26.8.2016

Tule tanssikurssille!

Yksi syksyn varmimmista merkeistä on keltaisten lehtien variseminen puiden juurille, tihkusade ikkunaan ja kesän lämmön asteittainen hiipuminen sekä erilaisten harrastusten pariin palaaminen. Toki tämä tanssi on itselle ympärivuotista, mutta näin kesän jälkeen on mukavaa taas päästä kurssille tapaamaan tuttuja, sosialisoitumaan ja oppimaan uusia kikkoja. Tässä postauksessa viime joulukuulta on lueteltuna Lahden alueella sekä lähiympäristössä järjestäjiä, jotka tarjoavat eriasteista kurssitusta tanssin suhteen. Noista vaihtoehdoista luulisi löytyvän jokaiselle edes jotakin. Jos olet tuumaillut tanssikurssille lähtöä kauan tai vasta vähän aikaa niin ota tästä koppi ja tule rohkeasti mukaan. Saat varmasti ihan parhaan harrastuksen ikinä! Jos et usko niin sitten kun olet lukenut nämä kaikki blogikirjoitukseni alusta loppuun, niin olen varma (uskallan jopa laittaa lempi tanssikenkäni pantiksi!), että sitten viimeistään olet vakuuttunut asiasta :)
 
Itse olen alusta asti käynyt Nick’sillä tanssimassa ja siellä aion käydä jatkossakin. Siellä lavatanssikurssi alkaa ensi sunnuntaina 4.9 klo. 17.30 alkaen. Tervetuloa! Heitä ennakkoluulosi syrjään, ota se ensimmäinen askel ja hyppää rohkeasti parketille. Haastan sinut edes kerran kokeilemaan. Jos kerta kaikkiaan et tykkää niin saat vapautuksen. Pidä varasi! Tämän syötin saatat niellä koukkuineen päivineen ihan huomaamatta.. ;) Emmitkö kursseille lähtöä, koska sinulla ei ole tanssiparia? Itseänikin aikoinaan jännitti lähteä kursseille ilman parin tuomaa turvaa. Voin kuitenkin kertoa sinulle ettei se ole koskaan ollut este oppimiselle, toisinaan vain ehkä pieni mutka matkassa. Itse olen siis käynyt aina kursseilla ilman paria sekä ensimmäisen lavakesäni käytännössä yksin tansseissa enkä minä siihen ole kuollut. Kursseilla ja tansseissa nimenomaan tutustuu yksin liikkuessa suureen joukkoon mahtavia ihmisiä ja pian heistä tulee tuttuja ja kohta huomaatkin olevasi joukossa mukavassa. Lopulta et edes ajattele meneväsi kurssille yksin, koska tunnet sieltä aina jonkun juttukaverin. Kokeile vaikka!

Useimmilla kursseilla on käytössä yleensä parinvaihto. Tähän ei tietenkään ole pakko parien osallistua, mutta valtaosa heistä kuitenkin osallistuu. Omaa paria ei siis edes käytännössä tarvita vaikka äkkiseltään niin luulisi. Esimerkiksi Nick’sillä ei ole käytössä virallista parinvaihtoa, siellä kuitenkin tanssitetaan hyvin myös ei parittomat, jos ei ole löytänyt paria muiden ilman paria saapuneiden joukosta. Eikä parittomia ihmisiä katsota kursseilla mitenkään kieroon tai vierasteta. Meidänlaisia on oikeasti kurssilaisista nykyään aika paljon :)  Jos ei ne perinteiset humpat, valssit, tangot tai vaihtoaskeltaminen herätä kovin vahvaa innostusta niin entäpä rock ’n’ swing-tanssit sitten? Niihin voidaan lukea esim. fusku, bugg sekä boogie woogie. Näidenkin kurssit alkaa jo ensi viikolla. Ko. tanssien kursseja järjestää ainakin Otto sekä syksyn ajan Pesäkalliolla torstaisin Antti. Tiedossa on eritasoisia kursseja alkeista jatkotasolle. Fusku ja bugg-musiikki on yleensä reipasta ja erittäin jalan alle menevää ja on etenkin nuorten suosiossa. Sitä on helppo tanssia lähes mihin tahansa nelijakoiseen musiikkiin. Jos ei välitä opetella noita perinteisiä niin tässä pari erittäin vahvaa vaihtoehtoa – näillä kahdellakin taikka vaan toisella pääsee jo hyvästi tanssin makuun kiinni. Näitä tanssitaan paljon lavoilla. Jos olet nuori ja tanssi kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan näitä, jos ei perinteiset tanssit nappaa. Näistä innostuu varmasti :)

Yllä olen siis yrittänyt tehdä tyhjäksi ne suurimmat tekosyyt olla tulematta tanssikurssille. Ilman paria voi turvallisesti tulla ja perinteiselle humpallekin löytyy vaihtoehtoja. Ei tarvitse todellakaan opetella jokaista tanssilajia jos ei kiinnosta. Tarjontaa on nykyään niin paljon, että voi opetella just ne mitkä itseään eniten kiinnostaa. Tässä touhussa välillä vaan vaarana on se, että nälkä kasvaa syödessä ja haluaa kokeilla tuotakin ja tuota ja tuota ja vielä vähän tuotakin...Ja mitä siihen kenties olemattomaan tanssitaitoon tulee niin kursseilla siihen tarjotaan varsin pätevät lääkkeet. Jokainen oppii varmasti. Olethan oppinut kävelemään ja juoksemaankin - ei tämä tanssi paljoa siitä eroa ;)

Kiva kun olen saanut sinut vakuuttuneeksi kurssille lähdöstä - nähdään syksyn kursseilla! :)

Ps. Tässä pari esimerkkä millaista veivaamista se fusku sekä bugg oikein on. Fuskun videossa on on ensin hieman letkeämpää menoa ja sitten vähän nopeampaa. Sitä kun voi tanssia tosiaan rauhallisempaankin tempoon. Älä suotta pelästy myöskään tuota bugg-videon tempoa, se nimittäin oli normaalia nopeampi. Sitäkin voi mennä paljon rauhallisemmin ja on olemassa myös hidasta buggia. Nämä eivät nyt ole parhaita esimerkkejä, mutta näin lähinnä havainnollistavana esimerkkinä millaista ko. tanssit ovat.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti