29.5.2017

Kesävastaanotto @ Kolmilammi & Taikakuu

Olen tässä nyt useamman minuutin jo tuuminut miten tämä raportti tulisi aloittaa, jotta nämä ensimmäiset sanat tekisivät eiliselle illalle oikeutta. Katsokaas, on tuo sanavarasto hieman päässyt ruostumaan, koska kuluneella talvikaudella ei juurikaan ole päässyt ylistyssanoja käyttämään  - niistä on korkeintaan nähty vain kauniita unia. Kolmilammin kesän avauksessa eilen ei tarvinnut enää uneksia, ehkä olisi voinut sen sijaan nipistää itseään, että onhan tämä ihanuus varmasti totta. Oli lämmin kesäilta, lauteilla lempiyhtyeeni, suosikki kesälava sekä koossa meidän tanssisakki. Siteeratakseni erästä paikallista artistia hieman mukaillen "Kolmiksella mulla oli seittemän oikein ja mä olin kotona". Ei vois enää olla parempaa :)

Yhden pysähdyksen taktiikka ;)
Oltiin jo hyvissä ajoin paikalla, sillä ennen tansseja oli Antti Törmäsen fusku-kurssi. Kurssi kuului lipun hintaan. Yleensä lavoilla ennen tansseja järjestettävät kurssit kuuluvat piletin hintaan, mutta toki tämäkin vaihtelee. Tällä tavoin on hyvä mennä ottamaan tuntumaa illan tansseihin ja siinähän saattaa oppia jotain uuttakin. Ainakin sunnuntain kurssin aikana miehet opettelivat löytämään naisen lantion erääseen kuvioon - minulta löytyi lantion lisäksi ainakin kerran maha ja kylki :D  Lisäksi ehkä siinä tanssiringissä pyöriessä madaltuu kynnys hakea tuntematonta kenties puolin ja toisin. Se mikä lämmitti jokseenkin ikuisen pessimistin sydäntä oli nähdä, että kurssilla oli muutes porukkaa kuin pipoa! Ja bonuksena aika lailla tasaparit, vain muutama "ylimääräinen" vietävä. Sen mitä itse olen aina silloin tällöin lavakurssilla käynyt niin siellä on ollut naisia pääsääntöisesti sen x kertaa enemmän kuin miehiä joten tämä oli enemmän kuin positiivinen yllätys. Hienoa, ihanaa, hyvä me kaikki!

Tunnelma kurssilla oli myös mukava ja kaikki viejät tuntuivat olevan lupsakalla tuulella. Rehellisesti sanottuna en oikein rohjennut odottaa illalta mitään ihmeitä, mutta jotenkin jo kurssista tuli sellainen fiilis, että tämä mopo tulisi lähtemään käsistä ihan hetkenä minä hyvänsä...Hikikarpalot valuivat jo kurssin päätteeksi lempeässä kesäillassa, mutta eipä niitä ehtinyt kuivaamaan kun jo liidettiin parketilla. Taikakuu tarjoili taatusti sopivat sävelet lenkkareiden alle. Tosin välimusiikit eivät kyllä tällä kertaa olleet todellakaan minun makuuni, yleensä eivät ole kenenkään muunkaan orkesterin toimesta. Tuntui kovin lattaripainotteiselta, joka ei kyllä oikein iske. Hyvä kuitenkin, että kaikille on jotain, koska monet varmaan tykkäsivät.

Kesän avajaiset oli houkutellut paikalle runsaasti tanssijoita, lattialla oli ajoittain ahdasta. Enemmän nuorempaa porukkaa oli liikkeellä, koska ensimmäisillä kappaleilla minua hakenut mies pahoitteli, että joutuu hakemaan nuoria kun muita ei ole. Pitkästä aikaa taas naistenrivissa pönöttäessä jänitti miten sitä pääsee parketille. Naisia oli toki taas paljon, mutta itsellä ei mitään valittamissa hakujen määrässä tai laadussa. Minä seisoskelen mielelläni suurimman ryysiksen (lavan edusta, pimein kulma) oikealla puolella lähellä keskilattiaa ja siitäkin pääsee siis vallan hyvin joraamaan - tai ainakin eilen pääsi. Naisten rivi kyllä taas lähti vähän valumaan liikaa keskelle päin jossain kohtaa. Mielestäni enemmän voitaisiin olla siellä penkkien lähellä, ettei hankaloiteta jo parin löytäneiden tanssia. Suurin osa kennen kanssa parketilla sain liidellä oli kyllä varsin nautinnollista tanssiseuraa. Mielestäni Kolmilammilla on yleensä taitavaa tanssiväkeä liikkeellä. Itselle uusia viejiä oli useampikin ja tietysti ne tutut ja ehdottomasti hyväksi havaitut, jotka pyörittivät minut pyörryksiin. Tuli lepatettua pitkin sateenkaaria, pumpulipilviä ja tanssitaivaita. En tiedä olenko laskeutunut sieltä vieläkään? 

Naistenhaullakin taisin hakea jopa kaksi kertaa :D Naistentunti käytettiin siis pitkälti kahvion antimista ja seurasta nautiskellen. Illan viimeiset tahdit piti jättää jo välistä, koska ei vaan enää pystynyt. Sen verran töppöset oli kipiät kaikesta siitä kirmailusta. Siinä kesäyössä kyrsää syödessä (hyttysen maistellessa säärtäni) ja kuunsirppiä katsellessa tulin miettineeksi kulunutta tanssi-iltaa : kesän lämpö, musiikki, paras seura, mukavat viejät, kimallusta ja keijupölyä. Ei voi kuin huokasta haikeana, oi ettien että! :) Tämmöstä sen olla pitää. Toivottavasti kaikilla muillakin oli kiva ilta - tästä on tosiaan hyvä aloitta kesä 2017.

22.5.2017

Taikakuu & Markku Aro ja Diesel @ Kapakanmäki

Aurinko paistaa, grillit tirisee, nahka palaa auringossa, kesähameet hulmuaa ja hiki virtaa paikalla ollessaankin - se on kesä nyt! Vihdoinkin se on täällä! Sen kunniaksi tuli avattua kesälavakausi perjantaina Kapiksella aina niin ihanan Taikakuun sekä Markku Aron ja Diesel -yhtyeen tahtiin. Tämä lavakerta oli itselle poikkeuksellinen sillä olin liikenteessä mieheni kanssa eli minulla oli kerrankin pari mukanani, jonka kanssa tanssin koko illan. Tanssillisesti itselleni ilta siis ei ollut mitään ilotulitusta, mutta oma tanssinautintoni ei nyt ollutkaan se pääjuttu - vaan se, että parini oli perjantaina elämänsä ensimmäistä kertaa lavatansseissa. Eli tämä tanssiraportti kertoo nyt siitä, miten meillä oikein meni ja montako perheriitaa saatiin aikaiseksi..:D

Miehen tanssitausta on siis sama kuin minun n. 2,5 vuotta sitten eli täysin nollasta on lähdetty liikkeelle. Ja kuten minullakin, on hänellä kaksi vasenta jalkaa - ainakin vielä toistaiseksi ;) Tavatessamme ilmoitin, että minulla on sitten tälläinen tanssiharrastus ja tanssilavoja aion koluta ahkerasti tulevaisuudessakin. Kerroin, että mukaan on enemmän kuin tervetullut jos vain vähääkään tämä touhu kiinnostaa. Ja kyllä myönnän, että tässä asiassa oma lehmä makaa puolittain siellä ojan puolella. Olisi mukavaa käydä lavoilla ns. vakitanssittajan kanssa ettei ilta olisi aina niin kovasti riippuvainen vieraiden hauista. Suurin osa parittomista tietää ainakin mitä tarkoitan ja samaa varmasti usea heistä toivoo. Myönnän senkin, että monta kertaa olen kateellisena katsonut sivusta vakiparien menoa lattialla, kun itsellä ei ole sattunut käymään sillä kertaa kummoinen tanssiflaksi ajatellen "toivottavasti minullekin joskus moista hunajata olisi tarjolla".

Minun onnekseni mieheltä on löytynyt ainakin sen verran mielenkiintoa, että olemme treenanneet häntä kesälavakuntoon yksityistunneilla. Kuten viime postauksessa kirjoitin, on yksärit oikein mainio tapa oppia nopeastikin helpot lajit, joilla pääsee lavoilla mukavasti alkuun. En ole koskaan itse ollut yksityistunnilla, mutta suosittelen niitä enemmän kuin lämpimästi, jos tarvetta ilmenee. Todellakin hintansa väärti. No toki hyvällä opetuksella on osansa (kiitos Bettinalle!), mutta kun näin ensimmäisen tunnin jälkeen kuinka koskaan ikinä yhtäkään askelta tanssinut parini tanssi valssia niin leuka putosi kyllä polviin asti. Huikeaa! Minäkään en pystynyt aikoinani samaan suoritukseen! Yksäreillä olemme siis treenanneet valssia ja foksia. Näillä mennään nyt aluksi, koska näillä pärjää jo pitkälle ja voi helposti totutella tanssimiseen.

Siispä näiden 2x1,5 tunnin setin turvin olikin jo viimeistään hyvä aika työntää parini suoraan altaan syvään päätyyn - Kapiksen perjantai-iltaan. Pakko se on oppia uimaan, jos haluaa pysyä pinnalla :D Meillä oli ajatuksena myös mennä Paville, koska siellä olisi ollut teemaan sopivasti ensimmäinen kerta lavatansseissa-erikoisilta ja lauteilla Hurma. Onneksi päädytiin kuitenkin Kapikselle, koska tansseissa oli mukavan väljää. Tanssittiin valssit ja aina tilaisuuden tullen foksia. Minusta mieheni suoriutui kokonaisuutena ensimmäisestä lavakerrasta enemmän kuin mallikkaasti ottaen huomioon sen, että tosiaan vain 3 h tanssia on hänellä pohjalla. Aluksi oli havaittavissa jännitystä, mutta loppua kohden selvästi pystyi jo rentoutumaan. Jalat toki sekosivat välillä askelissa, rytmi hukkui toisinaan ja tenkkapoo iski jonkun toisen tanssiparin yhtäkkisestä pysähdyksestä tai liikkeestä. Mutta kelläpä ei. Eniten olen ylpeä siitä, että hän sentään yritti. Kun askeleet sekosivat aloitettiin alusta vaikka sen kymmenen kertaa biisin aikana. Nyt kun ensimmäinen kynnys on ylitetty niin toinen ei ole enää toivottavasti läheskään niin korkea. Ja perheriidaltakin säästyttiin vaikka oltiin pari kertaa eri mieltä vallitsevasta rytmistä :D

Sunnuntaina mennään taas nimittäin silloin on Kolmilammin avajaiset. Tätä on kyllä niin odotettu! Kesäisen aurinkoista viikonjatkoa ja nähään viimeistään sunnuntaina Kolmiksella? :)