28.8.2016

Taikakuu & LäpiValaisu @ Riutanharju


"No siihen tuli sit pari muuttujaa."


Tarkoitus oli kärvistellä kotona koko viikonloppu, koska tanssilippuun ei ollut harmittavasti laittaa likoon yhtään ylimääräisiä euroa ennen palkkapäivää. Sitten roolia otti tosiaan ne kuuluisat "pari muuttujaa" ja siitä ilta syöksähti nousukiitoon ja lopulta lentokorkeus oli jossain kaukana pilvien yläpuolella!

Kun minä niitä leimoja tanssipassiin olen ahkerasti keräillyt ja yhdessä kirjoituksessa tuskailin niiden jäävän aina harmittavasti yhtä tai kahta leimaa vaille vapaalippua, mutta ei eilen! Yllätys oli ennemmän kuin iloinen huomatessani, että Jenkkapirtin passi käy myös Riutalla. En ollut tätä aikaisemmin tajunnutkaan. Lisäksi olin saanut kaverilta vajaan kortin jolla sain täydentää omat puuttuvat leimani. Kun kyytikin paikan päälle järjestyi niin loppu onkin taas historiaa jota kirjoitetaan julki tähän kirjoitukseen. Koko eilisen päivän minua oli jostain kumman syystä vaivannut suht melankolinen fiilis, eikä minulla totta puhuen ollut sitä tanssifiilistä millä yleensä suunniteltuja tanssi-iltoja odottelen. Ilmaislippu ja aina niin ihana Taikakuu ja sekä LäpiValaisu ei voisi siis mitenkään päin olla huonompi vaihtoehto kuin sohvan nurkassa synkistely. Kun Riutta ei muutenkaan ole minun suosiossani kovin korkealla tanssipaikkana niin ihan vilpittömästi ajattelin mennä vain enimmäkseen kuuntelemaan ja fiilistelemään ihan parasta musiikkia.

"Why feel moody when you can shake booty"

 

No sitten siihenkin asiaan tuli ne pari muuttujaa..Sain nimittäin fiilistellä lähes koko illan siellä tanssilattialla. Jo alusta asti niitä hakuja alkoi vain jostain tipahdella kohdalle yksi sieltä toinen täältä ja kolmas tuolta. Ennestään tuntemattomia viejiä taisi olla 5 illan aikana. Vau, aika saldo :) Ja tietysti ne kaikki uudet ja tutummat viejätkin tarjoilivat sellaista naminaminaminamia, oi että! Erityisesti mieleen jäi monet mahtavat buggit sekä fuskut. Äkkiä ensimmäinen tunti olikin jo mennyt ja oli taas naistenhaun aika. Kun nyt kerta lippua tanssin hurmioon suorastaan heiluteltiin nenän edessä (ja olenhan kovin altis tanssin kaltaisille houkutuksille muutenkin ;)) niin ajattelin katsoa illan kortin loppuun asti. Naistenhaun ensimmäisen puolituntisen sekä myöhemmän tunnin aikana sain haettua juuri ne kaikki viejät ketä halusinkin ja väliin jäivät vain lattarimusiikit. Kun saavuttiin paikalle tanssien alkamisaikoihin niin tanssijoita oli paikalla ehkä vain joku n. 60 henkeä nopeasti laskien. Onneksi tuli sittenmmin muutama muu lisää, mutta noin yleisesti ottaen oli vähän porukkaa. Kaikki naiset olivat ilmeisesti menneet Kyöstin perässä Jenkkapirtille sillä naistenrivi on hämmästyttävän harvalukuinen sekä pysyi yllättävän siisitisti "hanskassa" joihinkin muihin kertoihin verrattuna. Ehkäpä myös naisten vähyys oli yksi syy siihen miksi allekirjoittanut sai tanssia itsensä tainnoksiin. Erittäin hyvä näin :) Omaan makuun oli juuri sopivasti tanssijoita liikkeellä, törmäilyjä ei ollut lainkaan ja ei tarvinnut neliön kokoisella alalla tanssia kädenalitansseja.

Maailmassa on tosiaan monta ihmeellistä asiaa: silloin kun et välittäisi tanssia niin silloin tanssitaivas suorastaan tarjoillaan sinulle hopealautasella suoraan nenän eteen kuin Manulle illallinen. Jos taas idotat innolla iltaa niin tanssit luikkii lavanseiniä pitkin karkuun. Ex tempore -reissut kannatta aina. Siitä eilinen ilta oli taas ihana muistutus. Melankolinen fiilis tanssittiin suohon ja lavalta lähdettäessä oli naamalla sellainen hangonkeksimäinen myhäilevä hymy ja askel kevyt. Elämän on parempaa kun vähän tanssii :) Kiitos aina niin ihana Taikakuu ja hyvä LäpiValaisu, matkaseura sekä tietysti ne kaikki hyvät ja ihanat viejät.

Ps. Note to myself: älä koskaan jätä enää rakkolaastaria kotiin! Joka kerta olen uskollisesti kantanut rakkolaastaria tanssikassissani, mutta en eilen. Ja eikös se rakko ala kutittelemaan kantapässä prkl! Douh! :D


26.8.2016

Tule tanssikurssille!

Yksi syksyn varmimmista merkeistä on keltaisten lehtien variseminen puiden juurille, tihkusade ikkunaan ja kesän lämmön asteittainen hiipuminen sekä erilaisten harrastusten pariin palaaminen. Toki tämä tanssi on itselle ympärivuotista, mutta näin kesän jälkeen on mukavaa taas päästä kurssille tapaamaan tuttuja, sosialisoitumaan ja oppimaan uusia kikkoja. Tässä postauksessa viime joulukuulta on lueteltuna Lahden alueella sekä lähiympäristössä järjestäjiä, jotka tarjoavat eriasteista kurssitusta tanssin suhteen. Noista vaihtoehdoista luulisi löytyvän jokaiselle edes jotakin. Jos olet tuumaillut tanssikurssille lähtöä kauan tai vasta vähän aikaa niin ota tästä koppi ja tule rohkeasti mukaan. Saat varmasti ihan parhaan harrastuksen ikinä! Jos et usko niin sitten kun olet lukenut nämä kaikki blogikirjoitukseni alusta loppuun, niin olen varma (uskallan jopa laittaa lempi tanssikenkäni pantiksi!), että sitten viimeistään olet vakuuttunut asiasta :)
 
Itse olen alusta asti käynyt Nick’sillä tanssimassa ja siellä aion käydä jatkossakin. Siellä lavatanssikurssi alkaa ensi sunnuntaina 4.9 klo. 17.30 alkaen. Tervetuloa! Heitä ennakkoluulosi syrjään, ota se ensimmäinen askel ja hyppää rohkeasti parketille. Haastan sinut edes kerran kokeilemaan. Jos kerta kaikkiaan et tykkää niin saat vapautuksen. Pidä varasi! Tämän syötin saatat niellä koukkuineen päivineen ihan huomaamatta.. ;) Emmitkö kursseille lähtöä, koska sinulla ei ole tanssiparia? Itseänikin aikoinaan jännitti lähteä kursseille ilman parin tuomaa turvaa. Voin kuitenkin kertoa sinulle ettei se ole koskaan ollut este oppimiselle, toisinaan vain ehkä pieni mutka matkassa. Itse olen siis käynyt aina kursseilla ilman paria sekä ensimmäisen lavakesäni käytännössä yksin tansseissa enkä minä siihen ole kuollut. Kursseilla ja tansseissa nimenomaan tutustuu yksin liikkuessa suureen joukkoon mahtavia ihmisiä ja pian heistä tulee tuttuja ja kohta huomaatkin olevasi joukossa mukavassa. Lopulta et edes ajattele meneväsi kurssille yksin, koska tunnet sieltä aina jonkun juttukaverin. Kokeile vaikka!

Useimmilla kursseilla on käytössä yleensä parinvaihto. Tähän ei tietenkään ole pakko parien osallistua, mutta valtaosa heistä kuitenkin osallistuu. Omaa paria ei siis edes käytännössä tarvita vaikka äkkiseltään niin luulisi. Esimerkiksi Nick’sillä ei ole käytössä virallista parinvaihtoa, siellä kuitenkin tanssitetaan hyvin myös ei parittomat, jos ei ole löytänyt paria muiden ilman paria saapuneiden joukosta. Eikä parittomia ihmisiä katsota kursseilla mitenkään kieroon tai vierasteta. Meidänlaisia on oikeasti kurssilaisista nykyään aika paljon :)  Jos ei ne perinteiset humpat, valssit, tangot tai vaihtoaskeltaminen herätä kovin vahvaa innostusta niin entäpä rock ’n’ swing-tanssit sitten? Niihin voidaan lukea esim. fusku, bugg sekä boogie woogie. Näidenkin kurssit alkaa jo ensi viikolla. Ko. tanssien kursseja järjestää ainakin Otto sekä syksyn ajan Pesäkalliolla torstaisin Antti. Tiedossa on eritasoisia kursseja alkeista jatkotasolle. Fusku ja bugg-musiikki on yleensä reipasta ja erittäin jalan alle menevää ja on etenkin nuorten suosiossa. Sitä on helppo tanssia lähes mihin tahansa nelijakoiseen musiikkiin. Jos ei välitä opetella noita perinteisiä niin tässä pari erittäin vahvaa vaihtoehtoa – näillä kahdellakin taikka vaan toisella pääsee jo hyvästi tanssin makuun kiinni. Näitä tanssitaan paljon lavoilla. Jos olet nuori ja tanssi kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan näitä, jos ei perinteiset tanssit nappaa. Näistä innostuu varmasti :)

Yllä olen siis yrittänyt tehdä tyhjäksi ne suurimmat tekosyyt olla tulematta tanssikurssille. Ilman paria voi turvallisesti tulla ja perinteiselle humpallekin löytyy vaihtoehtoja. Ei tarvitse todellakaan opetella jokaista tanssilajia jos ei kiinnosta. Tarjontaa on nykyään niin paljon, että voi opetella just ne mitkä itseään eniten kiinnostaa. Tässä touhussa välillä vaan vaarana on se, että nälkä kasvaa syödessä ja haluaa kokeilla tuotakin ja tuota ja tuota ja vielä vähän tuotakin...Ja mitä siihen kenties olemattomaan tanssitaitoon tulee niin kursseilla siihen tarjotaan varsin pätevät lääkkeet. Jokainen oppii varmasti. Olethan oppinut kävelemään ja juoksemaankin - ei tämä tanssi paljoa siitä eroa ;)

Kiva kun olen saanut sinut vakuuttuneeksi kurssille lähdöstä - nähdään syksyn kursseilla! :)

Ps. Tässä pari esimerkkä millaista veivaamista se fusku sekä bugg oikein on. Fuskun videossa on on ensin hieman letkeämpää menoa ja sitten vähän nopeampaa. Sitä kun voi tanssia tosiaan rauhallisempaankin tempoon. Älä suotta pelästy myöskään tuota bugg-videon tempoa, se nimittäin oli normaalia nopeampi. Sitäkin voi mennä paljon rauhallisemmin ja on olemassa myös hidasta buggia. Nämä eivät nyt ole parhaita esimerkkejä, mutta näin lähinnä havainnollistavana esimerkkinä millaista ko. tanssit ovat.
 

24.8.2016

Kaukana kotoa 2.0 : NeljänSuora & PekkaNiskanPojat @ Syvälahti, Kangasniemi

Terveisiä Syvälahden lavalta!

Viime lauantaina pakattiin (jälleen kerran) kimpsut sekä kampsut ja otettiin suunnaksi Kangasniemi - tanssi mielissä tottakai! Tiedossa oli mökkiviikonloppu saunoen, kyykkää pelaillen sekä tietysti hyvästä seurasta nauttien! Ja kun meitä oli matkassa kolme tanssinjanoista daamia niin helmaa lähdettiin heiluttamaan lauantai-illan huumaan Syvälahden lavalle. Lauteilla säesti 4Suora ja PNP. Samalla taas itselle uusi lava plakkariin. Jes!

Tämä lava sijaitsi paraatipaikalla kauniin idyllisessä maisemassa Puulaveden rannalla. Lämmin ja aurinkoinen loppukesän ilta antoi vielä oman säväyksensä aina tumman yön täysikuuta myöten. Ei ihme, että tämä lava on pari vuotta sitten valittu Suomen kauneimmaksi kesälavaksi SuomiViihde- lehden lukijaäänestyksessä. Alueelle oli mahdutettu pelkän lavan lisäksi paljon muutakin oheistoimintaa. Grilli- ja kahviorakennus sekä tilava ulkolava. Rannasta löytyi karaoke- ja anniskelutilat. Siellä oli illan aikana muuten aikamoiset bileet käynnissä! ;) Laituriterassilla sai ihailla järvimaisemaa,  tuopin pohjan lävitse tahi ilman. Itse päälava yllätti allekirjoittaneen pienuudellaan. Onkohan nämä minun "kotilavat" jotenkin poikkeuksellisen suuria, kun aina tuntuu ihmetystä herättävän uusien paikkojen parketin käytettävissä olevat tanssineliöt? :D Jos nyt neliöt tästä ensimmäisestä olisi loppunut kesken niin kahviorakennuksen vieressä oli onneksi toinen lavaosa, jossa pääsi myös vaivattomasti pyörähtelemään jos/kun tila loppui kesken. Ulkolavalla oli lisäksi näyttö, josta pystyi katsomaan esiintymisvuorossa olevaa bändiä!

Kahvila - ja grillipalvelut tuli myöskin testattua. Kahvio itsessään ei nyt ollut mitenkään kummoinen. Perus pullat ja leivät sieltä sai, mutta ei niihin juuri mitenkään ollut panostettu niinkuin joillakin toisilla lavoilla. Hintatasoa pidin suht edullisena, kahvi esim. 1,5 € ja limppari niinkin halpaa kuin 2,5 €. Kisamakkara maistui jauhomakkaralta. Ei jatkoon. Vesipisteestä kuitenkin aina iso peukku! Kahviossa siis oli mukiparkki ja vesipiste. Sitä en huomannut katsoa maksoiko muki mitään, mutta veikkaan että ei maksanut. Myös kahviossa oli näyttö, josta pystyi niin ikään seuraamaan bändin esiintymistä.

Odotukset illan suhteen olivat kieltämättä korkealla ja tätä reissua oli jo vähän odotettukin syystä että päästään korkkaamaan uusi lava sekä NeljänSuora. Itse en ole koskaan ollut 4Suoran keikalla, mutta Spotifysta on tullut kuunneltua ja siksi oli mukava päästä näkemään kyseinen poppoo myös livenä. Ja kun ko. yhtye ei tunnu myöskään juuri keikkailevan oikein täällä etelässä päin niin tilaisuus piti ehdottomasti käyttää hyödyksi. Illan toinen pumppu oli PNP. Aavistelin PNP vetävän perinteisesti vanhempaa tanssiväkeä paikalle ja näinhän se myös oli. Asettauduttiin hieman ensimmäisten valssien jälkeen riviin, mutta jo varsin pian kävi selväksi ettei meillä tule juuri olemaan kummoisia saumoja tanssiinpääsyn suhteen. Pikkuhiljaa alkoi ihmisiä virrata sisään ja yhtäkkiä paikalla olikin jo aikalailla täysi tupa. Ja naisia, noh, niitä oli 4-5 rivissä aikalailla koko illan :D Ja niitä hakevia miehiä oli ehkä sen 1 rivin tai 1,5 verran hahah. Kuvitelkaa loput.

No siinä sai kyllä heittää hyvästit tansseille, itse pääsin tanssimaan kerran - aika säälittäävää eikös? :P Onneksi kaverit pääsivät muutaman kerran enemmän, mutta heidänkin saldonsa oli aika laihanpuoleinen. Niin oli varmasti monen muunkin daamin, koska naisylivoima oli kyllä taas jotain ihan mahotonta..Kappaleparista toiseen yritin sinnitellä rivissä, mutta eipä siinä ollut paljoa tehtävissä. Kun olit ensimmäisenä rivissä ennen toisen kappaleparin loppua niin kuin taikaiskusta sinun eteesi tuli vähintään 2-3 riviä naisia musiikin tauottua. Röyhkeimmät sieltä sitten takaa ottivat kirjaimellisesti kyynärpäät käyttöön ja tunkivat itsensä eturiviin. Minä en moista jaksanut enkä viitsinyt. Lisäksi jossain vaiheessa lattialla oli niin paljon ihmisiä tanssimassa, että ahtaalta näytti. Ei ihme, jos illan aikana paikalla oli ollut yli 1000 lipun ostanutta!

4Suora. (Kuva lainattu Syvälahden FB-sivuilta)
4Suoran aloitettua keikkansa tanssijoiden tila pieneni entisestään. Lavan eteen pakkautunut fanijoukko vei toisinaan jopa 2/4 koko tilasta itselleen. Bändin ensimmäisen setin jälkeen sai minulle rivissä kärvistely riittää ja toisen setin ajaksi itsekin liityin tähän joukkoon. Bändillä oli mahtava lavaenergia ja draivi päällä ja keikka oli kyllä kaikinpuolin enemmän kuin hyvä. Näin jälkikäteen hieman harmittaa ettei tullut mentyä massan mukana jo ensimmäisestä setistä lähtien. Heillä on monta hyvää biisiä ja pari uutta korvamatoakin on jäänyt päähän soimaan.

Summa summarum : oli erittäin mukava ilta vaikka itse tanssit oli kyllä täysi floppi. Pakko se on myöntää, että tottakai harmittaa aina kun tanssimaan ei pääse, mutta illassa oli silti sitä jotain joka kääntää asiat reilusti positiivisen puolelle ja saa muistelemaan iltaa hymyssä suin. Syvälahdessa se oli uusi lava, seura, hyvä musiikki&tunnelma.Paikasta myös huomasi sen, että se ei tosiaan ole puhtaasti pelkkä tanssilava, koska paikalla oli paljon myös ei tanssivia kuten paljon nuorisoa, jotka viihtyivät mielummin "baarin" puolella. Syvälahti on tosiaan kaunis paikka jossa kannatti vierailla. Jos mahdollisuus on niin tämä toteutetaan myös ensi kesänä - tosin hieman toisenlaisella strategialla ;)





"Baari" :)

Makkarakoju
Nättii <3



16.8.2016

Taikakuu @ Kolmilammi

Sniiif..Lomat on lusittu ja viime viikolla taidettiin säidenkin puolesta viimeistään siirtyä kohti syksy-moodia. Kolmet kesälavatanssit enää jäljellä, sitten tämäkin kakku on syöty viimeistä murua myöten. Ja kuten kaikki hyvä, se tuntuu loppuvan ihan liian aikaisin!

Sunnuntaina pääsi taas piiiitkästä aikaa fiilistelemään aina niin ihanan Taikakuun tahtiin. Edellisestä kerrasta olikin jo 3,5 viikkoa - aivan liian kauan siis. Lisäksi viimeistä kertaa tänä kesänä aina niin hyvällä Kolmilammin tanssilavalla. Kolmis on pettänyt meidät vain kerran, mutta muuten sieltä löytää sunnuntaisin aikamoisia tanssiaarteita. Kannattaa ehdottomasti käydä, vaikka vähän kauempaakin! Siellä tanssitaan vielä kahtena tulevana sunnuntaina. Kakkuja on tullut täällä testattua joka kerta ja nekin on kyllä niiin hyviä. Leimakortti jäi harmittavasti yhden leiman päähän ilmaislipusta, mutta onneksi sama passi käy vielä ensi kesänäkin joten kerrankin noista passeista on jotain hyötyä! Useimmilla lavoilla on siis käytössä leimakortteja (tanssipassi) johon saa pääsylippua vastaan leiman. Kun on x määrä leimoja läpyskässä, yleensä 6-8 paikasta riippuen, pääsee seuraaviin tansseihin maksutta tai puoleen hintaan. Samaan passiin voi yleensä kerätä leimoja useammaltakin lavalta. Lompakossa pyörii tosiaan useampi vihkonen ja näin kesän lopulla ne alkavat olla jo aika täysiä. Vaikka olen suht ahkera kävijä niin silti ne tuntuvat useammat jäävän harmittavasti yhtä leimaa vaille. 

Elokuista viikkoa oli lopettelemassa runsaanpuoleisesti tanssijoita, joista ilahduttavan suuri osa oli nuoremmanpuoleista. Jes! Alku oli aika surkea ja olin kieltämättä hieman harmissani kun ensimmäiset pari tuntia meni keskimääräistä enemmän penkkiä kuluttaessa. Yhdeltä viejältä sain vinkin, että menisin riviin sinne lavan päätyyn missä yleensä se suurin ruuhka on. Sieltä kuulema näkee paremmin haettavat. Tätä en kyllä ymmärrä allekirjoittaa, koska se lavanurkka on oikeasti tosi pimeä paikka eikä sinne ole valaistusta - miten siellä muka sitten näkee paremmin? No kävin minä sielläkin kokeeksi pönöttämässä, mutta tulos oli yhtä surkea :D Yleensä siis seison rivin oikealla reunustalla lavalta katsottuna, koska en nimeomaan tykkää mennä sinne pimeään nurkkaan siihen tungokseen. Oman kokemuksen mukaan minua haetaan pääsääntöisesti ihan hyvin siitä vierestäkin. Kolmilammilla tuntuu olevan hieman "sisäänpäin lämpiävän" lavan maine. Se siis tarkoittaa, että pieni piiri tanssii keskenään ja satunnaiskävijöiden on vaikeampaa päästä parketille. Ensimmäisen kesän jälkeen ei tähän oikein voinut parin otoksen perusteella kommentoida mutu-tuntumalta mitään, mutta tämän toisen kesän jälkeen kyllä allekirjoitan tuon väitteen osittain. Mielestäni "pieni piireys" korostuu, jos tanssijoita on todella vähän. Etenkin tietyt viejät tuntuvat suosivan vain tuttujaan, valitettavasti. Se riippuu myös esiintyjistä minkä tyylistä tanssiväkeä on odotettavissa. Jos lavalle osuu jonkun tanssiseuran väkeä niin hakevat yleensä vain toisiaan, mutta tämä mielestäni aika sama oikeastaan paikasta ja vuodenajasta riippumatta.

Itsellä ei ole ollut pääsääntöisesti juuri valittamista tanssiin pääsyssä täällä. Joskus tietenkin tulee vähemmän hakuja kuin jollain muulla kerralla, mutta tämä nyt on ihan normaalia tässä puuhassa. Mielestäni Kolmiksella käy osaavaa, mukavaa ja rentoa tanssiväkeä. En suosittele kotisohvalle jäämistä näiden huhujen perustella, vaikka toinen puoli saattaisi osittain totta ollakin. Ei voita jossei koita! Sunnuntaina naistentunnilla kesti taas ihan liian pitkään ennen kuin lämpesin ajatukselle tanssimisesta - viimeisen vartin aikana innostuin asiasta ja pääsinkin tanssin makuun. Naistentunnin jälkeen ilta sitten kuitenkin jotenkin lähti nousukiitoon. Ei askeleiden määrässä ollut koko iltana hehkuttamista, mutta kaikki oli mukavia ja hyviä tanssittajia ja siitä jäikin niin kiva mieli. Ja sehän riittää. Tanssin erään nuoren miehen kanssa, joka oli aloittanut harrastuksen n. vuosi sitten ja tykkäsi kuulema kovasti edelleen. Hienoa, upeaa, mahtavaa, juuri tuollaisia me tarvitsemme lisää!! :)

Viikonloppuna on edessä kesän kolmas vähän pidempi tanssireissu nimittäin Syvälahden lavalle Kangasniemelle. Siellä PNP ja NeljänSuora. Näkyyköhän siellä tuttuja?

11.8.2016

Tanssitapahtuma Lahden matkustajasatamassa

Tiistai meni leppoisasti vinttikomeroa järjestellessä ja törmätessä kaikenlaisiin aarteisiin jopa n. 20 vuoden takaa. Kun kellariin tai vinttikomeroon sukeltaa penkomaan pölyisiä laatikonpohjia, on se aina kuin pieni aikamatka omaan menneisyyteen. Vinttikomeron siivouksen jälkeen oli ohjelmassa Lahden Lavareiden järjestämä tanssitapahtuma matkustajasatamassa. Alkuun oli tunnin mittainen rumba-bolero -kurssi sekä sen jälkeen n. kahden tunnin mittaiset levytanssit! Ja mikä parasta, tämä koko settihän oli maksuton joten ei tarvinnut kuin ilmestyä paikalle! Ja kyllähän allekirjoittanutta aina vähän kiinnostaa, jos joku mainitsee sanan tanssi jossain.. ;)

Harmi, että niin harva oli löytänyt loppujenlopuksi paikalle. Vielä surullisempaa kuitenkin oli huomata kuinka perinteiset lavatanssit eivät tunnu kiinnostavan nuorisoa sitten pätkääkään. Paikallahan oli tasan meidän "oman tanssiporukan" nuoret sekä ne vanhemmat ihmiset, joita näen muutenkin lavoilla käyvän. Viime vuonna oli ihan erilainen kuhina makasiinissa kun tämä järjestettiin. Täältä löydät postauksen viime vuoden tapahtumaan liittyen. Sää tosin nyt oli hieman koleampi kuin viimeksi, mutta eipä sitäkään voi lavatanssien ahdingosta aina syyttää. Ilmaiset tanssikurssit sekä vapaapääsyiset levytanssit ovat mielestäni parasta pr:ää mitä voi tämän asian eteen tehdä. Kun ne tuodaan vielä kovin keskeiselle paikalle ihmisten ilmoille siitä pitäisi mielestäni ottaa ehdottomasti paremmin hyöty irti.

Mainostaminen: Itse esimerkiksi jäin miettimään oliko tätä markkinoitu mitenkään? Itse kuulin asiasta whatsapp-ryhmässä. Muuten en olisi tiennyt mitään..Satamassakaan ei näkynyt mitään isompaa julistetta yms. mainosta, josta asian olisi satunnainen ohikulkija voinut huomata. Tapahtuma kyllä luki A4-kokoisella lapulla, jossa oli muutenkin lueteltuna satamassa järjestettäviä tapahtumia sekä seuran nettisivuilla. Näin nuorena henkilönä jaksan myös ihmetellä sitä, miten näin Herran vuonna 2016 seuralla ei ole minkäännäköisiä Facebook-sivuja käytössään? Eihän kaikilla seuroilla nyt ole varaakaan markkinoida massiivisesti, mutta edes jotain yritystä olisi voinut olla. Ehkä jos olisin ollut seuran jäsen, olisin ollut varmasti tietoinen asiasta sitä kautta. Sitten herääkin kysymys, oliko tässä tarkoitus pitää tanssit "omalle väelle" vai oikeasti saada kiinnostumaan uusia ihmisiä tulemaan kursseille? Vaikea tulla paikalle jossei tiedä.

Ilmaiskurssi:  Ihan huippua, kun joku taho viitsii näitä järjestää! Mielestäni kuitenkin ummikoille/vähän tanssineille suhteellisen haastavan rumban valitseminen ilmaiskurssin aiheeksi oli kevyt riski. No se varmaan näkyi osallistujamääränäkin. Toki on hyvä näyttää, että on olemassa muitakin tansseja kuin pelkkä vaihtoaskeleen tallaaminen. Siihen nähden kuinka usein rumbaa ylipäätään lavaillan aikana soitetaan olisi ollut mielenkiintoisempaa pidättäytyä niissä perinteisissä foksi/fusku/valssi/bugg-linjassa. Viime vuoden bugg-kurssi kun veti tuvan täyteen..Ilmaiskursseina pitäisi mielestäni tarjota juuri niitä mitä eniten tanssitaan vaikka niitä olisi kuinka tylsää järjestää kertaa toisensa jälkeen. Väitän, että yhdellä rumba-kurssilla on aika vaikea saada ketään random-katselijaa innostumaan mukaan tai tulemaan ylipäätään kurssille. 

Musiikki: Tämähän on puhtaasti makuasia, mutta levytansseissa soitetut musiikit eivät houkutelleet tanssimaan. Ne oli yksinkertaisesti ihan kamalan tylsiä rallatuksia vuodelta talvisota, joista ei ollut koskaan kuullutkaan. En tiedä sääteleekö vastaavia tapahtuma jonkinlaiset normit teostomaksujen yms. muodossa ja näin rajoittavat soitettavaa musiikkia, mutta ne kaikkien jo miljoonaan kertaan kuulemat ja tuntemat ikivihreät iskelmät olisivat olleet enemmän kuin paikallaan. Lavatansseissa soitetaan nykyään hyvää jalkoihin menevää musiikkia, ihan oikeasti!

