29.8.2015

Tavoitteita ja kehityskohteita syksyn tanssikursseille

Noniin, kyllä se syksy taitaa vahvasti tehdä tuloaan kun tanssikurssikausi pyörähtää omalta osalta käytiin huomenna (jee!) ja sitä iloa sitten jatkuukin aina enemmän ja vähemmän joulukuulle asti - siis jos kaikki etenee edes vähäänkään suunnitellusti :) Tämä viikko on mennyt sairastaessa flunssaa, mutta onneksi tosiaan oli tämä viikko sillä ensi viikolla ei ole varaa olla kipeänä, eikä kyllä sen jälkeenkään. Tänään olisi Jenkalla ollut tanssit johon oli kyllä tarkoitus mennä, mutta vaikka olo on enää lähinnä niistämistä joka toinen minuutti niin ehkä parempi olla riehumatta ja aloitetaan sitten mahdollinen sydänlihastulehduksen hankkiminen "puolikuntoisena" huomenna kevyellä 4 h tanssitreenillä :P

Huomenna siis alkaa lavatanssien perusopetus Nicksillä perustunnein sekä jatkotasolla. Itse aion käydä molemmat läpi, koska a) haluan oppia&kehittyä tanssimaan paremmin b) huvin ja urheilun vuoksi ja c) koska tanssi nyt vaan on niin kivaa ajanvietettä muutenkin. Maanantaina alkaa Otto Valtamon fuskun alkeisjatko-kurssi sekä torstaina bugg-alkeet. Lisäksi on tarkoitus silloin tällöin myös kokeilla bailatinoa vaikkei se ensisijaisesti mitään tanssiopetusta olekaan, mutta mukavana vaihteluna varmaankin. Kerran olen kokeillut ja nyt haluan tietää menenkö edelleen vasemmalle kun muut menee oikealle..:D Näillä olisi tarkoitus mennä syksy läpi ja itse kyllä odotan jo innolla.

Mutta itse päivän aiheeseen - omiin tavoitteisiin ja kehityskohtiin oman tanssitaidon suhteen. Olen niin uusi tällä alalla, että kehityskohteita kyllä riittää, mutta aion mennä pienin askelin eteenpäin - osio kerrallaan. Haluan panostaa hetken muutamaan tanssilajiin kunnolla kun yrittää hallita kaikkia lajeja. Mielummin muutamaa tanssilajia hyvin kuin kymmentä huonosti. Kun aloitin lavatanssikurssin niin ainut tavoitteeni oli oppia tanssimaan. Siinä oli kyllä ihan haastetta kerrakseen. Nyt kun olen oppinut tanssimaan ja ensimmäinen lavakesä takana niin pystyy jo arvioimaan omia kehityskohteitaan paremmin. Alla tavoitteet syksyn tanssikursseille:

  • Fuskun sekä buggan oppiminen, hallitseminen ja tanssivarmuus
  • Viennin parempi seuraaminen (koskee etenkin kädenalitansseja)

Nämä olen arvioinut itselleni tällä hetkellä kriittisimmiksi kohdiksi kiinnittää huomiota syksyn kursseilla. Niitä ei ole montaa, mutta olen varma siitä, että näidenkin kanssa saa tehdä töitä ja tulen kokemaan varmasti monta turhautuneisuuden hetkeä. Kuten jo edellä todettua, helpompi yrittää sisäistää  ja keskittyä näihin kahteen nyt kerrallaan kuin yrittää epätoivoisesti kaikkia. Tietenkin pyrin oppimaan myös paljon muuta, mutta selvä focus näissä kohdissa. Kirjoittelen sitten tästä aiheesta vaikka joulukuussa postauksen, miten mä oikein handlasin tilanteen sitten lopulta - tai siis miten meni noin niinku omasta mielestä. Wish me luck! ;)

23.8.2015

Tanssiviikonloppu on ihmisen parasta aikaa

Tervehdys! 

Joku 250 km tanssikilsoja taas auton mittarissa, iloinen mieli, jalat kipeänä ja semiväsymys viikonlopun tanssiriennoista päällä - mutta kaikki tasan joka askeleen ja hetken arvoista! Tekisin uudestaankin vaikka heti :)

Perjantaina olin tanssimassa Tuuloksen Kapakanmäessä. Tanssi-ihmiset tietää, että siellä oli mun lisäksi yli pari tuhatta muutakin tanssijaa :D Syy löytyy aika kovasta kattauksesta: Hurma, Finlanders sekä Kyösti Mäkimattila&Varjokuva. Ei voi melkein kovempaa olla. Ehkä mun unelma olis nähtyjen artistien perusteella seuraava: Hurma, Taikakuu, Matti&Teppo (taidan olla piilofani sittenkin) ja Yölintu. Itsellä oli iltahuki alla töissä ja suoraan työpaikalta sitten Tuulokseen päin ajelemaan.

