • Tanssiparin!
  • Mahdollisuutta kokeilla kilpatanssia.
  • Että kukaan ei joutuisi istumaan seinäruusuna tansseissa.
  • Onnistuneet juhannustanssit.
  • Että jokaisella olisi kivaa tansseissa.
  • Saavani tutustua lisää huikeisiin tanssityyppeihin vuoden aikana - sekä uusiin että vanhoihin!
  • Ainakin pari Matin&Tepon keikkaa (Pakko se on tunnustaa, piilofani taidan olla..)
  • Ei rukkasia itselle eikä kellekään muullekaan.
  • Tanssin iloa ihan jokaiselle!


HYVÄÄ JOULUA JA TANSSILLISTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE! *<:)

 

13.12.2015

Perjantaitanssit, uusi tanssipaikka ja ensimmäiset pakit

 Hyvää sunnuntaina itse kullekin säädylle!

Viime kerrasta lavalla onkin jo jonkin verran aikaa niin nyt sitten ehtaa tanssipläjäystä luvassa noiden tylsien kurssijorinoiden sijaan. Nyt oli sitten tosi kyseessä..;) Perjantaina tuli tosiaan koettua uusi tanssipaikka, Satulinna. Täytyy sanoa, että tykkäsin ja pitää mennä uudestaankin kokeilemaan. Ilmeisesti ennen tansseja oli ollut jotain pikkujoulumenoja ko. paikassa kun oli kuusta, tunnelmallisia kynttilöitä ja eteisessä pönöttävälle ritarillekin oli puettu kultanauhaa ylle. Minusta kiva miljöö tanssia noin muutenkin. Tanssi-alueita oli käytännössä 3, yksi iso ja kaksi pienempää. Hyvin sopi lattiakin minun lenkkareilleni, paitsi toisessa pienemmässä meinasi tossu luistaa vähän liikaa. Noh, pikkuvikoja.

Kun tuli koettua uusi tanssipaikka niin samalla vaivalla ajattelin hoitaa sitten seuraavakin asian pois kummittelemasta - sain nimittäin ensimmäiset pakit naistenhaulla! Jaiks! Mä olen vähän aavistellut, että ihan varmaan sekin päivä tulee vielä mulle eteen kun joku ei lähde, mutta en olisi odottanut sen tapahtuvan miten se tapahtui. Miten se sitten tapahtui? Itse haen siis naistenhaulla yleensä aikalailla hetken mielijohteesta miehiä ilman sen kummempia kriteerejä jos just se mies ketä haluaisin ehdottomasti hakea ei ole "lähietäisyydellä" tai haettavissa. Tämän herran kohdalla jo muutaman askeleen häntä kohti käveltyäni tajusin, että nyt tuli tehtyä totaalinen virhearvio (epic fail) ja tässä ei lopuksi hyvä tule mitenkään päin heilumaan. Takaraivossa vain yksi sana, EIIIIIIIIII! :D No, eipä siinä nyt montaa sekuntia enää aikaa jäänyt vaihtaa lennosta suunnitelmaa ja koska mä olin päättänyt jo hakea häntä niin ihan sama mitä sieltä eteen tulisi niin otetaan se vastaan. Tepastelin henkilön eteen ja nyökkäsin, mutta hän vain katsoi ylimielisesti muualle eikä alentunut katsomaan minuun päinkään. No tämän jälkeen eikun rivistä sitten vaan seuraavaa kysymään ja tanssimaanhan siitä sitten lähdettiin.

Näin jälkikäteen hieman tilannetta funtsiessani mietin olivatko nuo nyt oikeat pakit sitten? Minä olen aina (ilmeisesti taas naiivisti) kuvitellut, että sanotaan suoraan "ei kiitos" jos ei halua ko. henkilön kanssa tanssia. Minusta ainakin olisi reilua ja kivaa oikeasti kuulla suoraan tuo ei kiitos, arvostan tätä tapaa enemmän kuin rottamaisuutta. Mutta tällä tavalla annetut pakit kelle tahansa, miehelle tai naiselle, kertoo vain henkilöstä itsestään ja asenteestaan muita tanssijoita kohtaan - siinä olisi rutkasti parantamisen varaa. Kuulostiko katkeralta? Sori, en ole. Minua nuo pakit ei hetkauttaneet suuntaan eikä toiseen eikä ne edes pilanneet millään muotoa iltaani. Joskushan ne pitää ensimmäisen kerran saada kuitenkin ja jos usein saa niin siihenki tottuu, eikös vain? :D

Miten ilta noin muuten? Lempibändini Taikakuu oli siis esiintymässä perjantaina. Ihanaa musiikkia koko illan ja sain tanssia monta lempibiisiäni. Kiitos vaan kaikille ihanille viejille! Aluksi kyllä oli vähän hankalaa päästä tanssimaan, mutta ensimmäisen naistenhaun jälkeen sainkin jo hakuja ihan mukavasti. Ja vaikkei aina päässytkään tanssimaan niin sitten sai kuunnella ihania biisejä. Kaikenkaikkiaan oli taas mukava ilta lavalla pakeista huolimatta ja matkaseurakin oli mitä parasta :)

Ps. Ensi viikolla taidan kirjoittaa joulupukille tanssitoiveet ;)

10.12.2015

Miksi tanssi on välillä niin vaikeaa? Oi miksi?

"Kaikki on vaikeaa ennen kuin se on helppoa."

Niinpä, tätä olen pyöritellyt korvieni välissä tässä viikon verran. Olen käynyt koko syksyn myös bailatino-tunneilla ja saanut sitä kautta mukavasti tuntumaa lattareihin. Olen myös pärjännyt tunnin askelkuvioissa aivan hämmästyttävän hyvin ja se on ollut motivoivaa. Vuosi sitten en varmasti olisi pärjännyt mitenkään tuolla tunnilla. No mutta tuo viimeisin bailatino- tunti oli ihan katastrofi - en tuntunut osaavan edes perusaskeleita tai kuvioita mitä tunneilla on koko syksy ihan menestyksekkäästi tanssittu. Niin ja menin aina oikealle kun muut meni vasemmalle..se perus, you know :D Douh! 

Viime perjantaina kävin myös pikaisesti Orimattilan Kehräämöllä pyörähtämässä, koska olin onnekseni voittanut vapaalipun sinne niin pitihän se käyttää pois. Illan ensimmäinen tanssisuoritus oli myös katastrofi (niitähän mulla riittää.. :D). Vaikka olen aika paljon tanssinutkin valssia, niin illan ekat valssit meni kyllä niin penkin alle. En osannut yhtään seurata jostain käsittämättömästä syystä, askeleet sekosi ja muutekin olin aivan yössä. Viejää ei parane syyttää tästä, nyt kyllä itse olin aivan kuutamolla. Edes B- osalla ei valssi irronnut ollenkaan. Kiukku. Tänään oli kauden viimeinen bugg-tunti. Vaikka minä olenkin hehkuttanut oppineeni tämän tanssin niin tänään treeneissä olin kyllä niin pökkelö, en osannut seurata ja soveltelin omiani ja tuntui etten osaa mitään..blaah ja kiukku tästäkin.

Vaikka tiedän osaavani tanssia valssia, buggia ja bailata vielä päälle ihan hyvällä menestyksellä niin silti, silti, harmittaa kun vaan ei tanssit aina irtoa sitten millään. Miksi ei pysty seuraamaan? Miksi ne askeleet sekoaa? Miksi et pysy rytmissä? Miksi jo tutut kuviot ei vaan mene? Miksen mä osaa, menihän se viimeksikin? MIKSI!? Oi miksi?! Joskus se on vaan näemmä vaikeampaa jostain käsittämättömästä syystä kuin joku toinen kerta. Eihän sitä aina voi onnistua, mutta kyllä se vähän kirpaisee kun sitä itselleen uskottelee osaavansa ihan ok ja sitten taas voikin jysähtää takas maankamaralle. Kun näitä tilanteita itselle tuntuu käyvän aina säännöllisin väliajoin niin nöyräksihän se vetää. Minulla on niin PALJON vielä opittavaa tanssista. Mutta ehkä ihan hyvä välillä vähän kompastuakin niin ne onnistumiset tuntuu sitten taas upeilta tämän jälkeen :) Niitä toivottavasti on huomenna luvassa Satulinnassa! Eiku siis jatketaan vaan tanssia tästäkin viikosta huolimatta.

4.12.2015

Tanssikurssit Lahdessa

Nyt kun ei tule käytyä niin usein tanssimassa näin talviaikaan ja ei ole paljon varsinaisia lavakokemuskirjoituksia päivitettäväksi niin kirjoitan sitten vaikka tanssikursseista. Mielestäni tämä talvi-aika ei ole mitään lavatanssiharratuksen sesonkiaikaa muutenkaan. Tämä kylmä ja pimeä ajanjakso on hyvä käyttää  harjoitteluun ja uuden opetteluun jotta jokainen voi sitten päästää itsensä irti kesälavoilla - niin minä ainakin olen ajatellut tehdä ;) Viimeisimmät postaukseni ovatkin käsitelleet aihetta ensin arvosteluineen ja yhteenvetoineen syksyn kurssien osalta. Nyt mä olen kaivellut intternetin ihmeellisiä syövereitä ja kattonut Googlesta minkämoista tanssiopetusta Lah(d)essa on tarjolla ensi kesää odotellessa. Näin ensivilkaisulla täytyy sanoa, että olo on vähän niinkuin lapsella Kärkkäisen karkkiosastolla - mä haluun tonne, tonne mä ainakin meen, vitsi toikin olis kivaa, vau! -tommostakin on tarjolla!  

Valinnan vaikeus vaivaa kyllä meitä aikuisiakin näemmä - tosin ehkä suurin ongelma tässä kaikessa tulee olemaan se, että vuorokaudessa on vain 24 tuntia, viikossa 7 päivää ja Matti (ja ehkä Teppokin?) kukkarossa, ei niinkään tuo valitseminen :) Suurlähettiläitä lainatakseni "kuka pysäyttäisi kellot?"

Nämä minä löysin ja tämmöistä on tarjolla:
  1. Nick's dance sport - Monipuolista lavatanssiopetusta perus- ja jatkotasolla. Seurassa mahdollisuus harrastaa kilpatanssia. Myös bailatinoa.
  2. Otto Valtamo - Tarjolla lavatansseja, lavalattareita, rock'n'swing-tansseja (fusku, bugg, boogie woogie). Paritanssikursseja sekä yksityistunteja.
  3. Lahden lavarientäjät Lavarit Ry - Monipuolista lavatanssiopetusta perus- ja jatkotasolla.
  4. Bettina Karppinen - Lavatansseja, lavalattareita, rock'n'swing-tansseja. Paritanssikursseja sekä yksityistunteja.
  5. Jam'n roll Ry -  Rock'n'swing-tansseja ( balboa, blues, bugg, boogie woogie, lindy hop, fusku, rockabilly, rock'n roll, west coast swing).
  6. MiTango Ry - Suomalainen ja argentiinalainen tango-opetus. 
  7. Kurssit tanssilavoilla (esim. Pesäkallio.) Näitä menee yleensä aina epäsäännöllisen säännöllisesti. Seuraa lavan kotisivuja/facebookia.
  8. Matit ja Maijat - Lavatanssiopetusta. Myös kansantansseja.
  9. Hollolan nuorisoseura ry - Lavatanssiopetusta
  10. Mueve Club - Paljon eri tansseja, ei kuitenkaan lavatansseihin liittyvää opetusta. Mm. salsa, parisalsa.
Täytyy sanoa, jotta aika herkulliselta omaan makuuni näyttää ja kaikkea mielenkiintoista tosiaan olisi tarjolla :) Ei tässä varmaan kaikki ole mitä kaupungista löytyy, mutta eiköhän näillä alkuun pääse. Ensi vuonna olisi tarkoitus jatkaa jo hyväksi havaittujen kurssien parissa, mutta tietysti pitää kokeilla jotain uuttakin. Lahden lavareilla ainakin pitää käydä muutama kerta katsomassa menoa sekä Bettinan kursseja minulle on mainostettu myös paljon. Kunhan saa näiden kaikkien kalenterit ja ohjelmat tietoon niin sitten on hyvä rakentaa itselle tanssikalenteri kevääksi. Niin ja tietysti vähän senkin mukaan minkä oppimiseen haluan erityisesti panostaa nyt keväällä. Näitä kehityskohteitahan mulla riittää yli omien tarpeiden..:) Aijaij, en malttaisi odottaa kesää!

    29.11.2015

    Pikkujoulua, tip tap!

    Seuraavaksi ihan vaan tälläinen pieni pikkujoulu-aiheinen postaus :) Eilen vietettiin tanssiporukan pikkujouluja. Nyt on niiiiiin pakko hehkuttaa ällösiirappista ylistystä kaikesta, koska ilta ainakin omasta mielestä oli enemmän kuin bueno. Juhlijoita meitä oli paikalla joku nelisenkymmentä, kaikki ollaan käyty koko syksyn enemmän ja vähemmän samoilla kursseilla tanssimassa. 

    Juhlapaikkana toimi siis tanssisali jossa meillä yleensä aina treenitkin on. Se oli saatu mukavan tunnelmaiseksi valaistuksieen kaikkineen. Ruokana perinteistä laatikoita ja kinkkua - kinkun oli vetäjä jopa ihan itse paistanut! Laatikotkin aina rosollia myöten oli itse tehty. Jotkut kurssilaisista olivat leiponeet torttuja ja kakkua, siis vau :) Näiden pikkujoulujen eteen oli nähty ihan älyttömästi vaivaa sen sijaan että olisi menty sieltä mistä aita on matalin. Täältä kyllä lähtee ihan Everestin korkuinen peukalo ja arvostus järjestelijöille.  Ihan kreisii, KIITOS! :)

    Toki kun oltiin syöty hyvin kinkkuva niin sitten sitä sulateltiin tanssilattialla loppuilta hyvän seuran ja muutamien ohjemanumeroiden lomassa. Pukkikin kävi näyttämässä pienet moovssit pukin (=bugg) muodossa..;) Opito oli itsellä lähteä illalla ehkä vielä Pesälle tanssimaan, koska siellä Saija ja Ex-miehet. No ei tarvinnut kahta kertaa miettiä jäisikö näihin bileisiin vai lavalle. Aivan siis ihanat pikkujoulut oli ja vieläkin on niin kiva fiilis eilisestä, ISO KIITOS vielä kaikille osallisille!


    Ps. Tässä vähän tunnelmia eiliseltä kun oltiin laittauduttu nätiksi ja piparitkin korviin :) Huomatkaa myös, että tuunasin mun tanssitossut - söpöä, eikös olekin? :p

    26.11.2015

    Kurssiarvostelut

    Hmm, olin jo hyvän matkaa kirjoittamassa tuohon edelliseen postaukseeni kurssiarvosteluja syksyn kursseista, mutta sitten tulin kesken kaiken toisiin aatoksiin..Nyt kuitenkin tuli vain semmoinen fiilis, että haluan kirjoittaakin tästä aiheesta muutaman sanan. Millainen tanssikurssi oli? Mikä oli hyvää ja minkä koin, että voisi olla vielä paremmin? Mikä oli yleinen fiilis? Itsehän koen juuri olevani mitä hedelmällisintä maaperää vasta tanssin aloittaneena harrastajana ja läheskään kaikki asiat eivät ole minulle lähellekään ns. peruskauraa ja omassa oppimisessa on ainakin avainasemassa miten ne asiat tuodaan esille. Tosin oppijoita on monia, toinen oppii hitaammin toinen nopeammin ja kolmas vielä eri tavalla, mutta siiis seuraavassa pientä arvosteluntynkää omien kokemuksieni pohjalta: 

    Ensimmäisenä tulilinjalle joutukoon Otto Valtamo joka vastasi syksyn bugg ja fusku- opeista. Ja hyvin vastasikin. Itse tykkään hänen tyylistään opettaa, rentoa ja miellyttävää. Ja jäi meillä kaikilla kurssilaisilla jotain päähänkin! Nyt me vedetään niin hyvin! Hyvä me! :) Kurssilla meitä on ollut yleensä siinä n.10-20 henkeä. Kurssin yleinen tunnelma on ollut todella rento ja kurssilla pääsi tutustumaan uusiin mukaviin ihmisiin. Koin, että minut otettiin fuskussakin tosi hyvin vastaan vaikka alussa ehkä oikea tasoni olisi ollut se alkeisjatko eikä jatko..Kokeneemmat tanssijat tanssittivat minua tasoni mukaan eikä turhaan lähteneet kikkailemaan. Tunnit eivät olleet suu viivana suorittamista vaikka välillä askeleet mietityttivätkin monia ja turhautuneisuus valtasi mielen kun ei mennyt ihan putkeen - silti naurettiin hymyssä suin monta kertaa. Minusta oli mukavaa kun tunnilla käytiin yleensä vain yksi uusi kuvio jota sitten hierottiin askel askeleelta ( ja tietysti miehille miten viedään milläkin askeleella) koko sen tunnin ajan. Esim. buggissa pääpaino ei todellakaan ollut siinä, että pitää osata miljoona hienoa kuviota kurssin lopuksi vaan että opitaan tanssimaan ja viemään muutama hyvä peruskuvio hyvin sekä tietysti joustoa. Kun peruskuviot on hallussa siitä on tosi helppo sitten lähteä varioimaan kuin että osaisi huonosti monta kuviota - ei varmasti näytäkään yhtä hyvältä ;) Lisäksi kurssilla oli parinvaihto mikä on tosi jees juttu. Jos ei ollut paria sillä hetkellä (yleensä miehiä oli valitettavasti vähemmän) niin sitten sai tanssia omiaan.

    Eli ehdottomasti tulevaisuudesssa olen suuntaamassa Oton tanssikursseille. Mulla oli kurssilla tosi kivaa ja oli aina viikon kohokohta päästä fuskaamaan ja buggaamaan :)

    Seuraavaksi arvostelen Nick'sin kurssit. Nick'sillä siis lavatanssikursseja perus- ja jatkotasolla. Itse tykkään käydä täällä, koska lajivalikoima on monipuolinen. Minä olen siitä vähän kranttu tanssija, että haluan ainakin kokeilla mahdollisimman paljon kaikkea. Mielenkiintoni ei riittäisi tanssimaan vain esim. 5-6 tanssilajia syksyn aikana. Haluan vaihtelua ja täältä sitä kyllä saa. Yleensä tulee jorattua ensin perustunnilla ja sitten jatkolla. Tunnelma mielestäni on ihan hyvä ja täälläkin on tullut tutustuttua mukaviin ihmisiin. Olisin varmaan tutustunut enemmänkin, mutta näillä kursseilla ei ole käytössä parinvaihtoa. Siitä kyllä pitkä miinus. Tämä on seuran valinta ja näin vain on. Ehkä siksi joku pariton voi kokea pientä kynnystä tulla näille tunneille, koska ei tiedä koskaan löytyykö kaikille pari ja miksi tulla tunnille jos ei pääse edes tanssimaan?

    Kehottaisin rohkeasti kuitenkin tulemaan tästä uhasta huolimatta. Paikalla on yleensä muutama "yleinen" mies, joka sitten tanssittaa vuoronperään daameja joilla ei satu olemaan paria. Ja kurssilla käy myös parittomia miehiä tanssimassa joten ennen tunnin alkua voi kysyä tanssiparia heistä itselleen. Mutta aina siellä kyllä pääsee tanssimaan, et välttämättä joka kappaletta, mutta pääset kuitenkin joten älä jätä sen takia tulematta, missaat aika paljon! Enkä nyt edes valehtele, voit vaikka itse käydä toteamassa asian.

    Opetus sitten? Peruskussilla on lajista riippuen enemmän ja vähemmän porukkaa. Sanoisinko siinä 10-20 paria + parittomat jos ihan hatusta heitän lukeman. Itse olen kokenut, että ne tanssijat jotka jo osaavat ihan ok jäävät vähän paitsioon. Itse kaipaisin jonkinlaista palautetta, että miten menee tai voisiko jotain tehdä paremmin. Apua ja vinkkejä saa kyllä jos pyytää ja ohjaajat neuvovat mielellään. Tosin kun tanssijoita on paljon ei varmastikaan kaikkeen oikeasti ehdi puuttumaan/katsomaan vaan ne ketkä eniten tarvitsevat opastusta sitä myöskin saavat. Perustunnilla myös tarjotaan vähän haastavempia kuvioitakin niille, jotka pystyvät ne tanssimaan. Jatkotunnille ei ole taitovaatimuksia. Minusta tämä on kiva, että tämmöinen aloittelijakin voi mennä jatkotunnille ja luulla osaavansa jotain..Mutta sitten taas toisaalta: kun meitä vähemmän tanssineitakin jatkolla käy niin kuvioita tulee joskus niin hurjalla syötöllä, että yli menee kovaa ja korkealta. Tottakai on myös hyvä niille tanssijoille jotka ovat oikeasti siellä jatkotasolla, mutta ehkä tuntia ja kuvioita voisi jakaa kulloisien tanssijoiden taitotason mukaan. Usein olen jämähtänyt tanssimaan sitä ensimmäistä kuviota kun ei sekään tahdo onnistua. Minulta ei ainakaan kertakaikkiaan onnistu itselle 4 uuden eri cha cha:n kuvion sisäistäminen yhden tanssikerran aikana...Lisää ohjausta kaipaisin siis jatkollekin niille, jotka ovat vähemmän tanssineet kun heidät kerta kurssille mukaan otetaan.

    Summa summarum: täällä aion käydä jatkossakin. Opetus toimii - minä kuulkaas olen ihan elävä esimerkki tästä! Jopa polkan perusaskeleenkin olen oppinut ja senkin ne on saanut taottua meikäläisen umpikovaan kalloon :) Tule sinäkin pitää hauskaa!

    23.11.2015

    Syksyn tanssikurssien satoa

    Aika taas painaa uutta päivitystä bittitaivaalle :) Ensilumi peittää maan joten kai se syksy nyt virallisesti on sitten päättynyt ja niin ovat syksyn tanssikurssitkin tanssittu - jos nyt ei aivan loppuun, niin ainakin viimeisiä rippeitä kohta viedään. Kovaa duunia on painettu ja hikeä vuodatettu syksyn aikana ja nyt on aika katsoa peiliin. Tavoitteeni syksyllä oli seuraavanlaiset:
    • Fuskun sekä buggan oppiminen, hallitseminen ja tanssivarmuus
    • Viennin parempi seuraaminen (koskee etenkin kädenalitansseja) 

    Mites meni noin niinkuin omasta mielestä?

    Fusku
    Tavoitteet saavutettu! Great success! Olen oppinut tanssimaan fuskua paremmin. Osasin siis jo jotain perusteita ennen kurssia. Itseasiassa ensimmäisenä kurssikertana oli pieni jännäkakka kun luulin menneeni fuskun alkeisjatko-kurssille, mutta sehän olikin jatkotaso...Kauhulla ajattelin, että nyt mennään vihkoon ja näyttävästi, mutta itseni täydeksi yllätykseksi pärjäsinkin erittäin hyvin oman silloisen tasoni huomioiden. Kaikkia vientejä en tosiaankaan silloin tajunnut ja menin välillä vähän miten sattuu, mutta kurssillahan siellä oltiin, onneksi :D 

    Viimeisellä kerralla sain palautetta, että olen kehittynyt. Erittäin mukavaa on ollut myös kuulla, että osaan seurata vientiä, enkä "oleta" miehen tekevän jotain tiettyä kuviota. Olen myös itse huomannut osaavani seurata itselleni jopa kohtuu vieraitakin kuvioita lähes ongelmitta. Edelliseen lauseeseen on pakko tehdä pikku lisäys - siis seuraaminen vieraissa kuvioissa on hyvää silloin kun vienti on täydellistä.. ;) Siis ihan selvä muutos fuskun tanssimisessa on tapahtunut sen ensimmäisen kerran jälkeen. Tuosta seuraamisen hanskaamisesta olen ehkä eniten innoissani, koska olen kokenut sen itselleni todella vaikeaksi. Menen kyllä välillä edelleen siltikin minne sattuu viennistä huolimatta, mutta pääosin siis hiffaan mitä se mies nyt tarkoittaa ja sehän oli yksi tavoitteistani.

    Bugg
    Tavoitteet saavutettu! Great success! Mä kun luulin, etten ikinä opi tätä. No tämä väite on todistettu nyt vääräksi. Aloitin alkeista ja sitten jatkoin alkeisjatko-tasolle. Nyt on jo tätäkin tanssittu lavoilla menestyksekkäästi useamman kerran. Myös tässä lajissa olen saanut palautetta hyvästä seuraamisesta sekä baunssista = jousto. Osaan myös tässä seurata itselleni kohtuu vieraita kuvioita menestyksellä :) Haastavinta itselle on ollut sopivan tanssiraamin = vasteen opettelu. Ongelmani on ollut löysät kädet/veltto raami jolloin vienti on miehelle vaikeaa ja sitäkautta myös seuraaminen. Ei vasteeni kyllä vieläkään ole lähes täydellistä, mutta kuulema ihan hyvällä tasolla jo. Jess!

    Näiden kahden kurssin myötä olen todella oppinut nauttimaan kädenalitansseista ja en yhtään ihmettele miksi niitä nykyään niin paljon tanssitaankin. Se vaan on niin hauskaa! Kokeile itse niin tiedät.

    Lavatanssikurssi
    Olen käynyt myös huvin ja urheilunkin vuoksi lavatanssitunneilla perus- ja jatkotasolla. Näillä kursseilla käydään monipuolisesti kaikkia tanssilajeja lävitse mitä lavoilla voi tulla eteen. Paljon on tuttua asiaa ollut, mutta on tullut opittua uuttakin siinä sivussa. Ja en vielä niin hyvä tanssija kuitenkaan ole, että vanhankin harjoittelu menisi jotenkin hukkaan. Nyt olen kuitenkin huomannut, että kun kesä tuli aktiivisesti tanssittua niin nyt syksyllä on ollut paljon helpompi sisäistä uusia juttuja kuin keväällä. Ehkä suurin syy siihen on se, että enää ei tosiaan tarvitse kiinnittää perusaskeliin huomiota ja tanssi on tullut itselle tutuksi. Olen kyllä omasta mielestäni päässyt kehityksessä hyvin eteenpäin ja olen kyllä erittäin tyytyväinen syksyn tanssikursseihin ja niiden antiin. Tästä on hyvä jatkaa kevättä kohti ja tietenkin ensi kesää!

    Ps. Ehkä minullakin tosiaan on toivoa - mä uskallan jo tunnustaa, että olen oppinut polkan perusaskeleen. Ihmeitä tosiaan tapahtuu..laitan myös loton vetämään ;) Viereisessä kuvassa olevan ruudukon avulla harjoiteltiin polkan perusaskelta - tosin se oli hieman vaikiaa kun kuin varkain se aina lipsahti ruudun hyppimiseksi niinkuin penskana tehtiin :D





    9.11.2015

    Tansseja ja sekahakua

    Noniin, on pitänyt jo viikon verran päivittää kuulumisia tänne, mutta aina se on vaan siirtynyt ja siirtynyt..oi voi :) No mutta edellisessä hakemista käsittelevässä kirjoituksessani lupasin sitten kirjoitella omakohtaisia kokemuksia sekahausta kunhan minulle semmoisia eteen tulee. Orimattilan Kehräämöllä oli viikko sitten sunnuntaina tanssit ja lauteilla Hurma - ja siellä sitten kaikki hurmaannuttiin! Oli kyllä oikein kivat tanssit taas kerran. Paikkana tuo Kehräämö oli kyllä minun mieleeni kaikilta osin aina tunnelmasta lähtien. Ehdottomasti olen menossa sinne vielä uudestaan kunhan sattuu mieleinen esiintyjä. Kehräämöllä oli myös se "erikoisuus", että sekahakua oli muuten koko illan lukuunottamatta naistentuntia.

    No miten se sitten meni? No ihan hyvin meni :) Omasta mielestä tuo sekahaku ei nyt niin erikoista ole ja eroa juuri lainkaan normaalista hakutilanteesta. Etukäteen mietin kumpi tekee ensimmäisen liikkeen haulla, jomman kummanhan on oltava aloitteentekijä. Mielestäni haut meni aika luonnollisesti eikä ainakaan omalle kohdalleni tässä tilanteessa tullut hämmentäviä tilanteita. Yleensä hetken odottelin, että tekeekö mies aloitteen (tai näyttääkö hän siltä, että aikoo hakea jotain daamia tanssimaan) ja jossei niin sitten itse hain tai jos olin jo päättänyt kenen kanssa haluaisin tanssia seuraavaksi niin sitten hain heti häntä. Helpostihan tämmöiset sekahaku- tilanteet saattavat lipsahtaa vain miesten- tai naistenhauksi. Luulisin kyllä tämän paljolti olevan riippuvainen tanssijoista itsestään miten sekahaku saadaan pelittämään. Nyt ainakin oli ihan sopiva määrä tanssijoita ja mies-nais-suhde ei ollut posketon. Tiivistettynä sekahaku on ihan jees juttu ainakin minusta.

    Tunnelmia Kehräämöltä. (Kuva lainattu Kehräämön Facebook-sivuilta.)

    Viime lauantaina lähdin ex-tempore tanssimaan Pesikselle. Musiikkista vastasivat Pekka Niskan pojat sekä Purontaka TT&Tähtitaivas. Ilta oli kyllä aikalailla normaalista tanssi-illasta poikkeava. Ensimmäiset 45 minuuttia tuli vain istuttua ja katseltua muiden menoa tanssilattialla. Ja siis istuin ihan omasta tahdostani, oli mukavaa vain katsella tanssivia pareja kuunnella musiikkia. Kun PNP vuoro tuli tuli käytyä muutama kappale pyörähtelemässä. Sitten taas istuin ihaillen muiden menoa. Oikeastaan ei tehnyt juuri mieli tanssia (mietin kyllä jo jossain välissä, että en taida olla ihan terve?) vaan oli vaan kiva viettää aikaa lavalla kerrankin tällä tavalla. PNP on aina hyvä, mutta tuo toinen orkka ei vakuuttanut. Tanssijatkin katosivat ihmeen aikaisin eikä nuoria tanssijoita juurikaan ollut. Summa summarum, ei ollut huono ilta vaikka erilainen olikin.

    31.10.2015

    Hae ja tule haetuksi - omakohtaisia kokemuksia

    Hmm, olen jo jonkin aikaa ajatellut kirjoittaa tästä aiheesta, koska tämähän on olennainen osa tansseja. Ihmisten puheista päätellen tässä osa-alueessa onnistuminen tai epäonnistuminen tuntuu määrittävän henkilön tanssi-illan onnistumista aika pitkälle..Mistä on siis kyse? Kaikessa yksinkertaisuudessa tästä:

                                                                          Miestenhaku:

    Miestenhakua on tavallisesti useampi ajanjakso illasta, jolloin vain miehet hakevat daameja tanssimaan. Tämähän ei siis ole millään muotoa kiveen hakattu, etteivät naiset saisi miestenhaun aikana myöskin hakea (esim. lavan reunalta, kahviosta jne.) jos itseä ei ole varsinaisella miestenhaulla haettu tanssimaan. Mutta siis ko.ajanjaksona pääsääntöisesti miehet tekevät aloitteen tanssiin. Miestenhakua on illasta yleensä enemmän kuin naistenhakua, mutta tämähän tietysti vaihtelee lavoittain.

    Miten tulen haetuksi? No jaa, jos tähän varmasti meitä kaikkia daameja kutkuttavaan kysymykseen saisi joskus yksiselitteisen vastauksen niin voisi sanoa olevansa valaistunut :) Hakuun varmasti vaikuttaa kaikki tähtien ja kuun asennot aina vallitsevaan avaruussäähän asti. No, palataan taas asiallinjalle. Vaikea sanoa kun en ole mies, että mitä siellä pitäis tehdä, jotta just mua tultaisiin hakemaan. Itse olen päätynyt seuraavanlaiseen ratkaisuun:

    Kun olen naistenrivissä niin yritän yleensä tyrkkyriviin (eteen) tai sitten vähintään 2.riviin. Olen pitkä niin ei haittaa jos lyhyempiä edessä. Hymyilen ja seison mahd. suorassa ja katselen miesten riviin. Jos haluaisin tanssia tietyn miehen kanssa niin katson häntä ja yritän katsekontaktilla saada haun ja tietty hymyllä ;) Ei siis mitään silmäniskuja tms. vaan pelkkä silmiin katsominen ja hymy riittää. Joskus onnaa, joskus ei.

