19.12.2015

Avoin kirje joulupukille

Dear Santa,
Minä olen nuori nainen täältä Etelä-Suomesta ja olen hurahtanut tanssimiseen toden teolla vuosi sitten. Keväällä opettelin ensin tanssimaan ja kesän ajan kävin useilla lavoilla tanssimassa. Syksy meni taas kursseilla uutta oppiessa. Mites, osaako joulupukki tanssia? Mikä on pukin lempitanssi - tonttu- vai nissepolkka? Ehkäpä pukki(=bugg)? :) Itse tykkään kovasti humpasta, jenkasta ja kädenalitansseista. Minulla on ollut ihan tosi tosi kiva vuosi kaikenkaikkiaan ja kiltti olen myös ollut. Noh täytyy kyllä myöntää, että en ehkä ihan 24/7, mutta uskon että kiltteyteni riittää toteuttamaan edes muutaman toiveen :) Olet varmaan tosi kiireinen näinä aikoina juuri jouluaaton alla, mutta ehkäpä sinulla on aikaa istahtaa hetkeksi toiveideni pariin. Toivottavasti pystyisit toteuttamaan mahdollisimman monta toivetta!

Ps. Minä olen kirjoittanut sinulle viimeksi lapsena. Sama tyttö täällä silti edelleen kirjoittelee, mutta toiveet ovat vain vaihtuneet..:)

Minä toivon..
  
  • Monta mukavaa ja ikimuistettavaa tanssi-iltaa ja ihania elämyksiä lavoilla.
  • Kärsivällisyyttä harjoitella uutta ja vanhaa!
  • Glitterillä kuorrutetut tanssitossut ja kauniin tanssihameen.
  • Tanssiparin!
  • Mahdollisuutta kokeilla kilpatanssia.
  • Että kukaan ei joutuisi istumaan seinäruusuna tansseissa.
  • Onnistuneet juhannustanssit.
  • Että jokaisella olisi kivaa tansseissa.
  • Saavani tutustua lisää huikeisiin tanssityyppeihin vuoden aikana - sekä uusiin että vanhoihin!
  • Ainakin pari Matin&Tepon keikkaa (Pakko se on tunnustaa, piilofani taidan olla..)
  • Ei rukkasia itselle eikä kellekään muullekaan.
  • Tanssin iloa ihan jokaiselle!


HYVÄÄ JOULUA JA TANSSILLISTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE! *<:)

 

13.12.2015

Perjantaitanssit, uusi tanssipaikka ja ensimmäiset pakit

 Hyvää sunnuntaina itse kullekin säädylle!

Viime kerrasta lavalla onkin jo jonkin verran aikaa niin nyt sitten ehtaa tanssipläjäystä luvassa noiden tylsien kurssijorinoiden sijaan. Nyt oli sitten tosi kyseessä..;) Perjantaina tuli tosiaan koettua uusi tanssipaikka, Satulinna. Täytyy sanoa, että tykkäsin ja pitää mennä uudestaankin kokeilemaan. Ilmeisesti ennen tansseja oli ollut jotain pikkujoulumenoja ko. paikassa kun oli kuusta, tunnelmallisia kynttilöitä ja eteisessä pönöttävälle ritarillekin oli puettu kultanauhaa ylle. Minusta kiva miljöö tanssia noin muutenkin. Tanssi-alueita oli käytännössä 3, yksi iso ja kaksi pienempää. Hyvin sopi lattiakin minun lenkkareilleni, paitsi toisessa pienemmässä meinasi tossu luistaa vähän liikaa. Noh, pikkuvikoja.

Kun tuli koettua uusi tanssipaikka niin samalla vaivalla ajattelin hoitaa sitten seuraavakin asian pois kummittelemasta - sain nimittäin ensimmäiset pakit naistenhaulla! Jaiks! Mä olen vähän aavistellut, että ihan varmaan sekin päivä tulee vielä mulle eteen kun joku ei lähde, mutta en olisi odottanut sen tapahtuvan miten se tapahtui. Miten se sitten tapahtui? Itse haen siis naistenhaulla yleensä aikalailla hetken mielijohteesta miehiä ilman sen kummempia kriteerejä jos just se mies ketä haluaisin ehdottomasti hakea ei ole "lähietäisyydellä" tai haettavissa. Tämän herran kohdalla jo muutaman askeleen häntä kohti käveltyäni tajusin, että nyt tuli tehtyä totaalinen virhearvio (epic fail) ja tässä ei lopuksi hyvä tule mitenkään päin heilumaan. Takaraivossa vain yksi sana, EIIIIIIIIII! :D No, eipä siinä nyt montaa sekuntia enää aikaa jäänyt vaihtaa lennosta suunnitelmaa ja koska mä olin päättänyt jo hakea häntä niin ihan sama mitä sieltä eteen tulisi niin otetaan se vastaan. Tepastelin henkilön eteen ja nyökkäsin, mutta hän vain katsoi ylimielisesti muualle eikä alentunut katsomaan minuun päinkään. No tämän jälkeen eikun rivistä sitten vaan seuraavaa kysymään ja tanssimaanhan siitä sitten lähdettiin.