Kuten kuvasta näkyy porukkaa oli kuin pipoa jo kun paikalle saavuin ja voitte sitten varmaan jo kuvitella millainen ruuhka siellä tanssilattialla oli. Ruuhkatanssit saivat aivan uudenlaisen merkityksen tällä kertaa. Tosin ihan jokainen joka Kapakalle perjantaina päätyi kyllä aivan varmasti tiesi mikä siellä odottaa joten ei voinut tulla yllätyksenä. Itsehän menin sinne sen takia, koska ei jaksanut kotonakaan istua sekä en vielä ollut nähnyt Kyösti Mäkimattilaa&Varjokuvaa lavoilla joten tuli sekin nyt sitten testattua.

Etukäteen arvelin, että tanssimaan pääsy voi olla niin ja näin, koska tanssijoita oli paljon. Ja naisia sitä vasta PALJON olikin, voi mahoton! Siinä tosiaan oli pirkkoa jonossa silmän kantamattomiin. Jos oli välillä hieman hidasliikkeisempi niin auttamattomasti jäi kyllä nopeasti rivin taakse ja tanssimaan pääsy vaikeutui. Tietysti yritin parhaani mukaan tyrkkyriviin änkeä tai ainakin 2.-riviin. Pääsin kyllä tanssimaan oikeastaan todella hyvin illan aikana väkimäärään nähden. Monena hiljaisempana iltana olen enemmän istunut seinällä kuin perjantaina Kapakanmäellä. Tosin tämän viikonlopun teema mulla oli se, että jos minua ei haeta niin minä haen sitten itse. Tätä toteutin perjantaina ja jos jäin hakurivistä rannalle niin eikun seinustalle miehiä ahistelemaan tanssiin. Ja lähtihän ne ja voikun oli kivaa! 

Se mitä tanssiin tulee niin ruuhkaisimpien tuntien aikana tanssi meni kyllä aikalailla kävelyksi, koska tanssilattialla oli erittäin ahdasta. Kädenalitansseista ei oikeastaan tullut mitään. Hyvä kun perusfoksia vedettäessä pääsi edes kääntymään..Kun väki väheni niin menokin parani ja oli oikein kiva ilta :) Tuli jossain välissä oikein maalaistuntuakin iltaan, koska jostain läheiseltä pellolta leijaili vieno lannan tuoksu tanssijoiden nenään. Eipä ainakaan hiki haissut :D

Lauantaina olin Riutanharjulla jossa oli Taikakuu sekä Onnentähti. Taikakuu on ehdoton suosikkini ja kuuntelen muutenkin paljon Taikakuun musiikkia muutenkin joten tiesin ettei ilta voi vaan mennä pieleen. No ei se mennytkään! Oli tämäkin aivan huippua! Onneksti lauantaina oli mukavasti tilaa tanssia, ei ollut ahdasta missään vaiheessa. Strategiani oli sama kuin perjantaina, että jos minua ei haeta niin sitten haen aina itse mahdollisimman paljon. Siispä melkein koko ilta meni mukavasti parketilla, oli mukava tanssittajia ja sain muutamia hyviä vinkkejäkin viejiltä. Lisäksi 3, kyllä 3 tanssijaa kehuivat, että osaan tanssia hyvin! Voi apua, tässähän ihan tämmöinen aloittelija ylpistyy moisista kehuista, mutta kuinka ne lämmittivätkään mieltä, kiitos :) 

Noin omastanikin mielestä tanssit meni noin kokonaisuudessaan koko viikonlopulta erittäin putkeen, pääsin tanssimaan erittäin hyvin ja minulla oli tosi hyvä fiilis ja hymy korvissa molempina iltoina. Kaikki oli kiinni vain omasta aktiivisuudestani. Olisin varmasti saanut istuskella enemmänkin jos en itse olisi tehnyt mitään asian eteen. Olin jopa niin aktiivinen, että sekä pe&la en huomannut hakuvuoron juuri vaihtuneen ja hain vahingossa miestä miestenhaulla. Haha, kieltämättä vähän noloa, mutta koska naistenhaulla on toimittava nopeasti jos haluaa jonkun tietyn miehen kanssa tanssia niin ei siitä aina tälläisiä pikkujuttuja tule huomanneeksi. Ehkä joidenkin mielestä rikoin törkeästi etikettiä, mutta mitäpä sitä enää miettimään, tekevälle sattuu ja kun usein sattuu niin siihenkin tottuu :D Ei oteta asioita niin vakavasti!


11.8.2015

Tanssitapahtuma Lahden Satamassa


Jepjep, tänään oli siis Lahden Satamassa pienimuotoiset tanssahtelut ja tottakai piti päästä katsomaan mikä meininki! Kuvioon kuului myös Lahden Lavareiden järjestämä tunnin mittainen bugg-alkeiskurssi ennen tansseja - ja ilmaiseksi! Ja sääkin oli mitä mainioin, kuuma ja kesäinen - juuri tanssi-iltaan sopiva. Alkuperäisen ohjelman  mukaan opettavana tanssina piti olla fuskua, mutta oli näemmä laji vaihtunut. No ei se menoa haitannut ja kivalta näytti kaikin puolin ja ihmisillä oli hauskaa - ja sehän on pääasia :)