    Omakohtaisia kokemuksia: Kun aloitin käymään lavoilla minulla oli ongelma - miten saada hakuja? Olin outo kasvo, en tuntenut ketään eikä kenelläkään ollut hajuakaan tanssitaidoistani. Jotkut hakivat varmaan siksi, koska olin uusi kasvo, jotkut ehkä nuoruuteni vuoksi, jotkut jonkun muun syyn. Tuntui, että näihin "piireihin" on tosi vaikeaa päästä täysin nollasta. Ja kyllä, se on ollut haastavaa ja on tehnyt mieli luovuttaa, myönnän. Monta iltaa meni niin, että sain kyllä hakuja miehiltä silloin tällöin, mutta pääosin sietä rivistä tuli poistuttua häntä koipien välissä katsomaan kateellisena muiden menoa. Kyllä siinä monta kertaa tuli mietittyä, että mitä helvetin järkeä tässä on kun kukaan ei halua tanssia mun kanssa. Miksi minä lähden tanssimaan, jos saan vaan tanssia silloin kun itse haen? Olenko mä oikeasti niin paska tanssija? Mikä mussa on vikana? Muutenkin olin vielä alkukesästä hieman epävarma tanssitaidoistani ja alla ei ollut montaa onnistumista tanssilavoilla niin voitte vaan kuvitella kuinka hyvin tämmöinen louhi tanssillista itsetuntoa..

    Vaikka luovuttaminen oli mielessä useammankin kerran niin luontoni ei antanut periksi. Lavalle vaan aina uudestaan vaikka välillä kurjalta tuntuikin. No näin jälkiviisaana voin kertoa ettei koskaan kannata antaa periksi! Nykyään tilanne on jo mielestäni hyvällä tasolla. En tietenkään oleta, että minua haettaisiin jokaiselle parille illan aikana, ihan normaalia jäädä välillä rannalle (vaikka ei se kivaa ole ;)). Nykyään ei aina edes tarvitse mennä sinne tyrkkyriviin kun tullaan muualtakin hakemaan, great success! :)

                                                                     Naistenhaku:

    Ja sitten jokaisen naisen suosikkiiin - tai pahimpaan painajaiseen! Naistenhaku on yksi tai useampi ajanjakso illasta jolloin vastaavasti vain naiset tekevät aloitteen tanssiin. Tämä hakuvuoro on kieltämättä varsin mielenkiintoinen aika tansseissa etenkin naisten ja varmasti myös miesten kannalta katsottuna.

    Miten haen? Yksinkertaisesti valkkaat rivistä miehen, astelet hänen luo ja pyydät tanssiin. Sitten tanssitaan - yksinkertaista, eikö? Näinhän se teoriassa pitäisi mennä mutta yleensä valitettavasti käytännössä ei. Monet naiset tuntuvat kammoavan naistenhakua ja jättävän ne jopa väliin ja kylläkin ihan syystä. Mielestäni liian moni naistenhaku on valitettavan usein "tappelemista" (=tönimistä, kiilailuja, juoksuaskelia..) haettavana olevista miehistä. Osaksi myös siksi, että miehiä on usein lavoilla paljon vähemmän kuin naisia ja naistenhaulla naisilla olisi mahdollisuus päästä lattialle jos muuten ei hakuja juuri saa. Jos haluat tanssia jonkun tietyn miehen (taino kenenkään..) kanssa niin pitää vain olla ripeä liikkeissään. Se on ikävää, mutta totta. Naistenhaulla jos et ota sitä mitä haluut niin toinen tulee vasemmalta ohi ja vie sen sun nenän edestä. Mielestäni ei ole lavatanssien arvolle sopivaa, jotta kirjaimellisesti otetaan juoksuaskelia ja syöksytään miesten perään, mutta kyllä tätäkin näkee.

    Omakohtaisia kokemuksia: Itse en kammoa naistenhakua vaan näen siinä oikeastaan aika paljon hyviä puolia : mahdollisuus hakea juuri itseä miellyttvää tanssiseuraa, mahdollisuus hakea miestä, joka ei välttämättä syystä X hakisi ensin itse sinua, ilta ei ole pelkästään riippuvainen miestenhauista ja tietysti mahdolisuus tanssimiseen jokaisella kappaleparilla naistenhaun aikana. Itse kyllä käytän naistenhakua surutta hyväkseni ja haen aktiivisesti aina niissä tanssilajeissa joita osaan - ja olen nopea. Juoksuaskelia en ota, en töni enkä kiilaa, siinä kulkee raja. Yleensä jo tanssi-illan aikana katselen miehiä "sillä silmällä" ketä haluaisin hakea naistenhaulla jos he vaan ovat haettavissa ja sitten kun tulee sopiva rako niin "isketään kiinni" :D Naistenhaku ei siis ole minulle mikään peikko tai ahdistuskohtaus vaan olen naistenhaun aikana onnistunut yleensä hyvin hakemaan.

    Ja miehet tykkää kun niitä tullaan hakemaan, olen sen niin monasti kuullut heiltä itseltään! Moni harmittelee sitä kuinka vähän naiset hakevat. Minä en ymmärrä, miksi niin monet naiset jättäytyvät penkeille ja sitten kuitenkin itketään kun ollaan istuttu 1-2 h seinäruusuna (=skipattu naistentunnit) ja ilta oli ihan huono kun ei päässyt tanssimaan. Hei naiset, kyllä te pääsette tanssimaan jos tekin unohdatte estonne ja menette hakemaan niitä miehiä! Naistentunnilla vain te voitte itse vaikuttaa omaan tanssiin pääsyynne eikä sitten tarvitse miehiä syyttää kun ei kerta haeta. Joo tiedän, naistentunti on kaaosta, kyynärpäitä, kiilauksia ja sekamelskaa - en minäkään tästä nykysuuntauksesta pidä, mutta siedän sitä koska palkintona on tanssia ainakin seuraavat pari kappaletta - ja kyllä se on sen arvoista, että voin parit tönäisyt ja kiilauksia kestää :)

                                                                       Sekahaku:

    Sekahaku on ajanjakso jolloin molemmat sekä miehet että naiset voivat vapaasti hakea toisiaan. Tätä saattaa yleensä olla viimeinen tunti lavoilla tanssijoiden vähyydestä johtuen. Sekahakua voi myös noudattaa pitkin iltaa, mitä minä kyllä harrastan useinkin. Käytännössä tarkoittaa sitä, että jos minua ei ole haettu naistenhaulla tanssimaan ja haluaisin kovasti tanssia niin saatan käydä kysymässä miestä tanssimaan muualta lava-alueelta. Sama toimii myös tietenkin miesten suuntaan.

    Sekahausta voisin kirjoitella seuraavassa postauksessa hieman enemmän. Itse en ole ollut tämmöisessä sekahaku-tilanteessa vielä kertaakaan, mutta huomenna olen sitäkin kokemusta rikkaampi. Huomenna on Orimattilan kehräämöllä tanssit ja olen kuullut juttua, että siellä ilmeisesti osan iltaa on sekahaku tai jopa koko illan. Hieman jännittää mitä siellä on luvassa ja voinkin sitten omakohtaisia kokemuksia kertoilla teille tästä hakumuodosta. Tässä muutamia kysymyksiä, mitä olen miettinyt sekahausta ennen huomista iltaa : Miten se käytännössä toimii? Mitäs jos mies onkin ajatellut hakevansa jotain naista kun menen hakemaan häntä? Kumpi "tekee aloitteen" hakuun? Koenko sekahaun epämiellyttäväksi? Miten tulee menee noin niinkuin omasta mielestä?

    Toivottavasti näihin kaikkiin kysymyksiin saan vastauksen huomenna :)

    25.10.2015

    Lauantai-illan tanssifiiliksiä

    Se olisi taas tanssijorinoiden aika! Edellisestä kerrasta jo liki kuukauden päivät vierähtänyt ja kyyyllä se nyt vähän jo poltteli taas jaloissa, että ne oli pakko päästää irti tanssilattialle. Ja sit mua vietiin kun jalat kerran oli sitä mieltä - siinä on pääkopan ihan turha olla muuta mieltä :P Harmistus vain, koska näin talviaikaan ei tämä lavatarjonta ole läheskään niin monipuolista kuin kesäisin. Kesään on onneksi enää vain 7 kuukautta. Ei siis oikeastaan paljon mitään! :)

    No mutta Lahden Pesäkalliolla "kotipesässä" tuli siis jorattua ja kyllähän se taas oli ihan huippu-ilta! Musiikista vastasivat aina niin hyvä Finlanders sekä Arto Nuotio&Sunset - orkat. Koko ilta meni kahdeksasta puoli yhteen asti tanssilattialla, lattarimusiikit kyllä vielä tyylilleni uskollisena huilasin. Tosin erään tutun tanssijan kanssa tuli cha cha:ta hieman tapailtua sain tunteen takaraivoon, että en minä nyt ehkä niiiiin surkia siinä ole kuin itse luulen olevani. Mutta silti harjoitus vielä siinä lajissa kaipaa mestaria.

    Muutenkin oli aivan ihania viejiä kaikki ja muutenkin aivan tosi onnistunut ilta fiilikseltään ja myös oman tanssisuoritumiseni kannalta. Ne mun kovasti aikaisemmin kammoamat fuskut ja buggat (pitäisikö tämä sittenkin kirjoittaa buggit?) meni kuin vettä vaan ja onnistuin tosi hyvin seuraamaan itselleni uusiakin kuvioita. Lisäksi olin aivan fiiliksissä seuraavanlaisesta tilanteesta: Kesällä Jenkalla minua haki eräs mies tanssimaan buggia (silloin en vielä todellakaan osannut ko. tanssia) ja eihän siitä meidän tanssista tullut yhtään mitään, minä menin aina väärinpäin ja se varmaan näytti ulospäinkin ihan kauheelta räpeltämiseltä :D Voi hittoa mua hävetti silloin, olisin voinut vajota sen lattian lävitse! Noh, tämä sama mies tuli hakemaan kesällä uudestaan ja kaikki tämä sama farssi toistui ja taas nolotti ihan sikana! Sain pienoisen "kammon" tätä herraa kohtaan - siksi koska en itse osannut yhtään tanssia hänen kanssaan, ko.herra siis osaa tanssia hyvin. Nyt eilen minä naistenhaulla sitten päätin hakea tätä herraa tanssimaan bugg-kappaletta ja se kuulkaas meni nappiin! Halusin todistaa itselleni, että osaan ja pystyn tanssimaan hänenkin kanssaan. Sain myös vastahaun tältä herralta myöhemmin illan aikana, joten ette oikeasti voi kuvitella millainen voittajafiilis mulla oli! Täydellisestä epäonnistumisesta voittoon - ihan parasta! Tätä se tanssi parhaimmillaan on :)

    Tänään on sitten myös treenipäivä. Ohjelmassa polkkaa ja foksia. Polkka on minulle kirosana. Swingpolkka nyt menee jotenkuten, mutta se perinteinen versio - nope nope. Minä olin kovasti tänään menossa tanssimaan Hurman tahtiin Orimattilan kehräämölle, mutta onneksi minulle kerrottiin tanssien olevan vasta viikon päästä (ennen kuin olisin itse käynyt paikan päällä toteamassa asian :D). Olin sitten lahjakkaasti sekoittanut viikot keskenään. Ja olihan siinä vähän sekin, että olisi päässyt luistamaan polkka-treeneistä ;) No, ei auta kun mennä ihan reilusti nyt mun epämukavuusalueelle ja tuskanhiki pinnassa tavata illalla perusaskelta. Mutta silti fiilis on tunnin jälkeen aika varmasti tämä:


    20.10.2015

    Jos minä saisin valita soitettavan musiikin

    Tässä kuuntelen musiikkia ja aloin leikitellä seuraavanlaisella ajatuksella - mitä musiikkia/kappaleita soittaisin lavalla jos saisin valita ihan mitä vain listalle yhden setin (n. 45 min) ajaksi. Nyt kun tässä olen selaillut Spotifyn soittolistaani lävitse niin haluaisin melkeimpä soittaa ne kaikki! :D Mutta kun tuo listallani oleva n. 8 h 30 min ei millään mahdu tuohon 45 minuuttiin..jännä homma ;) Mutta elämä on valintoja ja välillä aika vaikeita sellaisia. Jos unelmat kävisivät edes puoliksi koskaan toteen niin allaoleva lista olisi semmoinen unelmien täyttymys 45 minuutissa ainakin minun kohdallani.

    • Sinitaivas - When winter comes (hidas valssi)
    • Matti&Teppo - Minä rakastan sinua (valssi)
     
    • Eri esittäjiä - Jätkänhumppa (humppa)
    • Pekkaniskan Pojat - Työlkii ellää (humppa)
     
    • Katri Helena - Kun kellohame heilahtaa (foxi, fusku)
    • Taikakuu - Saanko Luvan (foxi, fusku)
     
    • Reijo Taipale - Satumaa (tango)
    • Erkki Junkkarinen - Vesivehmaan jenkka (jenkka)
     
    • Sinitaivas - Miljoonan markan pakarat (foxi)
    • Saija Tuupanen - Valkoinen ruusu (bugg)
     
    • Taikakuu - Kuun sillalla tanssitaan (slovari)
    • Taikakuu - Hiljainen on laulu rakkauden (slovari)
           Extra 
    • Finlanders - Tuo onni pukee sua (slovari, foxi)

    Että oli vaikiaa :) Niin monta hyvää biisiä jäi rannalle. Ehkäpä teen tästä vielä vol. 2 version..

     

    9.10.2015

    Kesälava-arvostelut

    Nyt kun ulkona on jo kylmä, puissa lehdet punertaa ja kesän lämpö on muisto vain, on ehkä jo hyvä aika hieman haikailla menneen perään ja niputtaa yhteen jonkin sortin lava-arvostelut kesän ajalta. En nyt kovin usealla lavalla ehtinyt käymään mitä oli suunnitelmissa, mutta tuli niitä 6 erilaista koluttua kuitenkin :) Osassa useamman ja osassa vain kerran. Sen enempää en lähde näitä paikkoja syväluotaamaan vaan kokoan omasta mielestäni ko. lavan plussia ja miinuksia mitä nyt tulee mieleen sekä tietysti vinkkejä/hyvä tietää - juttuja (tai siis ainakin minusta olisi ollut kiva tietää ne etukäteen..).

    Jenkkapirtti, Vesivehmaa Asikkala (Tanssit to naistentanssit ja la)
    + Minun "Kotilavani". Tää on vähän niinkuin kotikaupunki jokaiselle meistä, se nyt vaan on - no tiedätte kyllä.
    + Iso kaksiosainen tanssilattia. Paljon tilaa tanssia!
    + Hyvät parkkipaikat
    + Vartioitu narikka
    + Ilmainen vesipiste, pahvimuki vedelle 0,50 €
    + Kortti käy maksuvälineenä ja sillä voi tarvittaessa nostaa rahaa
    + Yleensä hyvät esiintyjät
    + Hyvä tanssilattia
    - Pienemmälle tanssilattialle musiikki ei välttämättä kuulu hyvin

    Kapakanmäki, Tuulos Hämeenlinna (Tanssit pe)
    + Yleensä hyvät esiintyjät
    + Kortti käy maksuvälineenä
    + Hyvät parkkitilat
    + Ilmainen vesipiste, mukeja saa myös ilmaiseksi
    + Vastapaistetun pullan tuoksua on vaikea vastustaa kahviossa! :D
    + Mielestäni hyvän kokoinen tanssilattia
    - Tanssilattia ei mielestäni ole kovin hyvä
    - Liian vähän vessoja ainakin naisille
    - Ei vartioitua narikkaa. Seinillä koukkuja/vaateteline johon voi jättää tavaroita säilöön
    - Karaoke. Siis mitä ihmettä? Yleensä kun vietän iltani tanssilattialla enkä kahviossa, mutta ainakin kerran siellä oli karaokea (voi toki olla joku erikoistapaus)..

    VINKKI: Jos omistat esim. nahkapohjaiset tanssikengät niin ota vaihtokengät mukaan ja vaihda vasta sisällä tanssikenkiin, jos et halua kävellä niillä parkkipaikalta asti.

    Riutanharju, Riutta Riihimäki (Tanssit la, tansseja myös viikolla)
    + Pyöreä tanssilattia tuo vaihtelua. Keskellä saareke.
    + Mukavan oloinen kesälava
    + Vessoja hyvä määrä
    + Vartioitu narikka ilmeisesti vain viikonloppuisin
    + Ilmainen vesipiste
    - Lattia huonossa kunnossa
    - Ei vartioitua narikkaa viikolla. Seinustalla koukkuja johon voi jättää tavaroita tanssin ajaksi.
    - Vesipiste löytyy, mutta en nyt ole aivan varma oliko sitten varsinaista mukiparkkia. Yleensä sellainen löytyy pisteen läheisyydestä jos sellainen on. Ei ilmaisia mukeja tarjolla, en tiedä saisiko kahviosta ostettua mukin tähän tarkoitukseen.

    VINKKI: Itse olen ottanut tänne oman vesipullon mukaan, jota olen käynyt täyttämässä vessassa/vesipisteellä. Lisäksi vaihtokengät taas mukaan, että pääsee parkkipaikalta kävelemään lavalle. 

    Kolmilammi, Ryttylä Hausjärvi (Tanssit su)
    + Mielettömän upea miljöö tanssia, ehdottomasti parasta A-ryhmää puitteiden suhteen!
    + Mahdollisuus mennä uimaan
    + Erittäin, erittäin hyvännäköinen valikoima kahviotuotteita (mm. kakkuja) ja varmasti myös maistuvia
    + Ulkoterassi (ei tanssimahdollisuutta tässä) lammelle päin 
    + Vessoille tehty kivetys, ettei tanssikengät kärsi :)
    + Ei nyt kovin iso tanssilattia, mutta silti hyvä tunnelma
    - Ei vartioitua narikkaa. Seinustalla koukkuja tavaroiden säilytystä varten.
    - Ei ilmaista juomapistettä. Vesi ei ole juomakelpoista.

    VINKKI: Ota oma juomapullo mukaan, jos et halua ostaa juomista kahviosta. Vesi otetaan ilmeisesti viereisestä lammesta, eikä se ole juomakelpoista. 0,5 l vesipullo kahviosta maksoi muistaakseni 1 euron. Ei siis kovin kallista, mutta itse juon kun hevonen tanssi-illan aikana niin ensi kesänä autoon pari 1,5 l vesipulloa, jonka sitten vain käy vaihtamassa uuteen kun edellinen loppuu :)

    Saukonkallio, Radansuu Iitti (Tanssit ma)
    + Tässä toinen lava, missä upea miljöö tanssia. Viime kesänä kirjaimellisesti kuun sillalla tuli tanssittua, se oli taikaa!
    + Hyvät parkkitilat
    + 2 tanssilattiaa joista yksi ulkona
    - Ei vartioitua narikkaa. Seinustalla koukkuja johon tavarat voi jättää säilöön tai penkin alle
    - Ei vesipistettä. Vesi ei ole juomakelpoista. Juotavat ostettava kahviosta.
    - Kahvio erillinen rakennus varsinaisesta lavasta
    - Jos muistan oikein niin vain yksi vessa, mutta korkeintaan kaksi.

    VINKKI: Tännekin oma juomapullo mukaan ensi kesänä ja sitten tarvittaessa käytävä vaihtamassa täydempään autolla.

    Helsinki PAVI, Itä-Hakkila Vantaa (Tanssit ke, pe ja su)
    + Iso, kaksiosainen tanssilattia
    + Hyvä lattia
    + Ilmainen vesipiste
    + Vartioitu narikka. Salin puolella koukkuja johon voi jättää tavaroita säilöön.
    - Kortti ei käy maksuvälineenä. Tätä jaksan ihmetellä kyllä maailman tappiin asti..Siis Helsinki ja kortti ei käy!? Ymmärtäisin Suomen perimmäisen nurkan, mutta Helsinki..ei hyvännenaika! Jopa täällä landellakin käy hei kortti ;)
    - Ei mukiparkkia
    - Aika vähän parkkitilaa

    VINKKI: Ota käteistä rahaa mukaan.

    27.9.2015

    Paluu rikospaikalle. Talvikausi avattu!


    Kyllä vain. Täällä tuli avattua oma tanssiura lavoilla ja otettua ne ensiaskeleet julkisesti aika tarkkaan n. puoli vuotta sitten. Paluu rikospaikalle oli mielestäni oikein onnistunut. Nyt tietenkin jo paljon paljon enemmän oppineena ja "kuin kala vedessä". Viimeksi jännitti, eilen olin malttamattomana odottanut jo kolme viikkoa tanssimaan pääsyä :)

    Oli siis Pesäkallion avajaiset, lauteilla Hurma ja Kyösti Mäkimattila&Varjokuva. Vähän etukäteen aavistelin artistien perusteella, jotta voipi olla ruuhkatanssit tiedossa. Tanssijoita oli ihan kiitettävästi, mutta silti iltaa ei kyllä sanalla ruuhka oikein voi kuvata. Tavallisesti kun yksinäisenä sutena lavoilla pyöriskelen niin nyt meitä oli oikein isompi jengi mukana. Mukana menossa oli nykyisiä ja entisiä työkavereita sekä heidän seuralaisiaan. Minä olen varmasti niin kyllästymispisteeseen tansseista töissä jauhanut ja siinä samalla saanut innostettua pari työkaveria (great success! :D) tanssikurssille sekä nyt ensimmäistä kertaa lavalle katselemaan menoa. Toivottavasti jatkossakin saan heidät sitten välillä mukaan :)

    Oma tanssi-ilta oli sanalla sanoen oikein bueno. Sain tanssia oikeastaan ihan mielinmäärin ja oli todella mukavaa. Tanssin myös fuskua ja arvatkaapa mitä - mä en seonnut askelissa kertaakaan ja se meni niin nappiin kuin olla ja voi! Jos näitä mun postauksia alaspäin selailee niin siellä olen kirjoitellut tuosta mun fusku ja bugg-kammosta lavoilla ja suorituspaineista (ja mokailuista..) näissä tansseissa - no nyt ne tuntuu olevan historiaa. Ette usko miten hieno fiilis siitä tulee! Ehkä hieman, mutta vain hieman, illan tunnelmaa latisti törmäilyt. Niitä oli jotenkin ihan älyttömän paljon mielestäni. Olen ollut paljon ruuhkaisemmissakin tansseissa ja silti kaikki ovat mahtuneet tanssimaan keskenään, mutta nyt ei mahduttu vaikka lattia ei ollut edes täysi..Varsinkin nuo kädenalitanssit oli ajoittain ihan tuskaa, vaikka kuinka yritit kääntyä mahdollisimman pienessä tilassa niin aina törmäsit jonkin tai joku sinua päin... No näistä muistona pari mustelmaa nilkassa, mutta ei anneta sen häiritä en ole lasista tehty.

    Kyösti lurittaa :)
     

    20.9.2015

    Kyllä minä niin ärsyynnyn kun..




    Ajattelin kirjoitella syksyn tanssikurssifiiliksistäni, mutta eräässä facebookin tanssiryhmässä oli laitettu keskustelu pystyyn aiheesta mikä sinua ärsyttää eniten tansseissa. Joten kun muutkin niin siispä minäkin. Vaikka kovasti tykkäänkin lavalla käymisestä ei se nyt aina kuitenkaan niin ruusuilla tanssimista ole ;) Joten alle niputan omia ärsytyksen kohteitani. Nämä ei ole sitten missään järjestyksessä. Välillä ärsyttää nuo kaikki välillä ei sitten laisinkaan mikään.

    Minua siis ärsyttää..

    • Sukupuolijakauma. Miehiä on lähes poikkeuksetta paljon vähemmän kuin naisia.
    • Se, että lähes poikkeuksetta ei pääse tanssimaan niin paljon kuin haluaisi. Katso ensimmäinen kohta.
    • Naistenhaku ja sen kaoottisuus. Toisinaan aivan järkyttävä sekamelska ja ei varmasti mukavaa naisille saati haettavillekaan.
    • Naistenhakurivistöt keskellä lattiaa epäselvänä, vellovana ja kiemurtelevana massana.
    • Ei yleensä selkeitä hakualueita/rajoja miesten- sekä naistenhaun aikana. Katso edellinen kohta.
    • Viejät, jotka tanssittavat kädenalitansseja laidoilla piittaamatta muista tanssijoista.
    • Viejät, jotka työntävät minua muita päin sen sijaan, että veisivät ohi.
    • Viejät, jotka hakevat tanssiin (oli laji mikä tahansa), mutta eivät osaa pyöriä kuin ympyrää eikä sitäkään edes rytmiin..
    • Viejät, jotka vääntävät kättäni lähestulkoon selkäni taakse tai pitävät minua tiukasti halausotteessa.
    • Miestenhaulla ensimmäinen aalto mennyt. Sitten muutama mies arpoo ketä hakisi ja lopulta poistuu rivistä vaikka edessä olisi tanssimaan haluavia naisia pitkä rivi tanssitettavaksi.
    • Kun hyvä kappale soi, ei välttämättä pääse tanssimaan.
    • Orkesterit, jotka eivät etukäteen kerro, mitä lajia seuraavaksi on tulossa.
    • Vain hyvät ja tutut tanssijat tuntuvat kelpaavan toisilleen.
    • Naisten arvostelu toisista naisista lavoilla.
    • Liian kovalla soitettu musiikki.

    Hups, tulipas pitkä lista! :D No tota olis kyllä voinut jatkaa vielä..Ja ei, vaikka lavalla olemisesta nyt löytyinkin näin paljon epäkohtia ja mahdollisia syitä kasvattaa omaa verenpainettaan, niin korostan sitä, että silti, silti, lavatanssi kokonaisuudessaan on ihanaa ja en vaihtaisi kokemuksiani mihinkään muuhun! Vaikka lista tosiaan on pitkä, mutta ne positiiviset asiat jättää nämä epäkohdat kirkkaasti varjoonsa ja siksi menen tanssimaan aina uudestaan ja uudestaan. Jos/kun negatiivisten asioiden lista kävisi ylitsepääsemättömäksi niin sitten lopetan. Ja aivan jokaista varmaan äsyttää joku asia asiassa kuin asiassa, ei lavatanssit ole mikään poikkeus. Kyse on vaan siitä, pystyykö elämään noiden asioiden kanssa ja hyväksymään ne ja silti nauttimaan lavoilla käymisestä.

    6.9.2015

    Summa summarum: Ensimmäinen lavakesä tanssittu, mitä jäi käteen?

    Helou :)

    Niin se kesä vain meni, hupsista. Elokuu on jo vaihtunut syyskuuksi yhä pimenevine ja viileine iltoineen joten lauantaina Kapakanmäellä oli oman tanssikesäni viimeiset tanssit lempi lavabändini Taikakuun tahdissa. Mukana menossa myös Hovinarrit ja Aki Samuli. Aki Samulille kyllä pitää antaa iso käsi, koska hieman skeptisesti odotin hänen vuoroaan, mutta onnistui yllättämään vallan positiivisesti. Oikein mukava setti häneltä ja osaa lurittaa muutakin kuin tangoa! Jorma Uotinen varmaan tähän sanoisi : ei huono!

    Ajattelin seuraavaksi niputtaa vähän omia ajatuksia menneestä kesästä. Kun ajattelen mennyttä tanssikesää niin ensimmäisenä mieleen juolahtaa seuraavaa: mahtava harrastus, sosiaalisuus, hyvää musiikkia, tunnelmaa ja rentoutumista - tätä aion ehdottomasti jatkaa myös tulevina kesinä. Ensimmäiseksi lavakesäksi oma fiilis asettuu reilusti positiivisen puolelle vaikka toki välillä ei niin auvoiselta ole tuntunutkaan. Epävirallisten tilastojen mukaan olen käynyt lavoilla tänä kesänä 15 kertaa, joka tekee keskimäärin n. 2 kertaa viikossa. Kuusi eri lavaa tuli koettua, osa kerran, osa useammin. Lavoilla on päässyt sukeltamaan ihan omaan uuteen maailmaansa sekä tutustunut koko joukkoon mukavia ihmisiä :) Niin ja tietysti olen kerännyt niitä kullanarvoisia "tanssikilometrejä" ja oppinut tanssimaan jo hieman enemmän ja paremmin. Kurssilta saa tosiaan hyvät pohjat, mutta kyllä se perusduuni sen oman tanssitaidon ja edistymisen suhteen tehdään siellä lavalla. Monta asiaa olen ihmetellyt ja tulen varmaan aina ihmettelemään, mutta kun kokemusta karttuu niin tuskin nekäään enää minua hetkauttaa.

    Kaiken tämän hehkuttamisen keskellä on välillä tuntunut myös kurjalta pakko se on myöntää, maahanlyödyltä, siltä etten osaa tanssia ollenkaan. Tanssillinen itsetunto on ollut ajoittain pahasti hukassa. On ollut tansseja, jotka ovat menneet aivan täysin penkin alle ja olisi itsekin mieli tehnyt vajota maan rakoon. Luovuttaminen ei kuulu tapoihini, joten olen ehkä surkutellut hetken asiaa, mutta sitten taas rohkeasti palannut takaisin lattialle ja yrittänyt uudestaan, paremmin. Jos on ollut katastrofi-tansseja niin sitten on tullut myös tansseja joiden ei olisi ikinä halunnut päättyvän kyseisen viejän kanssa, koska kaikki vaan yksinkertaisesti natsasi ja kaikki kävi kuin tanssi konsanaan :)

    Käteen siis jäi monta tärkeää ja hyödyllistä tanssikilometriä, mahtavia kesälavoja, hyviä niksejä viejiltä, katastrofi-tansseja, lämpimiä kesä-iltoja, uusia tuttavuuksia, ihania tanssihetkiä, yksi lähtenyt varpaankynsi, kipeät jalat tanssi-illan päätteeksi, mutta mikä parasta - se tunne, jonka kanssa lähdet hymyillen ajelemaan kotiin mukavan tanssi-illan jälkeen :) Ja vaikka joskus olisi vastoinkäymisiäkin, se tunne saa sut menemään sinne tansseihin aina kerta toisensa jälkeen uudestaan.

    Hip hei, ensi kesään! :)

    3.9.2015

    Mihin menet lavatanssi? Ajatuksia HS mielipidekirjoituksen innoittamana

    Kuulun muutamaan tanssiaiheiseen facebook-ryhmään, joiden seinillä on muutaman ajan käynyt enemmän ja vähemmän kevyt kuhina ja ajatustenvaihto. Syynä tähän on 30.8.2015 Helsingin Sanomissa julkaistu yleisönosaston mielipidekirjoitus, jossa henkilö oli käynyt pitkästä aikaa lavatansseissa ja järkyttynyt kokemuksestaan. Siinä missä me suomalaiset tykätään jonottaa vaikka tanssilavalla vessaan tai ilmaisia ämpäreitä kauppakeskuksissa, tykätään me näköjään järkyttyäkin aina milloin kuka mistäkin syystä.

    Itsellä ei tietenkään ole harmaintakaan aavistusta minkämoista lavatanssikulttuuri oli "ennen vanhaan" jo ihan luonnollisesti ikänikin puolesta sekä vastahan minä tämän harrastuksenkin löysin joten olen jäävi sanomaan mitään tuohon muutokseen lavatanssikulttuurissa, mistä "vaihtoaskelmies" oli kovasti huolissaan. Silti ajattelin pureskella hieman tätä aihetta, koska näin vasta-alkajana minäkin menin sinne lavatansseihin "pitkästä" aikaa silloin keväällä.  Lyhykäisyydessään kirjoittaja oli huolissaan siitä, että lavatanssit tuntuvat ja näyttävät yhä enemmän urheilusuoritukselta höystettynä usealla eri tanssilajilla, jossa tavallinen HHNN-hiihtäjä kokee jäävänsä pahasti alakynteen. Kirjoittajan mielestä pääasia ei enää tunnu olevan mukava illanvietto ehkä hieman tanssahdellen silloin tällöin ja mahdollisesti vastakkaiseen sukupuoleen kontaktin luominen tanssin lomassa vaan hikipäässä hienojen kiemuroiden suorittaminen mitä useammassa tanssilajissa. Perinteistäkään tanssimusiikkia ei kuulema enää soiteta.