Ylläolevissa kohdissa en mitenkään halua tarkoituksella mollata järjestävää tahoa, kitistä turhasta tai olla "kun mikään ei ikinä kelpaa" -asenteella liikkeellä - ei todellakaan! Halusin vain tuoda esille niitä kohtia, joilla olisi kenties herätetty ihmisten kiinnostus tapahtumaa kohtaan runsaslukuisemmin. Omalta osaltani olen huolissani siitä miten tämä uniikki kulttuuri säilyy tulevaisuudessa ja onko minulla enää paikkaa mennä tanssimaan esim. 10-15 vuoden päästä, kun väki vanhenee ja lava toisensa perään joutuu laittamaan lapun luukulle kannattamattomana? Etenkin kun meitä nuoria ei tunnu tulevan korvaamaan lavoilta poistuvia läheskään samalla tahdilla.. Jos minä löytäisin viisasten kiven niin ratkaisisin tämän ongelman ensi tilassa! :)

Korostan, että on enemmän kuin mukavaa, kun tälläisiä tapahtumia joku seura ylipäätään viitsii ihmisille maksutta järjestää. Useimmiten nämäkin toimivat pääosin vapaaehtoisuusperiaatteella. Minulla oli kaikesta tästä valituksesta ja itkemisestä huolimatta kivaa, pääsin muutaman kerran pyörähtelemäänkin. Iso kiitos Lavareille tapahtuman järjestämisestä ja tanssittajille tansseista! :)


7.8.2016

Lomantansseja 4/4 SuomiViihde- tanssit : Finlanders @ Kolmilammi

Kyllä on tullut tossua kulutettua parketilla viimeisen viikon aikana - peräti neljän illan verran! Taitaa olla oma ennätys näin lyhyessä ajassa mitattuna. Tavoitteena oli loman aikana tanssia kunnianhimoisesti 7 iltaa putkeen, mutta ajanpuutteen (ja ehkä vähän rahankin) siirrän tämän heptathlonin ensi kesään :)

Eilen tuli koettua ensimmäistä kertaa SuomiViihde- tanssit Kolmilammella. SuomiViihde on valtakunnallinen suomalaisen viihdekulttuurin erikoislehti joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa ilmaisjakeluna sekä on luettavissa myös sähköisesti. Eilen mietittiin, että mistäköhän näitäkin julkaisuja saa, koska en ainakaan muista niitä juuri missään nähneeni. Lahdesta niitä saa Kariston Nesteeltä, Karisman kauppakeskuksesta sekä Pesäkalliolta. No ei ihme ettei ole näkynyt :D SuomiViihde- teematansseja järjestetään eri puolilla Suomen tanssilavoja. Muuten eilinen ilta oli verrattavissa rakenteeltaan normaaliin tanssi-iltaan lukuunottamatta alun tanssikurssia, arvontaa sekä mekko-ja kenkämyyjää. Kenkämyyjistä puheenollen itsellä on ollut jo jonkin aikaa hankintalistalla bleyerit talven treenejä varten. Nuo blingbling tossut olisivat entiset alta aikayksikön jos niillä alkaa useamman kerran viikossa treenailemaan - ja lavasäihkymiseenhän ne onkin tehty ;) Lisäksi uskolliset ensimmäiset tanssitossuni eivät oikein sovi pohjaltaan yhden treenisalin lattialle..

Let it mo!
Tämän enempää minun ei tarvitse itselleni perustella uusien kenkien hankintaa ja hyvillä mielin kipitinkin myyntikojun luokse valitsemaan uusia tanssikenkiäni. Päädyin siis kuvan mukaisiin valkoisiin bleyereihin. Kotona sitten vähän tuunasin tossujani tuollaisilla hauskoilla viiksillä, jotka olin viikonloppuna sattumalta Helsingistä löytänyt :) Näistä tuli oikein kiva näköiset vaikka itse sanonkin! Lavatyylissäni pyrin yksinkertaisuuteen, mutta rakastan maustaa tyyliä jollain pienellä ja erikoisellakin yksityiskohdalla. Kuten esim. juuri nämä viikset, blingbling-tossut, erikoiset korvakorut, hiuskoristeet yms. Ei tietenkään kaikkea kerralla vaan yksi tarkkaan harkittu juttu :)

Tarkoitus oli ajaa uudet kengät sisään illan aikana, mutta eilen sai kyllä istuksia ihan liiankin rauhassa seinustalla. Kolmannet Finkku-tanssit tälle viikolle olivat siis todella vaisut. Sunnuntain ikärakenne oli muista illoista poiketen yllättävän vanhemman puoleista ja omaan hakuryhmään sopivat miehet loistivat poissaolollaan - niin kyllä loistivat miehet noin ylipäätäänkin. Naisia oli onneksi selvästi vähemmän kuin viime viikolla, mutta hakevia miehiä todella niukalti. Onneksi oli muutama tuttu paikalla, joiden kanssa pääsi tanssimaan, mutta istumiseksi meni suurelta osin. Kahviossa tuli syöstyä 1,5 kakkupalaa tähän suruun. Arvonnassakaan ei onni potkinut. Naistenhaun istuin, koska fiilis oli lähinnä "fuck this shit" -tasoa. Miestenhaun aikana hain kyllä kaksi kertaa putkeen :P

Ei siis jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa eiliseltä, mutta silti ei ollut missään nimessä pohjanoteerauskaan. Kivempaa lavalla oli kuin istua kotona ja olisin todennäköisesti lähtenyt silti vaikka olisin tiennyt illan kulun etukäteen! Sain uudet kengät ja silloin kun pääsin tanssimaan minulla oli kivaa. Kahvion kakut oli taas tosi hyviä ja iltakin oli niin kaunis eikä lukuiset ampiaisetkaan pistäneet. Ja 3/4 tanssi-illasta oli enemmän kuin hyviä niin ei voi kuin olla tyytyväinen viikon tansseihin :) Huomenna on muuten Lahden matkustajasatamassa Lahden lavareiden järjestämä tanssitapahtuma klo. 18-21. Pakko sinne on vähän mennä norkoilemaan!


4.8.2016

Lomatansseja vol. 3 kaukana kotoa special edition: Finlanders & Onnentähti @ Särkkä, Punkalaidun

Joskus kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan.

 

Särkän keskiviikko-tansseista on suhteellisen usein silmiin osunut varsin positiivista palautetta sekä tanssien että paikan puitteiden suhteen. No siitä se ajatus sitten lähti, kun lomakin on niin miksei sitä lähtisi kerralla sitten vähän kauemmaksi kotirannasta? Näin kaukana kotoa en olekaan vielä koskaan käynyt tanssimassa. Täältä Lahdesta matkaa tulee n. 165 km/ suuntaansa joten siinä oli kieltämättä istumista. Tällä viikolla (vielä yhdet tanssit tanssimatta!) tulee oltua kaikkinensa n. 680  km neljän pyörän päällä pitkin Suomen teitä. Jos tansseissa on välillä jalat koetuksella niin kyllä saa istumalihaksetkin osansa tästä lystistä ;)

Särkkä lunasti mielestäni ehdottomasti odotukset puitteidensa osalta. Lava sijaitsi niemen kärjessä, jonne oli parkkipaikalta muutaman sadan metrin matka kujaa pitkin. Lavalla sai tuntea tanssivansa melkeimpä veden päällä. Näkymä tanssisallista oli idyllinen: kaunis suomalainen järvimaisema. Kerrassaan upeaa. Täällä ei ainakaan alkuillan aikana tanssiessa tullut hiki, sillä monet ikkunat järvelle olivat auki ja sieltä kävikin vilvoittava tuuli saliin. Tosin välillä jopa liiankin viileä.. Harmi, kesän lämpö alkaa kohta olla tosiaan muisto vain. Lattiaa ympäröi rivi mukavia, hauskoja ja pehmeitä penkkejä. Ne saattoivat olla jotain vanhoja junan-, laivan- tai linja-autonpenkkejä tms. Tosiaankin mukavempia kuin pelkät kovat tuolit. Niissä levähti mielellään kun ei päässyt tanssimaan tai halusi muuten vaan istuksia. Lavan perällä sijaitsi soittajien areena ja vasemmalla seinustalla anniskelutilat. Esiintymislavan "takana" oli myös pieni nurkkaus, jossa mahtui tanssimaan. 

Kuvioon kuului testata paikan kahvi- ja pikkusuolaistarjonnat. Allekirjoittanut testasi kinkkuleivän, korvatillikan, kahvin ja tietysti kisamakkaran illan päätteeksi. Lettua ja pyttistä näkyi olevan myös tarjolla, mutta kaikkea ei ehtinyt syömään kun piti välillä tanssiakin :D Kun siinä mutustelin kinkkuleipääni niin iski kieltämättä lievä annoskateus - muut olivat ostaneet lihapiirakat kahviosta. Ja niitä kuulkaas kehuttiin kilvan joten ne eivät mitenkään päin voineet olla huonoja! Ja tuskin tosiaan olivatkaan mitään tukun peruskamaa. Pulla oli ehkä yksi kesän parhaista pullista mitä lavalla on tullut nautittua. Uskallan jo nyt väittää, että kesän parhaimman makuisen kisamakkaran titteli menee tänne! Ihan kirkkaasti maistui liha makkarassa eikä todellakaan ollut mitään harmaata jauhomakkaraa. Puitteet 10+ sekä kahvilapalvelut 9 1/2 (miinuspisteitä kinkkuleivästä).

Tanssienkin arvosana painuu reilusti kiitettävän puolelle. Kieltämättä vähän jännitti miten vieraita täällä haetaan, mutta ihan mukavasti haettiinkin. Liekö paikalliset aluksi hieman ujostelivat. Suurimmaksi osaksi itselle täysin vierasta tanssittajaa paikalla, tosin kyllähän siellä muutama tuttu naama lattialla keikkui. Alussa oli ihan mukavasti tilaa, illan edetessä ajoittan parketilla oli kyllä enemmän kuin ahdasta. Sen sai tuntea useampana potkuna nilkassa tai polkaisuna jalkapöydän päällä. Aaaauuuts...Onneksi näistä selvittiin vain mustelmilla. Sen mitä itse laitoin merkille niin mies-nais-suhde oli suht tasapainoinen. Ei ylilyöntejä suuntaan tai toiseen. Ikäjakauma oli itselle ihan sopiva, joten minullekin riitti haettavia. Ensimmäisellä naistenhaulla oli kahvitauon paikka, mutta jo heti toisella hakuvuorolla tuli haettua ahkerasti. En muistanutkaan miten kivaa naistenhaku onkaan! :)

Väsyneenä ja onnellisena kotiovi avautui 0245. Ehdottomasti siis kannatti lähteä näkemään ja kokemaan Särkkä sekä sen tanssittajat. Ei voi kuin olla tyytyväinen. Ja en ollut mielipiteeni kanssa yksin, koko autokuntamme piti reissua kannattavana kaikin puolin. Tänne kannattaa kyllä tulla ehdottomasti kauempaakin, suosittelen. Me ainakin nähdään täällä ensi kesänä! :) 

Tervetuloa!


3.8.2016

Lomatansseja 2.0: Finlanders @ Saukonkallio

Lomalla on niin mukavaa ja mekon helemoistakin kuuluu vaan pauke tansseista toisiin juostessa :) Tuskin Kolmilammista oli selvitty kun oli jo aika taas kääntää auton nokka kohti seuraavaa tanssipaikkaa. Suuntana Saukonkallion lava Iitissä. Tänne tuli päätettyä aikaisemmin kesällä se huikeaakin huikeampi 3 päivän tanssimaraton - juuri se jossa tanssikenkieni pohjatkaan eivät enää pysyneet menossa mukana! :D

Sittemmin pohjat ovat pysyneet paikoillaan, eivätkä irronneet tälläkään kertaa ;) Illan musiikeista vastasi aina niin hyvä Finlanders. Tanssiväkeä oli mukavasti paikalla, tuttujakin paljon enemmän mitä viimeaikojen tansseissa yhteensä. Viimeksi kun täällä olimme niin paikalla oli silloin kesän lisäksi myös mäkäräiset. Nyt niitä ei näkynyt ja olikin kivaa kun sai istua rauhassa kaffella terassilla lähestulkoon kaikenlaisilta öttiäisiltä. Saukonkallion kahviota kyllä pitää taas vähän hehkuttaa - niin paljon kaikkea hyvää eikä tosiaan ole hinnalla pilattu. Mustikkapulla ja kahvi oli just eikä melkein! Nam :) Myös jonkinsortin juustokakkua ja suklaakakkupalaa kehuttiin. On siellä vaan eri hyviä leipojia!

Illan tanssit oli mukavan vauhdikkaat ja hikiset. Allekirjoittanut sai tanssia kyllä kyllikseen. Mukavinta illassa oli, että peräti 5-6 täysin minulle ennestään tuntematonta viejää haki minua tanssimaan. Harvoin näin montaa osuu yhdelle illalle. He kaikki olivat vieläpä tosi mukavia tapauksia sekä varsinki yksi herra joka jäi mieleen niin nauravaisella ja iloisella asenteellaan - sen verran, että naistenhaulla piti ehdottomasti käydä häntä hakemassa fuskulle. Siitä tuli niin hyvä fiilis itselleenkin. Niin ja jatkoin topakoita otteita täälläkin tuon naistenhaun suhteen enkä jäänyt turhaan istuksimaan penkille. Kyllä se vaan niin on, että parhaat tanssit tanssitaan kesällä muina viikonpäivinä kuin pe-la-akselilla! 

Koska sen verran rautaiset pakarat meille ovat tämän autossa istumisen seurauksena viimeaikoina kehittyneet niin tänään lähdetään sitten oikeasti merta edemmäs kalaan ja pidemmälle kuin koskaan aikaisemmin - Särkkään Punkalaitumelle n. 165 km/suunta. Nyt täytyy myöntää, että hieman on odotuksia illan suhteen :)

1.8.2016

Lomatansseja: Kyösti Mäkimattila&Varjokuva & LäpiValaisu @ Kolmilammi

Vuoroin paistoi aurinko, vuoroin satoi kaatamalla vettä, sitten hiukan salamoi ja muutama jyrähdys. Matkalla hiukan jännitti minkälaisen säätilan luontoäiti illan tansseille kehysteeksi loppujenlopuksi soisikaan - no hän olikin lämmittänyt meille saunan :D Olo tosiaan oli kuin saunassa koko illan, mutta mikäs siellä oli ollessa ja löylytellessä taas kerran niin upeassa seurassa ja kesätansseissa. Toisinaan piti käydä terassilla vilvoittautumassa sekä ihailemassa seesteistä ja aurinkoista kesäiltaa. Välillä taas tuntui, että lavan sisään muodostuu oma pieni trooppinen ilmastonsa ja siellä alkaa sataa hikeä katosta.

Illan viihdetaiteilijoista Kyösti Mäkimattila & Varjokuva- yhtye oli minulle uusi tuttavuus. Ehkä joskus viime kesänä/syksyllä olen saattanut olla hänen keikallaan, mutta ei mitään muistikuvaa asiasta. Lisäksi sain äidiltä erikoistehtävän - nimikirjoitukset piti hankkia, koska hän aina hehkuttaa minulle Kyöstiä ja on suuri fani. Mission accomplished! Kyösti yhtyeineen kyllä tarjoili mukavaa musiikkia kuten myös LäpiValaisukin. Tangoa tuntui kyllä olevan omaan makuuni ihan liikaa, sen tunnelmaan kun niin harvoin pääsee kiinne. Olen antanut itseni ymmärtää, että tuo särmikäs ja karismaattinen Kyösti vetää naisia tanssimaan. Olen ymmärtänyt ihan oikein. Tanssien alussa oli vieä hyvin tilaa, mutta seitsemän tienoilla alkoi tanssijoita virrata sisään. Naisia oli todella paljon paikalla. Kaksi riviä lavan vierestä aina ulko-ovelle asti. Parhaimmillaan osa myös kolmessa rivissä, huhhuh! On sanomattakin selvää, että kaikille ei varmasti riittänyt tanssittajaa. Ensimmäisen miestenhaun aikana lattialla oli jopa yllättävän paljon tilaa, koska hakevia miehiä oli ilmeisen niukahkosti ja tanssihaluisia naisia siis todella paljon. Tämän huomasi selkeästi naistenhaulla tanssilattian ollessa "turvoksissa" kun siskot olivat kaivaneet varmaan kaikki miehet koloistaan parketille - hyvä naiset!

Meidän naisten hakurivi kyllä lipsahti sunnuntaina pahasti Riutanharjun puolelle. Tähän voisit kuvitella sellaisen sormea heristävän soo soo -hymiön. Siis oikeasti. Naiset pakkautuivat ihan reilusti puoleenväliin lattiaa ja tuntui, että rivi saavuttaa illan lopuksi peräseinän..Ehkä tosiaan johtui naisten valtavasta ylimäärästä, mutta yleensä Kolmilammilla rivi on ollut asialliessa kunnossa. Itse pääsin kyllä tästä ruuhkasta huolimatta hyvin tanssimaan vaikka en pönöttänytkään aina lähelläkään eturiviä. Sain tanssia juuri niiden viejien kanssa keiden kanssa halusinkin tanssia. Viime aikoina olen ollut hävyttömän laiska ja saamaton naistenhaun suhteen, mutta ilokseni innostuin naistenhaun lopulla taas asiasta :)

Illan yllätysnumerosta vastasi mies joka Kyöstin toisen setin aikana nousi lavalle laulaakseen kihlatulleen Rauli Badding Somerjoen kappaleen Paratiisi. Mitään en myönnä, että romantikko olisin, mutta sen sanon tuolla naisella olevan aika hieno mies rinnallaan! ;) Tämä esitys sai raikuvimmat aplodit koko illan aikana ja sai varmaan ihan jokaiselle viimeistään hymyn huulille - ja syystä! Ilta siis oli kuuma, kostea ja tanssillinen. Just sitä mitä lähdinkin hakemaan. Edellinen keikka Kolmilammille oli käsinkosketeltava pettymys, mutta ei eilinen. Tähän loppuun uskallan sanoa ettei Kolmis petä (lähes) koskaan!

Tänään lomatanssit osa. 2 Saukonkalliolla Finlanderssin tahtiin - nähdään siellä!