Näin jälkikäteen hieman tilannetta funtsiessani mietin olivatko nuo nyt oikeat pakit sitten? Minä olen aina (ilmeisesti taas naiivisti) kuvitellut, että sanotaan suoraan "ei kiitos" jos ei halua ko. henkilön kanssa tanssia. Minusta ainakin olisi reilua ja kivaa oikeasti kuulla suoraan tuo ei kiitos, arvostan tätä tapaa enemmän kuin rottamaisuutta. Mutta tällä tavalla annetut pakit kelle tahansa, miehelle tai naiselle, kertoo vain henkilöstä itsestään ja asenteestaan muita tanssijoita kohtaan - siinä olisi rutkasti parantamisen varaa. Kuulostiko katkeralta? Sori, en ole. Minua nuo pakit ei hetkauttaneet suuntaan eikä toiseen eikä ne edes pilanneet millään muotoa iltaani. Joskushan ne pitää ensimmäisen kerran saada kuitenkin ja jos usein saa niin siihenki tottuu, eikös vain? :D

Miten ilta noin muuten? Lempibändini Taikakuu oli siis esiintymässä perjantaina. Ihanaa musiikkia koko illan ja sain tanssia monta lempibiisiäni. Kiitos vaan kaikille ihanille viejille! Aluksi kyllä oli vähän hankalaa päästä tanssimaan, mutta ensimmäisen naistenhaun jälkeen sainkin jo hakuja ihan mukavasti. Ja vaikkei aina päässytkään tanssimaan niin sitten sai kuunnella ihania biisejä. Kaikenkaikkiaan oli taas mukava ilta lavalla pakeista huolimatta ja matkaseurakin oli mitä parasta :)

Ps. Ensi viikolla taidan kirjoittaa joulupukille tanssitoiveet ;)

10.12.2015

Miksi tanssi on välillä niin vaikeaa? Oi miksi?

"Kaikki on vaikeaa ennen kuin se on helppoa."

Niinpä, tätä olen pyöritellyt korvieni välissä tässä viikon verran. Olen käynyt koko syksyn myös bailatino-tunneilla ja saanut sitä kautta mukavasti tuntumaa lattareihin. Olen myös pärjännyt tunnin askelkuvioissa aivan hämmästyttävän hyvin ja se on ollut motivoivaa. Vuosi sitten en varmasti olisi pärjännyt mitenkään tuolla tunnilla. No mutta tuo viimeisin bailatino- tunti oli ihan katastrofi - en tuntunut osaavan edes perusaskeleita tai kuvioita mitä tunneilla on koko syksy ihan menestyksekkäästi tanssittu. Niin ja menin aina oikealle kun muut meni vasemmalle..se perus, you know :D Douh! 

Viime perjantaina kävin myös pikaisesti Orimattilan Kehräämöllä pyörähtämässä, koska olin onnekseni voittanut vapaalipun sinne niin pitihän se käyttää pois. Illan ensimmäinen tanssisuoritus oli myös katastrofi (niitähän mulla riittää.. :D). Vaikka olen aika paljon tanssinutkin valssia, niin illan ekat valssit meni kyllä niin penkin alle. En osannut yhtään seurata jostain käsittämättömästä syystä, askeleet sekosi ja muutekin olin aivan yössä. Viejää ei parane syyttää tästä, nyt kyllä itse olin aivan kuutamolla. Edes B- osalla ei valssi irronnut ollenkaan. Kiukku. Tänään oli kauden viimeinen bugg-tunti. Vaikka minä olenkin hehkuttanut oppineeni tämän tanssin niin tänään treeneissä olin kyllä niin pökkelö, en osannut seurata ja soveltelin omiani ja tuntui etten osaa mitään..blaah ja kiukku tästäkin.

Vaikka tiedän osaavani tanssia valssia, buggia ja bailata vielä päälle ihan hyvällä menestyksellä niin silti, silti, harmittaa kun vaan ei tanssit aina irtoa sitten millään. Miksi ei pysty seuraamaan? Miksi ne askeleet sekoaa? Miksi et pysy rytmissä? Miksi jo tutut kuviot ei vaan mene? Miksen mä osaa, menihän se viimeksikin? MIKSI!? Oi miksi?! Joskus se on vaan näemmä vaikeampaa jostain käsittämättömästä syystä kuin joku toinen kerta. Eihän sitä aina voi onnistua, mutta kyllä se vähän kirpaisee kun sitä itselleen uskottelee osaavansa ihan ok ja sitten taas voikin jysähtää takas maankamaralle. Kun näitä tilanteita itselle tuntuu käyvän aina säännöllisin väliajoin niin nöyräksihän se vetää. Minulla on niin PALJON vielä opittavaa tanssista. Mutta ehkä ihan hyvä välillä vähän kompastuakin niin ne onnistumiset tuntuu sitten taas upeilta tämän jälkeen :) Niitä toivottavasti on huomenna luvassa Satulinnassa! Eiku siis jatketaan vaan tanssia tästäkin viikosta huolimatta.

4.12.2015

Tanssikurssit Lahdessa

Nyt kun ei tule käytyä niin usein tanssimassa näin talviaikaan ja ei ole paljon varsinaisia lavakokemuskirjoituksia päivitettäväksi niin kirjoitan sitten vaikka tanssikursseista. Mielestäni tämä talvi-aika ei ole mitään lavatanssiharratuksen sesonkiaikaa muutenkaan. Tämä kylmä ja pimeä ajanjakso on hyvä käyttää  harjoitteluun ja uuden opetteluun jotta jokainen voi sitten päästää itsensä irti kesälavoilla - niin minä ainakin olen ajatellut tehdä ;) Viimeisimmät postaukseni ovatkin käsitelleet aihetta ensin arvosteluineen ja yhteenvetoineen syksyn kurssien osalta. Nyt mä olen kaivellut intternetin ihmeellisiä syövereitä ja kattonut Googlesta minkämoista tanssiopetusta Lah(d)essa on tarjolla ensi kesää odotellessa. Näin ensivilkaisulla täytyy sanoa, että olo on vähän niinkuin lapsella Kärkkäisen karkkiosastolla - mä haluun tonne, tonne mä ainakin meen, vitsi toikin olis kivaa, vau! -tommostakin on tarjolla!  

Valinnan vaikeus vaivaa kyllä meitä aikuisiakin näemmä - tosin ehkä suurin ongelma tässä kaikessa tulee olemaan se, että vuorokaudessa on vain 24 tuntia, viikossa 7 päivää ja Matti (ja ehkä Teppokin?) kukkarossa, ei niinkään tuo valitseminen :) Suurlähettiläitä lainatakseni "kuka pysäyttäisi kellot?"

Nämä minä löysin ja tämmöistä on tarjolla:
  1. Nick's dance sport - Monipuolista lavatanssiopetusta perus- ja jatkotasolla. Seurassa mahdollisuus harrastaa kilpatanssia. Myös bailatinoa.
  2. Otto Valtamo - Tarjolla lavatansseja, lavalattareita, rock'n'swing-tansseja (fusku, bugg, boogie woogie). Paritanssikursseja sekä yksityistunteja.
  3. Lahden lavarientäjät Lavarit Ry - Monipuolista lavatanssiopetusta perus- ja jatkotasolla.
  4. Bettina Karppinen - Lavatansseja, lavalattareita, rock'n'swing-tansseja. Paritanssikursseja sekä yksityistunteja.
  5. Jam'n roll Ry -  Rock'n'swing-tansseja ( balboa, blues, bugg, boogie woogie, lindy hop, fusku, rockabilly, rock'n roll, west coast swing).
  6. MiTango Ry - Suomalainen ja argentiinalainen tango-opetus. 
  7. Kurssit tanssilavoilla (esim. Pesäkallio.) Näitä menee yleensä aina epäsäännöllisen säännöllisesti. Seuraa lavan kotisivuja/facebookia.
  8. Matit ja Maijat - Lavatanssiopetusta. Myös kansantansseja.
  9. Hollolan nuorisoseura ry - Lavatanssiopetusta
  10. Mueve Club - Paljon eri tansseja, ei kuitenkaan lavatansseihin liittyvää opetusta. Mm. salsa, parisalsa.
Täytyy sanoa, jotta aika herkulliselta omaan makuuni näyttää ja kaikkea mielenkiintoista tosiaan olisi tarjolla :) Ei tässä varmaan kaikki ole mitä kaupungista löytyy, mutta eiköhän näillä alkuun pääse. Ensi vuonna olisi tarkoitus jatkaa jo hyväksi havaittujen kurssien parissa, mutta tietysti pitää kokeilla jotain uuttakin. Lahden lavareilla ainakin pitää käydä muutama kerta katsomassa menoa sekä Bettinan kursseja minulle on mainostettu myös paljon. Kunhan saa näiden kaikkien kalenterit ja ohjelmat tietoon niin sitten on hyvä rakentaa itselle tanssikalenteri kevääksi. Niin ja tietysti vähän senkin mukaan minkä oppimiseen haluan erityisesti panostaa nyt keväällä. Näitä kehityskohteitahan mulla riittää yli omien tarpeiden..:) Aijaij, en malttaisi odottaa kesää!