    Olen osittain samaa ja osittain eri mieltä. Siitä olen samaa mieltä, että valitettavasti itsellenikin tuli ensimmäisenä se fiilis kun lavatansseihin menin, että jep urheiluksi on mennyt. Mitenköhän tälläinen juuri vaihtoaskeleen oppinut uskaltaa mennä tuonne lattialle kun nuo kaikki on niin pro-tanssijoita (siltä se näytti)? Mielestäni näen liikaa tanssin suorittamista (tai ainakin välillä tulee semmoinen fiilis) kun siellä painetaan hikipäässä monimutkaisia kuvioita (hienoja ne kyllä on, sitä ei käy kieltäminen) tekninen paita päällä jota käydään vaihtamassa sen 4x illassa. Myönnän, tämä on aiheuttanut ajoittain itselleni paineita, olenko tarpeeksi hyvä tanssija, että kukaan haluaisi edes hakea minua, koska en osaa viimeisimpiä kuvioita saati edes kaikkia tanssilajeja? Välillä tuntuu tosiaan, ettei se HHNN-osaaminen enää riitä vaan pitää osata maasta taivaaseen kaikki jotta joku haluaa tanssia kanssasi. Itse en kyllä varmaan ikinä uskaltaisi hakea tälläistä "pro"-tanssijaa vaikka varmasti sellaisen kanssa olisi mahtavaa tanssia, mutta ei onneksi tarvitse pelätä, he tuskin hakevat tasoaan huonompia. Ei ihme, että kynnys saattaa olla joillekin korkea. 

    Useista erilaisista tanssilajeista sen sijaan olen iloinen vaikka niiden hallitseminen saattaa aiheuttaakin paineita. Perus vaihtoaskeleella onneksi pärjää vallan mainiosti, mutta pelkkän HHNN- tallaaminen on yksinkertaisesti tylsää, jos sen mukaan pitäisi koko ilta tanssia ilman mitään variaatiomahdollisuuksia. Itse ainakin jo nopeasti huomasin kaipaavani vaihtelua. Muut tanssilajit tuovat vaihtelua ja se on mielestäni hyvä juttu, että jonkun kappaleen voi tanssia monessa eri muodossa. Kaikille jotakin. Sitten se musiikki. Tämä on mielestäni vähän orkesterikohtaista, että esim. Hurman ja Taikakuun ei nyt oikein voi olettaa soittavan ihan sitä perinteistä tanssimusiikkia. Mutta mikä on sitä perinteistä tanssimusiikkia? No en minä siitä kait niin paljon tiedä, mutta omasta mielestäni lavalla soitetut humppa, jenkka, valssi, hidas valssi, foksi, polkka, masurkka, tango..ainakin kuulostaa ihan perinteiseltä minusta. Ja noita tulee kuitenkin useamman kerran illassa.

    Maailma muuttuu, pitää yrittää muuttua sen mukana. Nautitaan tanssista ilman suorittamista, musiikista ja tunnelmasta - siitä on täydelliset lavatanssit tehty. Peace and laav! :)

    29.8.2015

    Tavoitteita ja kehityskohteita syksyn tanssikursseille

    Noniin, kyllä se syksy taitaa vahvasti tehdä tuloaan kun tanssikurssikausi pyörähtää omalta osalta käytiin huomenna (jee!) ja sitä iloa sitten jatkuukin aina enemmän ja vähemmän joulukuulle asti - siis jos kaikki etenee edes vähäänkään suunnitellusti :) Tämä viikko on mennyt sairastaessa flunssaa, mutta onneksi tosiaan oli tämä viikko sillä ensi viikolla ei ole varaa olla kipeänä, eikä kyllä sen jälkeenkään. Tänään olisi Jenkalla ollut tanssit johon oli kyllä tarkoitus mennä, mutta vaikka olo on enää lähinnä niistämistä joka toinen minuutti niin ehkä parempi olla riehumatta ja aloitetaan sitten mahdollinen sydänlihastulehduksen hankkiminen "puolikuntoisena" huomenna kevyellä 4 h tanssitreenillä :P

    Huomenna siis alkaa lavatanssien perusopetus Nicksillä perustunnein sekä jatkotasolla. Itse aion käydä molemmat läpi, koska a) haluan oppia&kehittyä tanssimaan paremmin b) huvin ja urheilun vuoksi ja c) koska tanssi nyt vaan on niin kivaa ajanvietettä muutenkin. Maanantaina alkaa Otto Valtamon fuskun alkeisjatko-kurssi sekä torstaina bugg-alkeet. Lisäksi on tarkoitus silloin tällöin myös kokeilla bailatinoa vaikkei se ensisijaisesti mitään tanssiopetusta olekaan, mutta mukavana vaihteluna varmaankin. Kerran olen kokeillut ja nyt haluan tietää menenkö edelleen vasemmalle kun muut menee oikealle..:D Näillä olisi tarkoitus mennä syksy läpi ja itse kyllä odotan jo innolla.

    Mutta itse päivän aiheeseen - omiin tavoitteisiin ja kehityskohtiin oman tanssitaidon suhteen. Olen niin uusi tällä alalla, että kehityskohteita kyllä riittää, mutta aion mennä pienin askelin eteenpäin - osio kerrallaan. Haluan panostaa hetken muutamaan tanssilajiin kunnolla kun yrittää hallita kaikkia lajeja. Mielummin muutamaa tanssilajia hyvin kuin kymmentä huonosti. Kun aloitin lavatanssikurssin niin ainut tavoitteeni oli oppia tanssimaan. Siinä oli kyllä ihan haastetta kerrakseen. Nyt kun olen oppinut tanssimaan ja ensimmäinen lavakesä takana niin pystyy jo arvioimaan omia kehityskohteitaan paremmin. Alla tavoitteet syksyn tanssikursseille:

    • Fuskun sekä buggan oppiminen, hallitseminen ja tanssivarmuus
    • Viennin parempi seuraaminen (koskee etenkin kädenalitansseja)

    Nämä olen arvioinut itselleni tällä hetkellä kriittisimmiksi kohdiksi kiinnittää huomiota syksyn kursseilla. Niitä ei ole montaa, mutta olen varma siitä, että näidenkin kanssa saa tehdä töitä ja tulen kokemaan varmasti monta turhautuneisuuden hetkeä. Kuten jo edellä todettua, helpompi yrittää sisäistää  ja keskittyä näihin kahteen nyt kerrallaan kuin yrittää epätoivoisesti kaikkia. Tietenkin pyrin oppimaan myös paljon muuta, mutta selvä focus näissä kohdissa. Kirjoittelen sitten tästä aiheesta vaikka joulukuussa postauksen, miten mä oikein handlasin tilanteen sitten lopulta - tai siis miten meni noin niinku omasta mielestä. Wish me luck! ;)

    23.8.2015

    Tanssiviikonloppu on ihmisen parasta aikaa

    Tervehdys! 

    Joku 250 km tanssikilsoja taas auton mittarissa, iloinen mieli, jalat kipeänä ja semiväsymys viikonlopun tanssiriennoista päällä - mutta kaikki tasan joka askeleen ja hetken arvoista! Tekisin uudestaankin vaikka heti :)

    Perjantaina olin tanssimassa Tuuloksen Kapakanmäessä. Tanssi-ihmiset tietää, että siellä oli mun lisäksi yli pari tuhatta muutakin tanssijaa :D Syy löytyy aika kovasta kattauksesta: Hurma, Finlanders sekä Kyösti Mäkimattila&Varjokuva. Ei voi melkein kovempaa olla. Ehkä mun unelma olis nähtyjen artistien perusteella seuraava: Hurma, Taikakuu, Matti&Teppo (taidan olla piilofani sittenkin) ja Yölintu. Itsellä oli iltahuki alla töissä ja suoraan työpaikalta sitten Tuulokseen päin ajelemaan.

    Kuten kuvasta näkyy porukkaa oli kuin pipoa jo kun paikalle saavuin ja voitte sitten varmaan jo kuvitella millainen ruuhka siellä tanssilattialla oli. Ruuhkatanssit saivat aivan uudenlaisen merkityksen tällä kertaa. Tosin ihan jokainen joka Kapakalle perjantaina päätyi kyllä aivan varmasti tiesi mikä siellä odottaa joten ei voinut tulla yllätyksenä. Itsehän menin sinne sen takia, koska ei jaksanut kotonakaan istua sekä en vielä ollut nähnyt Kyösti Mäkimattilaa&Varjokuvaa lavoilla joten tuli sekin nyt sitten testattua.

    Etukäteen arvelin, että tanssimaan pääsy voi olla niin ja näin, koska tanssijoita oli paljon. Ja naisia sitä vasta PALJON olikin, voi mahoton! Siinä tosiaan oli pirkkoa jonossa silmän kantamattomiin. Jos oli välillä hieman hidasliikkeisempi niin auttamattomasti jäi kyllä nopeasti rivin taakse ja tanssimaan pääsy vaikeutui. Tietysti yritin parhaani mukaan tyrkkyriviin änkeä tai ainakin 2.-riviin. Pääsin kyllä tanssimaan oikeastaan todella hyvin illan aikana väkimäärään nähden. Monena hiljaisempana iltana olen enemmän istunut seinällä kuin perjantaina Kapakanmäellä. Tosin tämän viikonlopun teema mulla oli se, että jos minua ei haeta niin minä haen sitten itse. Tätä toteutin perjantaina ja jos jäin hakurivistä rannalle niin eikun seinustalle miehiä ahistelemaan tanssiin. Ja lähtihän ne ja voikun oli kivaa! 

    Se mitä tanssiin tulee niin ruuhkaisimpien tuntien aikana tanssi meni kyllä aikalailla kävelyksi, koska tanssilattialla oli erittäin ahdasta. Kädenalitansseista ei oikeastaan tullut mitään. Hyvä kun perusfoksia vedettäessä pääsi edes kääntymään..Kun väki väheni niin menokin parani ja oli oikein kiva ilta :) Tuli jossain välissä oikein maalaistuntuakin iltaan, koska jostain läheiseltä pellolta leijaili vieno lannan tuoksu tanssijoiden nenään. Eipä ainakaan hiki haissut :D

    Lauantaina olin Riutanharjulla jossa oli Taikakuu sekä Onnentähti. Taikakuu on ehdoton suosikkini ja kuuntelen muutenkin paljon Taikakuun musiikkia muutenkin joten tiesin ettei ilta voi vaan mennä pieleen. No ei se mennytkään! Oli tämäkin aivan huippua! Onneksti lauantaina oli mukavasti tilaa tanssia, ei ollut ahdasta missään vaiheessa. Strategiani oli sama kuin perjantaina, että jos minua ei haeta niin sitten haen aina itse mahdollisimman paljon. Siispä melkein koko ilta meni mukavasti parketilla, oli mukava tanssittajia ja sain muutamia hyviä vinkkejäkin viejiltä. Lisäksi 3, kyllä 3 tanssijaa kehuivat, että osaan tanssia hyvin! Voi apua, tässähän ihan tämmöinen aloittelija ylpistyy moisista kehuista, mutta kuinka ne lämmittivätkään mieltä, kiitos :) 

    Noin omastanikin mielestä tanssit meni noin kokonaisuudessaan koko viikonlopulta erittäin putkeen, pääsin tanssimaan erittäin hyvin ja minulla oli tosi hyvä fiilis ja hymy korvissa molempina iltoina. Kaikki oli kiinni vain omasta aktiivisuudestani. Olisin varmasti saanut istuskella enemmänkin jos en itse olisi tehnyt mitään asian eteen. Olin jopa niin aktiivinen, että sekä pe&la en huomannut hakuvuoron juuri vaihtuneen ja hain vahingossa miestä miestenhaulla. Haha, kieltämättä vähän noloa, mutta koska naistenhaulla on toimittava nopeasti jos haluaa jonkun tietyn miehen kanssa tanssia niin ei siitä aina tälläisiä pikkujuttuja tule huomanneeksi. Ehkä joidenkin mielestä rikoin törkeästi etikettiä, mutta mitäpä sitä enää miettimään, tekevälle sattuu ja kun usein sattuu niin siihenkin tottuu :D Ei oteta asioita niin vakavasti!


    11.8.2015

    Tanssitapahtuma Lahden Satamassa


    Jepjep, tänään oli siis Lahden Satamassa pienimuotoiset tanssahtelut ja tottakai piti päästä katsomaan mikä meininki! Kuvioon kuului myös Lahden Lavareiden järjestämä tunnin mittainen bugg-alkeiskurssi ennen tansseja - ja ilmaiseksi! Ja sääkin oli mitä mainioin, kuuma ja kesäinen - juuri tanssi-iltaan sopiva. Alkuperäisen ohjelman  mukaan opettavana tanssina piti olla fuskua, mutta oli näemmä laji vaihtunut. No ei se menoa haitannut ja kivalta näytti kaikin puolin ja ihmisillä oli hauskaa - ja sehän on pääasia :)


    Paikalla oli paljon naisia - tietysti - ja miehiä toki vähemmän. Siis perinteinen lavoilta tuttu nais-mies-suhde toteutui täälläkin. Vaikka buggin alkeiskurssi olisi aivan satavarmasti tullut minullekin tarpeeseen niin väkeä oli kuitenkin sen verran runsaasti niin tyydyin vain taustaseuraajan rooliin ja katselin kun muut opettelivat, välillä tapailin itse myös perusaskeleita. Lisäksi minulla oli isompi kassi mukanani ja en kyllä olisi uskaltanut päästää sitä silmistäni hetkeksikään.. Kurssin jälkeisillä levytansseilla pääsin tanssimaankin pari kertaa :) Näkyi paljon samoa ihmisiä, mitä lavoillakin olen nähnyt. Oli hyvää musiikkia ja mukava ilta!

    Tutun kanssa seinustalla istuessamme mietittiin, että kuinka kiva tälläinen tapahtuma on ja niitä voisi hyvin järjestää muutaman kerran kesässä. Tärkeää on, että tapahtumaan on varsin matala kynnys tulla "taustalle norkoilemaan" ja katsomaan menoa, se on vaivattomien kulku-yhteyksien päässä ja mielellään maksuton. Sitähän voi vaikka vahingossa innostua lajista. Minusta on vain bonusta jos samalla kertaa käydään jonkin tanssilajin alkeita - eihän siellä lavalla oikein mitään silloin tee jos ei osaa tanssia askeltakaan eikä se varmasti tunnu mieleiseltäkään henkilöstä itsestään. Tuo Lahden Sataman alue kun on meidän lahtelaisten olohuone näin kesällä niin paikkavalinta ei ainaaan voisi olla enää parempi. Lisäksi maksuton tanssikurssi varmasti houkuttelee myös kokeilemaan "ohimennen". Kyllä ihmiset paljon pelkästään katselivat ja toivottavasti löytäisivät ehkä jo kerran kadottamansa innon lavatansseja kohtaan tai uuden mukavan harrastuksen. Jos mä en olisi aloittanut tanssia alkutalvesta niin nyt todennäköisesti olisin :) Oli kivaa, näitä lisää kiitos!


    6.8.2015

    400 kilometriä tanssin perässä ympäri Päijät-Hämettä

    Moi!

    Huh huh, niinpä. Tällä viikolla tullut ajettua tanssikilsoja auton mittariin tuon 400 kilometrin verran. Kolme uutta lavaa koettu ja tanssitaitoa taas parannettu muutaman piirun verran. Olisi voinut mennä huonomminkin :) Hyvä oli mennäkin, koska loma loppuu nyt ja paluu arkeen ja viikonlopputansseihin edessä. En taida olla käynyt kesälomallani kuin yksissä viikonlopputansseissa. Taisin nyt käydä kolmen viikon aikana kuusi kertaa lavalla pyörähtelemässä. Viimeviikolla en esimerkiksi ehtinyt tanssia kertaakaan joten todellisuudessa tuo on kahden viikon saldo. Se ei mielestäni kuitenkaan ole kyllä kovin paljon, enemmänkin olisin halunnut käydä. No eipä ne tanssit onneksi sieltä mihinkään karkaa, ensi kesänä sitten taas jossei muuta.

    Viimeksi kirjoittelin, että olin kirjastosta vuokrannut nuo DVD:t joiden mukaan olen tässä pienessä kämpässäni veivannut menemään ja kyllä niistä vaan on ollut apua minulle! Olen saanut itseluottamusta etenkin fuskun suhteen, peruskuviot ja pyörähdykset haltuun. Olen päässyt kokeilemaan taitojani myös lavalla ja tosi hyvin on mennyt omasta mielestä, olen tyytyväinen ja ramppikuume alkaa hellittää jo ;) Ehkäpä mä vielä opin tanssimaan fuskua ja buggia ihan oikeastikin!

    Tosiaan kun tuo syksy tulee niin alkaa taas tanssikurssitkin ja mikäs olisikaan sen kivempi tapa viettää vapaa-aikaa. Aioin mennä lavatanssien perus- sekä jatkotunneille. Vajaa vuosi sitten kun aloitin tämän homman niin perustunneilla suurin keskittyminen meni vain siihen, että askeleet menee edes jotenkin sinnepäin joten varmasti paljon meni myös ohi. Nyt saan aivan varmasti paremmin irti pelkästä perustunnista ja voin keskittyä esim. viennin seuraamisen parantamiseen, rytmiin ja sen tulkintaan yms. muihin asioihin kun ei askeleita tarvitse enää miettiä. Jatkotunneilla sitten pääsee ehkä treenaamaan vähän monimutkaisempia kuvioita ja harjoittelemaan lisää seuraamista. Lisäksi löysin fuskun ja buggin alkeis- ja alkeisjatkoryhmätunteja ja niillekin olis tarkoitus mennä, koska nyt aion panostaa ihan huolella noihin kädenalitansseihin myös. Miksiköhän ihmeessä mä en alussa noista yhtään tykännyt? Vitsi minä niiiiiiin odotan tanssillista syksyä, ihanaa! :)

    23.7.2015

    Mites ne tanssit sujuu?

    Moikka :)

    Tuon kolmiviikkoisen tanssitauon jälkeen on taas käyty joraamassa! Mukavaa on ollut ja tauko teki kyllä hyvää. Taas ihan uudella innolla tanssikengät iskee kipinää. Uudet kengätkin on testattu ja hyväksi havaittu. En edes saanut rakkoja jalkoihin, kun aina uusissa kengissä minulle niitä lähes väistämättä ilmaantuu. Vielä korkkareilla tanssiminen koko illan vaatii jaloilta totuttelua ja ensimmäisellä kerralla kävinkin illan puolivälissä vaihtamassa vanhat tossut jalkaan. Toisella kerralla tanssin jo koko illan uusilla kengillä mikä tuntuikin aika tavalla päkiöissä sitten aamulla. Lisäksi, kengän kannan korko on kapea, ei siitä saa läheskään niin paljon tukea verrattuna esim. toisiin tanssikenkiini, jossa leveä kanta ei "pakota" suurinta osaa painosta päkiälle..

    Edellisessä postauksessani kirjoittelin noista tanssivarusteista ja harmittelin, kun oli vielä se harja noita nahkapohjia varten ostamatta. Satuin käymään sekatavarakaupassa ja tämmöinen sattui matkaan mukaan: 

    Tämmöisellä siis harjailen noita mun nahkapohjia. Nuo harjakset ovat soft-mallia eli pehmeämmät kuin tavallisessa teräsharjassa. En tiedä millainen harja olisi optimaalinen tähän tarkoitukseen (kovat vai pehmeät harjakset), mutta koska tarkoitukseni on poistaa pohjista pöly ja harjata nahka "auki" ainakin tämä tuntui sopivan tarkoitukseen hyvin sen mitä olen jo testannut. Kovemmat harjat saattaisivat ehkä vaurioittaa pohjia pitkässä juoksussa.

    Kävin eilen kirjastossa ja löysin sieltä pari mielenkiintoista tanssiopetus-DVD:tä jota päätin testata..:) Lajeina siis fusku, jive ja bugg. Itsellähän on fusku ja bugg aina toisinaan vähän enemmän kuin hakusessa vaikka halu tanssia näitä on kova. Tanssikurssilla näitä muistaakseni käytiin vain jatkoissa, jossa minä juuri en käynyt. Lisäksi en vielä keväällä oikein kokenut näitä tansseja omikseni, mutta näitä tanssitaan niin paljon, että nämä on tosiaan hyvä osata. Osaan kyllä perusaskeleen ja muutamia alkeellisia kuvoita, mutta ongelmani on seuraaminen näissä tansseissa. En tunnista viennistä, mitä minun pitäisi tehdä seuraavaksi tai minne mennä ja sitten menee väärin..Tietysti voidan ajatella, että vika on viejässä, jos ei daami tiedä mitä pitää tehdä, mutta kyllä nyt se "vika" taitaa olla minun tanssitaidossa ainakin toistaiseksi. Olen niin vähän tanssia harrastanut, että improvisointiin/omaan soveltamiseen en tosiaan vielä kykene vaan tarvitsen jonkun peruskuvion alle. Muutenkin itselle uuden tanssin opetteleminen on pidempi prosessi, minä tarvitsen toistoja toistoja toistoja. Ei todellakaan mene jakeluun yhdestä eikä vielä kolmannestakaan kerrasta. Olen kyllä vähän kateellinen niille tanssijoille, jolle jää kuviot kerrasta päähän..

    Eilen illalla kokeilin ja hikihän siinä tuli olkkarissa pyöriessä ja rakko pikkuvarpaaseen! :D Osa 1 oli perusteet ja tuo osa 7 oli jatko. Tämän mukaan ajattelin treenailla nyt joka päivä edes vähän, pienissä osioissa kerrallaan jotta liikkeet tulee luontevasti ja perusvarmuus fuskuun ja buggiin alkaa löytyä. Alkaa meinaan tuo rimakauhu näitä tansseja kohtaan hipoa jo kipurajaa tanssia aina tuntemattoman parin kanssa - jopa näinkin rohealuontoiselle ihmiselle kuin minä. Itsehän en siis pelkää epäonnistua tanssilattialla, ei aina voi mennäkään putkeen, mutta jatkuvat epäonnistumisen tunteet näissä kyllä murentavat tanssillista itsetuntoa - pakko myöntää. Tanssiparit ovat kyllä sanoneet, että ihan hyvin meni, mutta se ei riitä, koska itse en ole tyytyväinen ja se varmaan myös näkyy tanssissani. No katsotaan, josko näillä saisi sen itsetunnon nousuun fuskun ja buggin osalta :)