4.8.2016

Lomatansseja vol. 3 kaukana kotoa special edition: Finlanders & Onnentähti @ Särkkä, Punkalaidun

Joskus kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan.

 

Särkän keskiviikko-tansseista on suhteellisen usein silmiin osunut varsin positiivista palautetta sekä tanssien että paikan puitteiden suhteen. No siitä se ajatus sitten lähti, kun lomakin on niin miksei sitä lähtisi kerralla sitten vähän kauemmaksi kotirannasta? Näin kaukana kotoa en olekaan vielä koskaan käynyt tanssimassa. Täältä Lahdesta matkaa tulee n. 165 km/ suuntaansa joten siinä oli kieltämättä istumista. Tällä viikolla (vielä yhdet tanssit tanssimatta!) tulee oltua kaikkinensa n. 680  km neljän pyörän päällä pitkin Suomen teitä. Jos tansseissa on välillä jalat koetuksella niin kyllä saa istumalihaksetkin osansa tästä lystistä ;)

Särkkä lunasti mielestäni ehdottomasti odotukset puitteidensa osalta. Lava sijaitsi niemen kärjessä, jonne oli parkkipaikalta muutaman sadan metrin matka kujaa pitkin. Lavalla sai tuntea tanssivansa melkeimpä veden päällä. Näkymä tanssisallista oli idyllinen: kaunis suomalainen järvimaisema. Kerrassaan upeaa. Täällä ei ainakaan alkuillan aikana tanssiessa tullut hiki, sillä monet ikkunat järvelle olivat auki ja sieltä kävikin vilvoittava tuuli saliin. Tosin välillä jopa liiankin viileä.. Harmi, kesän lämpö alkaa kohta olla tosiaan muisto vain. Lattiaa ympäröi rivi mukavia, hauskoja ja pehmeitä penkkejä. Ne saattoivat olla jotain vanhoja junan-, laivan- tai linja-autonpenkkejä tms. Tosiaankin mukavempia kuin pelkät kovat tuolit. Niissä levähti mielellään kun ei päässyt tanssimaan tai halusi muuten vaan istuksia. Lavan perällä sijaitsi soittajien areena ja vasemmalla seinustalla anniskelutilat. Esiintymislavan "takana" oli myös pieni nurkkaus, jossa mahtui tanssimaan. 

Kuvioon kuului testata paikan kahvi- ja pikkusuolaistarjonnat. Allekirjoittanut testasi kinkkuleivän, korvatillikan, kahvin ja tietysti kisamakkaran illan päätteeksi. Lettua ja pyttistä näkyi olevan myös tarjolla, mutta kaikkea ei ehtinyt syömään kun piti välillä tanssiakin :D Kun siinä mutustelin kinkkuleipääni niin iski kieltämättä lievä annoskateus - muut olivat ostaneet lihapiirakat kahviosta. Ja niitä kuulkaas kehuttiin kilvan joten ne eivät mitenkään päin voineet olla huonoja! Ja tuskin tosiaan olivatkaan mitään tukun peruskamaa. Pulla oli ehkä yksi kesän parhaista pullista mitä lavalla on tullut nautittua. Uskallan jo nyt väittää, että kesän parhaimman makuisen kisamakkaran titteli menee tänne! Ihan kirkkaasti maistui liha makkarassa eikä todellakaan ollut mitään harmaata jauhomakkaraa. Puitteet 10+ sekä kahvilapalvelut 9 1/2 (miinuspisteitä kinkkuleivästä).

Tanssienkin arvosana painuu reilusti kiitettävän puolelle. Kieltämättä vähän jännitti miten vieraita täällä haetaan, mutta ihan mukavasti haettiinkin. Liekö paikalliset aluksi hieman ujostelivat. Suurimmaksi osaksi itselle täysin vierasta tanssittajaa paikalla, tosin kyllähän siellä muutama tuttu naama lattialla keikkui. Alussa oli ihan mukavasti tilaa, illan edetessä ajoittan parketilla oli kyllä enemmän kuin ahdasta. Sen sai tuntea useampana potkuna nilkassa tai polkaisuna jalkapöydän päällä. Aaaauuuts...Onneksi näistä selvittiin vain mustelmilla. Sen mitä itse laitoin merkille niin mies-nais-suhde oli suht tasapainoinen. Ei ylilyöntejä suuntaan tai toiseen. Ikäjakauma oli itselle ihan sopiva, joten minullekin riitti haettavia. Ensimmäisellä naistenhaulla oli kahvitauon paikka, mutta jo heti toisella hakuvuorolla tuli haettua ahkerasti. En muistanutkaan miten kivaa naistenhaku onkaan! :)

Väsyneenä ja onnellisena kotiovi avautui 0245. Ehdottomasti siis kannatti lähteä näkemään ja kokemaan Särkkä sekä sen tanssittajat. Ei voi kuin olla tyytyväinen. Ja en ollut mielipiteeni kanssa yksin, koko autokuntamme piti reissua kannattavana kaikin puolin. Tänne kannattaa kyllä tulla ehdottomasti kauempaakin, suosittelen. Me ainakin nähdään täällä ensi kesänä! :) 

Tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti