29.11.2015

Pikkujoulua, tip tap!

Seuraavaksi ihan vaan tälläinen pieni pikkujoulu-aiheinen postaus :) Eilen vietettiin tanssiporukan pikkujouluja. Nyt on niiiiiin pakko hehkuttaa ällösiirappista ylistystä kaikesta, koska ilta ainakin omasta mielestä oli enemmän kuin bueno. Juhlijoita meitä oli paikalla joku nelisenkymmentä, kaikki ollaan käyty koko syksyn enemmän ja vähemmän samoilla kursseilla tanssimassa. 

Juhlapaikkana toimi siis tanssisali jossa meillä yleensä aina treenitkin on. Se oli saatu mukavan tunnelmaiseksi valaistuksieen kaikkineen. Ruokana perinteistä laatikoita ja kinkkua - kinkun oli vetäjä jopa ihan itse paistanut! Laatikotkin aina rosollia myöten oli itse tehty. Jotkut kurssilaisista olivat leiponeet torttuja ja kakkua, siis vau :) Näiden pikkujoulujen eteen oli nähty ihan älyttömästi vaivaa sen sijaan että olisi menty sieltä mistä aita on matalin. Täältä kyllä lähtee ihan Everestin korkuinen peukalo ja arvostus järjestelijöille.  Ihan kreisii, KIITOS! :)

Toki kun oltiin syöty hyvin kinkkuva niin sitten sitä sulateltiin tanssilattialla loppuilta hyvän seuran ja muutamien ohjemanumeroiden lomassa. Pukkikin kävi näyttämässä pienet moovssit pukin (=bugg) muodossa..;) Opito oli itsellä lähteä illalla ehkä vielä Pesälle tanssimaan, koska siellä Saija ja Ex-miehet. No ei tarvinnut kahta kertaa miettiä jäisikö näihin bileisiin vai lavalle. Aivan siis ihanat pikkujoulut oli ja vieläkin on niin kiva fiilis eilisestä, ISO KIITOS vielä kaikille osallisille!


Ps. Tässä vähän tunnelmia eiliseltä kun oltiin laittauduttu nätiksi ja piparitkin korviin :) Huomatkaa myös, että tuunasin mun tanssitossut - söpöä, eikös olekin? :p

26.11.2015

Kurssiarvostelut

Hmm, olin jo hyvän matkaa kirjoittamassa tuohon edelliseen postaukseeni kurssiarvosteluja syksyn kursseista, mutta sitten tulin kesken kaiken toisiin aatoksiin..Nyt kuitenkin tuli vain semmoinen fiilis, että haluan kirjoittaakin tästä aiheesta muutaman sanan. Millainen tanssikurssi oli? Mikä oli hyvää ja minkä koin, että voisi olla vielä paremmin? Mikä oli yleinen fiilis? Itsehän koen juuri olevani mitä hedelmällisintä maaperää vasta tanssin aloittaneena harrastajana ja läheskään kaikki asiat eivät ole minulle lähellekään ns. peruskauraa ja omassa oppimisessa on ainakin avainasemassa miten ne asiat tuodaan esille. Tosin oppijoita on monia, toinen oppii hitaammin toinen nopeammin ja kolmas vielä eri tavalla, mutta siiis seuraavassa pientä arvosteluntynkää omien kokemuksieni pohjalta: 

Ensimmäisenä tulilinjalle joutukoon Otto Valtamo joka vastasi syksyn bugg ja fusku- opeista. Ja hyvin vastasikin. Itse tykkään hänen tyylistään opettaa, rentoa ja miellyttävää. Ja jäi meillä kaikilla kurssilaisilla jotain päähänkin! Nyt me vedetään niin hyvin! Hyvä me! :) Kurssilla meitä on ollut yleensä siinä n.10-20 henkeä. Kurssin yleinen tunnelma on ollut todella rento ja kurssilla pääsi tutustumaan uusiin mukaviin ihmisiin. Koin, että minut otettiin fuskussakin tosi hyvin vastaan vaikka alussa ehkä oikea tasoni olisi ollut se alkeisjatko eikä jatko..Kokeneemmat tanssijat tanssittivat minua tasoni mukaan eikä turhaan lähteneet kikkailemaan. Tunnit eivät olleet suu viivana suorittamista vaikka välillä askeleet mietityttivätkin monia ja turhautuneisuus valtasi mielen kun ei mennyt ihan putkeen - silti naurettiin hymyssä suin monta kertaa. Minusta oli mukavaa kun tunnilla käytiin yleensä vain yksi uusi kuvio jota sitten hierottiin askel askeleelta ( ja tietysti miehille miten viedään milläkin askeleella) koko sen tunnin ajan. Esim. buggissa pääpaino ei todellakaan ollut siinä, että pitää osata miljoona hienoa kuviota kurssin lopuksi vaan että opitaan tanssimaan ja viemään muutama hyvä peruskuvio hyvin sekä tietysti joustoa. Kun peruskuviot on hallussa siitä on tosi helppo sitten lähteä varioimaan kuin että osaisi huonosti monta kuviota - ei varmasti näytäkään yhtä hyvältä ;) Lisäksi kurssilla oli parinvaihto mikä on tosi jees juttu. Jos ei ollut paria sillä hetkellä (yleensä miehiä oli valitettavasti vähemmän) niin sitten sai tanssia omiaan.

Eli ehdottomasti tulevaisuudesssa olen suuntaamassa Oton tanssikursseille. Mulla oli kurssilla tosi kivaa ja oli aina viikon kohokohta päästä fuskaamaan ja buggaamaan :)

Seuraavaksi arvostelen Nick'sin kurssit. Nick'sillä siis lavatanssikursseja perus- ja jatkotasolla. Itse tykkään käydä täällä, koska lajivalikoima on monipuolinen. Minä olen siitä vähän kranttu tanssija, että haluan ainakin kokeilla mahdollisimman paljon kaikkea. Mielenkiintoni ei riittäisi tanssimaan vain esim. 5-6 tanssilajia syksyn aikana. Haluan vaihtelua ja täältä sitä kyllä saa. Yleensä tulee jorattua ensin perustunnilla ja sitten jatkolla. Tunnelma mielestäni on ihan hyvä ja täälläkin on tullut tutustuttua mukaviin ihmisiin. Olisin varmaan tutustunut enemmänkin, mutta näillä kursseilla ei ole käytössä parinvaihtoa. Siitä kyllä pitkä miinus. Tämä on seuran valinta ja näin vain on. Ehkä siksi joku pariton voi kokea pientä kynnystä tulla näille tunneille, koska ei tiedä koskaan löytyykö kaikille pari ja miksi tulla tunnille jos ei pääse edes tanssimaan?

Kehottaisin rohkeasti kuitenkin tulemaan tästä uhasta huolimatta. Paikalla on yleensä muutama "yleinen" mies, joka sitten tanssittaa vuoronperään daameja joilla ei satu olemaan paria. Ja kurssilla käy myös parittomia miehiä tanssimassa joten ennen tunnin alkua voi kysyä tanssiparia heistä itselleen. Mutta aina siellä kyllä pääsee tanssimaan, et välttämättä joka kappaletta, mutta pääset kuitenkin joten älä jätä sen takia tulematta, missaat aika paljon! Enkä nyt edes valehtele, voit vaikka itse käydä toteamassa asian.

Opetus sitten? Peruskussilla on lajista riippuen enemmän ja vähemmän porukkaa. Sanoisinko siinä 10-20 paria + parittomat jos ihan hatusta heitän lukeman. Itse olen kokenut, että ne tanssijat jotka jo osaavat ihan ok jäävät vähän paitsioon. Itse kaipaisin jonkinlaista palautetta, että miten menee tai voisiko jotain tehdä paremmin. Apua ja vinkkejä saa kyllä jos pyytää ja ohjaajat neuvovat mielellään. Tosin kun tanssijoita on paljon ei varmastikaan kaikkeen oikeasti ehdi puuttumaan/katsomaan vaan ne ketkä eniten tarvitsevat opastusta sitä myöskin saavat. Perustunnilla myös tarjotaan vähän haastavempia kuvioitakin niille, jotka pystyvät ne tanssimaan. Jatkotunnille ei ole taitovaatimuksia. Minusta tämä on kiva, että tämmöinen aloittelijakin voi mennä jatkotunnille ja luulla osaavansa jotain..Mutta sitten taas toisaalta: kun meitä vähemmän tanssineitakin jatkolla käy niin kuvioita tulee joskus niin hurjalla syötöllä, että yli menee kovaa ja korkealta. Tottakai on myös hyvä niille tanssijoille jotka ovat oikeasti siellä jatkotasolla, mutta ehkä tuntia ja kuvioita voisi jakaa kulloisien tanssijoiden taitotason mukaan. Usein olen jämähtänyt tanssimaan sitä ensimmäistä kuviota kun ei sekään tahdo onnistua. Minulta ei ainakaan kertakaikkiaan onnistu itselle 4 uuden eri cha cha:n kuvion sisäistäminen yhden tanssikerran aikana...Lisää ohjausta kaipaisin siis jatkollekin niille, jotka ovat vähemmän tanssineet kun heidät kerta kurssille mukaan otetaan.

Summa summarum: täällä aion käydä jatkossakin. Opetus toimii - minä kuulkaas olen ihan elävä esimerkki tästä! Jopa polkan perusaskeleenkin olen oppinut ja senkin ne on saanut taottua meikäläisen umpikovaan kalloon :) Tule sinäkin pitää hauskaa!

23.11.2015

Syksyn tanssikurssien satoa

Aika taas painaa uutta päivitystä bittitaivaalle :) Ensilumi peittää maan joten kai se syksy nyt virallisesti on sitten päättynyt ja niin ovat syksyn tanssikurssitkin tanssittu - jos nyt ei aivan loppuun, niin ainakin viimeisiä rippeitä kohta viedään. Kovaa duunia on painettu ja hikeä vuodatettu syksyn aikana ja nyt on aika katsoa peiliin. Tavoitteeni syksyllä oli seuraavanlaiset:
  • Fuskun sekä buggan oppiminen, hallitseminen ja tanssivarmuus
  • Viennin parempi seuraaminen (koskee etenkin kädenalitansseja) 

Mites meni noin niinkuin omasta mielestä?

Fusku
Tavoitteet saavutettu! Great success! Olen oppinut tanssimaan fuskua paremmin. Osasin siis jo jotain perusteita ennen kurssia. Itseasiassa ensimmäisenä kurssikertana oli pieni jännäkakka kun luulin menneeni fuskun alkeisjatko-kurssille, mutta sehän olikin jatkotaso...Kauhulla ajattelin, että nyt mennään vihkoon ja näyttävästi, mutta itseni täydeksi yllätykseksi pärjäsinkin erittäin hyvin oman silloisen tasoni huomioiden. Kaikkia vientejä en tosiaankaan silloin tajunnut ja menin välillä vähän miten sattuu, mutta kurssillahan siellä oltiin, onneksi :D 

Viimeisellä kerralla sain palautetta, että olen kehittynyt. Erittäin mukavaa on ollut myös kuulla, että osaan seurata vientiä, enkä "oleta" miehen tekevän jotain tiettyä kuviota. Olen myös itse huomannut osaavani seurata itselleni jopa kohtuu vieraitakin kuvioita lähes ongelmitta. Edelliseen lauseeseen on pakko tehdä pikku lisäys - siis seuraaminen vieraissa kuvioissa on hyvää silloin kun vienti on täydellistä.. ;) Siis ihan selvä muutos fuskun tanssimisessa on tapahtunut sen ensimmäisen kerran jälkeen. Tuosta seuraamisen hanskaamisesta olen ehkä eniten innoissani, koska olen kokenut sen itselleni todella vaikeaksi. Menen kyllä välillä edelleen siltikin minne sattuu viennistä huolimatta, mutta pääosin siis hiffaan mitä se mies nyt tarkoittaa ja sehän oli yksi tavoitteistani.

Bugg
Tavoitteet saavutettu! Great success! Mä kun luulin, etten ikinä opi tätä. No tämä väite on todistettu nyt vääräksi. Aloitin alkeista ja sitten jatkoin alkeisjatko-tasolle. Nyt on jo tätäkin tanssittu lavoilla menestyksekkäästi useamman kerran. Myös tässä lajissa olen saanut palautetta hyvästä seuraamisesta sekä baunssista = jousto. Osaan myös tässä seurata itselleni kohtuu vieraita kuvioita menestyksellä :) Haastavinta itselle on ollut sopivan tanssiraamin = vasteen opettelu. Ongelmani on ollut löysät kädet/veltto raami jolloin vienti on miehelle vaikeaa ja sitäkautta myös seuraaminen. Ei vasteeni kyllä vieläkään ole lähes täydellistä, mutta kuulema ihan hyvällä tasolla jo. Jess!

Näiden kahden kurssin myötä olen todella oppinut nauttimaan kädenalitansseista ja en yhtään ihmettele miksi niitä nykyään niin paljon tanssitaankin. Se vaan on niin hauskaa! Kokeile itse niin tiedät.

Lavatanssikurssi
Olen käynyt myös huvin ja urheilunkin vuoksi lavatanssitunneilla perus- ja jatkotasolla. Näillä kursseilla käydään monipuolisesti kaikkia tanssilajeja lävitse mitä lavoilla voi tulla eteen. Paljon on tuttua asiaa ollut, mutta on tullut opittua uuttakin siinä sivussa. Ja en vielä niin hyvä tanssija kuitenkaan ole, että vanhankin harjoittelu menisi jotenkin hukkaan. Nyt olen kuitenkin huomannut, että kun kesä tuli aktiivisesti tanssittua niin nyt syksyllä on ollut paljon helpompi sisäistä uusia juttuja kuin keväällä. Ehkä suurin syy siihen on se, että enää ei tosiaan tarvitse kiinnittää perusaskeliin huomiota ja tanssi on tullut itselle tutuksi. Olen kyllä omasta mielestäni päässyt kehityksessä hyvin eteenpäin ja olen kyllä erittäin tyytyväinen syksyn tanssikursseihin ja niiden antiin. Tästä on hyvä jatkaa kevättä kohti ja tietenkin ensi kesää!

Ps. Ehkä minullakin tosiaan on toivoa - mä uskallan jo tunnustaa, että olen oppinut polkan perusaskeleen. Ihmeitä tosiaan tapahtuu..laitan myös loton vetämään ;) Viereisessä kuvassa olevan ruudukon avulla harjoiteltiin polkan perusaskelta - tosin se oli hieman vaikiaa kun kuin varkain se aina lipsahti ruudun hyppimiseksi niinkuin penskana tehtiin :D





9.11.2015

Tansseja ja sekahakua

Noniin, on pitänyt jo viikon verran päivittää kuulumisia tänne, mutta aina se on vaan siirtynyt ja siirtynyt..oi voi :) No mutta edellisessä hakemista käsittelevässä kirjoituksessani lupasin sitten kirjoitella omakohtaisia kokemuksia sekahausta kunhan minulle semmoisia eteen tulee. Orimattilan Kehräämöllä oli viikko sitten sunnuntaina tanssit ja lauteilla Hurma - ja siellä sitten kaikki hurmaannuttiin! Oli kyllä oikein kivat tanssit taas kerran. Paikkana tuo Kehräämö oli kyllä minun mieleeni kaikilta osin aina tunnelmasta lähtien. Ehdottomasti olen menossa sinne vielä uudestaan kunhan sattuu mieleinen esiintyjä. Kehräämöllä oli myös se "erikoisuus", että sekahakua oli muuten koko illan lukuunottamatta naistentuntia.

No miten se sitten meni? No ihan hyvin meni :) Omasta mielestä tuo sekahaku ei nyt niin erikoista ole ja eroa juuri lainkaan normaalista hakutilanteesta. Etukäteen mietin kumpi tekee ensimmäisen liikkeen haulla, jomman kummanhan on oltava aloitteentekijä. Mielestäni haut meni aika luonnollisesti eikä ainakaan omalle kohdalleni tässä tilanteessa tullut hämmentäviä tilanteita. Yleensä hetken odottelin, että tekeekö mies aloitteen (tai näyttääkö hän siltä, että aikoo hakea jotain daamia tanssimaan) ja jossei niin sitten itse hain tai jos olin jo päättänyt kenen kanssa haluaisin tanssia seuraavaksi niin sitten hain heti häntä. Helpostihan tämmöiset sekahaku- tilanteet saattavat lipsahtaa vain miesten- tai naistenhauksi. Luulisin kyllä tämän paljolti olevan riippuvainen tanssijoista itsestään miten sekahaku saadaan pelittämään. Nyt ainakin oli ihan sopiva määrä tanssijoita ja mies-nais-suhde ei ollut posketon. Tiivistettynä sekahaku on ihan jees juttu ainakin minusta.

Tunnelmia Kehräämöltä. (Kuva lainattu Kehräämön Facebook-sivuilta.)

Viime lauantaina lähdin ex-tempore tanssimaan Pesikselle. Musiikkista vastasivat Pekka Niskan pojat sekä Purontaka TT&Tähtitaivas. Ilta oli kyllä aikalailla normaalista tanssi-illasta poikkeava. Ensimmäiset 45 minuuttia tuli vain istuttua ja katseltua muiden menoa tanssilattialla. Ja siis istuin ihan omasta tahdostani, oli mukavaa vain katsella tanssivia pareja kuunnella musiikkia. Kun PNP vuoro tuli tuli käytyä muutama kappale pyörähtelemässä. Sitten taas istuin ihaillen muiden menoa. Oikeastaan ei tehnyt juuri mieli tanssia (mietin kyllä jo jossain välissä, että en taida olla ihan terve?) vaan oli vaan kiva viettää aikaa lavalla kerrankin tällä tavalla. PNP on aina hyvä, mutta tuo toinen orkka ei vakuuttanut. Tanssijatkin katosivat ihmeen aikaisin eikä nuoria tanssijoita juurikaan ollut. Summa summarum, ei ollut huono ilta vaikka erilainen olikin.