Paikalla oli paljon naisia - tietysti - ja miehiä toki vähemmän. Siis perinteinen lavoilta tuttu nais-mies-suhde toteutui täälläkin. Vaikka buggin alkeiskurssi olisi aivan satavarmasti tullut minullekin tarpeeseen niin väkeä oli kuitenkin sen verran runsaasti niin tyydyin vain taustaseuraajan rooliin ja katselin kun muut opettelivat, välillä tapailin itse myös perusaskeleita. Lisäksi minulla oli isompi kassi mukanani ja en kyllä olisi uskaltanut päästää sitä silmistäni hetkeksikään.. Kurssin jälkeisillä levytansseilla pääsin tanssimaankin pari kertaa :) Näkyi paljon samoa ihmisiä, mitä lavoillakin olen nähnyt. Oli hyvää musiikkia ja mukava ilta!

Tutun kanssa seinustalla istuessamme mietittiin, että kuinka kiva tälläinen tapahtuma on ja niitä voisi hyvin järjestää muutaman kerran kesässä. Tärkeää on, että tapahtumaan on varsin matala kynnys tulla "taustalle norkoilemaan" ja katsomaan menoa, se on vaivattomien kulku-yhteyksien päässä ja mielellään maksuton. Sitähän voi vaikka vahingossa innostua lajista. Minusta on vain bonusta jos samalla kertaa käydään jonkin tanssilajin alkeita - eihän siellä lavalla oikein mitään silloin tee jos ei osaa tanssia askeltakaan eikä se varmasti tunnu mieleiseltäkään henkilöstä itsestään. Tuo Lahden Sataman alue kun on meidän lahtelaisten olohuone näin kesällä niin paikkavalinta ei ainaaan voisi olla enää parempi. Lisäksi maksuton tanssikurssi varmasti houkuttelee myös kokeilemaan "ohimennen". Kyllä ihmiset paljon pelkästään katselivat ja toivottavasti löytäisivät ehkä jo kerran kadottamansa innon lavatansseja kohtaan tai uuden mukavan harrastuksen. Jos mä en olisi aloittanut tanssia alkutalvesta niin nyt todennäköisesti olisin :) Oli kivaa, näitä lisää kiitos!


6.8.2015

400 kilometriä tanssin perässä ympäri Päijät-Hämettä

Moi!

Huh huh, niinpä. Tällä viikolla tullut ajettua tanssikilsoja auton mittariin tuon 400 kilometrin verran. Kolme uutta lavaa koettu ja tanssitaitoa taas parannettu muutaman piirun verran. Olisi voinut mennä huonomminkin :) Hyvä oli mennäkin, koska loma loppuu nyt ja paluu arkeen ja viikonlopputansseihin edessä. En taida olla käynyt kesälomallani kuin yksissä viikonlopputansseissa. Taisin nyt käydä kolmen viikon aikana kuusi kertaa lavalla pyörähtelemässä. Viimeviikolla en esimerkiksi ehtinyt tanssia kertaakaan joten todellisuudessa tuo on kahden viikon saldo. Se ei mielestäni kuitenkaan ole kyllä kovin paljon, enemmänkin olisin halunnut käydä. No eipä ne tanssit onneksi sieltä mihinkään karkaa, ensi kesänä sitten taas jossei muuta.

Viimeksi kirjoittelin, että olin kirjastosta vuokrannut nuo DVD:t joiden mukaan olen tässä pienessä kämpässäni veivannut menemään ja kyllä niistä vaan on ollut apua minulle! Olen saanut itseluottamusta etenkin fuskun suhteen, peruskuviot ja pyörähdykset haltuun. Olen päässyt kokeilemaan taitojani myös lavalla ja tosi hyvin on mennyt omasta mielestä, olen tyytyväinen ja ramppikuume alkaa hellittää jo ;) Ehkäpä mä vielä opin tanssimaan fuskua ja buggia ihan oikeastikin!

Tosiaan kun tuo syksy tulee niin alkaa taas tanssikurssitkin ja mikäs olisikaan sen kivempi tapa viettää vapaa-aikaa. Aioin mennä lavatanssien perus- sekä jatkotunneille. Vajaa vuosi sitten kun aloitin tämän homman niin perustunneilla suurin keskittyminen meni vain siihen, että askeleet menee edes jotenkin sinnepäin joten varmasti paljon meni myös ohi. Nyt saan aivan varmasti paremmin irti pelkästä perustunnista ja voin keskittyä esim. viennin seuraamisen parantamiseen, rytmiin ja sen tulkintaan yms. muihin asioihin kun ei askeleita tarvitse enää miettiä. Jatkotunneilla sitten pääsee ehkä treenaamaan vähän monimutkaisempia kuvioita ja harjoittelemaan lisää seuraamista. Lisäksi löysin fuskun ja buggin alkeis- ja alkeisjatkoryhmätunteja ja niillekin olis tarkoitus mennä, koska nyt aion panostaa ihan huolella noihin kädenalitansseihin myös. Miksiköhän ihmeessä mä en alussa noista yhtään tykännyt? Vitsi minä niiiiiiin odotan tanssillista syksyä, ihanaa! :)