16.7.2015

Tanssivarusteista


Eipä ole viimeaikoina tullut kirjoiteltua – ei kyllä ole tullut käytyä tanssimassakaan. Olen pitänyt n. 3 viikon tanssitauon ihan tarkoituksella. Minusta tuntui ettei se tanssi vaan ”irronnut” sekä  kaksi viimeisintä tanssi-iltaa ei mennyt kovin kummoisesti miltään kantilta ajateltuna niin ajattelin, että nyt on sitten syytä pitää pieni paussi. Tämän jälkeen varmasti lähtee tanssit taas nousuun ihan uudella innolla ja kyllä taas tanssifiilis sieltä löytyy :)

Inspiraation tämänkertaiseen kirjoitukseeni sain siitä, että ostin tänään uudet tanssikengät! Joten ajattelinkin esitellä tässä teille tanssivarusteitani. Aloitetaan siis kengistä! Lavoilla ei tietääkseni ole mitään väliä minkälaiset kengät tanssijoilla on, saahan sitä valssata vaikka lenkkitossuissa, mutta eihän kukaan niin kylläkään tee.. :D Pääasia on, että kengät ovat siistit ja niillä on hyvä tanssia. Jos kengät hiertävät tai ovat huonot, ei niillä voi tanssia koko iltaa – tai tietenkin voi, mutta kerran tätä(kin) testanneena en suosittele ;)  Itsellä on siis nyt kahdet tanssikengät, joista kuvat alla:


Ylläolevassa kuvassa on ensimmäiset tanssikenkäni. Kenkä on merkiltään Rumpf 1312 n. 2 cm korolla. Kenkä on aitoa nahkaa sekä pohja haljasnahkaa. Nyt kun ovat jo muotoutuneet omaan jalkaan sopivaksi niin on kuin sukat, niin ihanan pehmeät ja huomaamattomat – ja tietysti hyvät tanssia! Nämä sopi ainakin itselle hyvin ensimmäisiksi tanssikengiksi, juuri tuon matalan koron takia. Minulta nimittäin saattaa herkästi nilkat pyöriä ympyrää, jos astun vähänkään huonosti. Matala korko sekä leveä kanta vähentää tätä riskiä huomattavasti. Lisäksi olen myös aika pitkä, joten en edes tarvitse kovin korkeita korkoja. Koen myös, että tanssit joissa on hyppyjä tms. esim. jenkat, masurkat, polkat sekä humppa on paljon helpompi tanssia matalakorkoisella kengällä.

Haljasnahkapohjaa suositellaan huoltamaan teräsharjalla. Harjaamisen tarkoituksena on pitää nahka ”auki”, jotta pohjassa säilyisi kitka, koska muuten siitä tulee liukas. Itsellä ei ole teräsharjaa, joten se täytyy vielä hankkia. Pohjia tulisi harjata tarpeen mukaan, itse harjaisin aina tanssi-illan päätteeksi tai kun tuntuu siltä, että kitka on katoamassa. Miinuspuolena näiden käytössä on, että näillä ei ulkona kävellä metriäkään ellei halua pilata pohjia. Myös eräällä lavalla huomasin, että tanssilattian ”pinnoite tai liukaste” suorastaan ”imeytyi” pohjiin jonka seurauksena kitka hävisi ja kengistä tuli tosi liukkaat eikä tansseista ollut tulla mitään enää loppuillasta. Lisäksi kerran astuin kengillä siideriin tms. vastaavaan, arvatkaapa vaan oliko kiva saada sitä pois tuosta nahkapohjasta..Eli siis oikein mainiot peruskengät tanssikurssille tanssisaliin sekä lavoille, kun vain muistaa ottaa huomioon nuo mainitsemani asiat. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan tuon teräsharjan heti alusta alkaen.


Tässä sitten tämänpäiväinen heräteostokseni <3 Olin ajatellut ostaa hieman korkeammalla korolla varustetut tanssikengät jo pidemmän aikaa ja tänään sitten satuin astelemaan kenkäkauppaan. Merkki/valmistaja on kotimainen Natura Dance, materiaali on nahkaa, 4,8 cm korolla. Pohja on Thunit-pohja, joten näillä pystyy hyvin kulkemaan myös ulkona esim. ulkona parkkipaikalta lavalle. Lisäksi, jos sattuu astelemaan erilaisiin nesteisiin niin ei haittaa sekään eli pohja ei ole todellakaan niin arka kuin nahkainen kaverinsa. Tanssittu näillä ei siis ole vielä kertaakaan. Kengässä on itselle mieluinen leveä lesti ja tuntuu kyllä oikein napakalta ja mukavalta jalassa, viikonloppuna testaamaan miten näillä tanssit sujuu :)
Lavoilla miehet käyttävät tavallisesti siistejä mustia kenkiä sekä myös tanssikenkiä. Naisilla näkee matala- sekä korkeakorkoisia tanssi- ja korkokenkiä. Paljon näkee myös tasapohjaisia tanssilenkkareita tai ”sneakereita”, millä on varmasti hyvä tanssia näitä rock’ n swing – tansseja. Laita siis jalkaasi sellaiset kengät joita on hyvä pitää ja joista sinä pidät, oli ne tanssikengät tai ei!


Koska tanssihameessani ei luonnollisesti ole taskuja ja laukkua ei ole tapana kantaa mukana tanssiessa niin minulla on tällainen ranteeseen tai nilkkaan sujautettava pieni pussukka. Pussiin saa kätevästi narikkalapun, autonavaimen, rahaa/pankkikortin yms. pientä säilöön tanssin ajaksi. Jos itsessä on ompelijan vikaa edes vähän, vastaavanlaisen pussukan pystyy varsin helposti myös itsekin askartelemaan kasaan. Minä ostin omani tanssivalta, kun oli joku kiertävä kenkämyyjä joka myös näitä kauppasi. Tämmöinen kannattaa ehdottomasti hankkia, helpottaa elämää kummasti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti