24.8.2016

Kaukana kotoa 2.0 : NeljänSuora & PekkaNiskanPojat @ Syvälahti, Kangasniemi

Terveisiä Syvälahden lavalta!

Viime lauantaina pakattiin (jälleen kerran) kimpsut sekä kampsut ja otettiin suunnaksi Kangasniemi - tanssi mielissä tottakai! Tiedossa oli mökkiviikonloppu saunoen, kyykkää pelaillen sekä tietysti hyvästä seurasta nauttien! Ja kun meitä oli matkassa kolme tanssinjanoista daamia niin helmaa lähdettiin heiluttamaan lauantai-illan huumaan Syvälahden lavalle. Lauteilla säesti 4Suora ja PNP. Samalla taas itselle uusi lava plakkariin. Jes!

Tämä lava sijaitsi paraatipaikalla kauniin idyllisessä maisemassa Puulaveden rannalla. Lämmin ja aurinkoinen loppukesän ilta antoi vielä oman säväyksensä aina tumman yön täysikuuta myöten. Ei ihme, että tämä lava on pari vuotta sitten valittu Suomen kauneimmaksi kesälavaksi SuomiViihde- lehden lukijaäänestyksessä. Alueelle oli mahdutettu pelkän lavan lisäksi paljon muutakin oheistoimintaa. Grilli- ja kahviorakennus sekä tilava ulkolava. Rannasta löytyi karaoke- ja anniskelutilat. Siellä oli illan aikana muuten aikamoiset bileet käynnissä! ;) Laituriterassilla sai ihailla järvimaisemaa,  tuopin pohjan lävitse tahi ilman. Itse päälava yllätti allekirjoittaneen pienuudellaan. Onkohan nämä minun "kotilavat" jotenkin poikkeuksellisen suuria, kun aina tuntuu ihmetystä herättävän uusien paikkojen parketin käytettävissä olevat tanssineliöt? :D Jos nyt neliöt tästä ensimmäisestä olisi loppunut kesken niin kahviorakennuksen vieressä oli onneksi toinen lavaosa, jossa pääsi myös vaivattomasti pyörähtelemään jos/kun tila loppui kesken. Ulkolavalla oli lisäksi näyttö, josta pystyi katsomaan esiintymisvuorossa olevaa bändiä!

Kahvila - ja grillipalvelut tuli myöskin testattua. Kahvio itsessään ei nyt ollut mitenkään kummoinen. Perus pullat ja leivät sieltä sai, mutta ei niihin juuri mitenkään ollut panostettu niinkuin joillakin toisilla lavoilla. Hintatasoa pidin suht edullisena, kahvi esim. 1,5 € ja limppari niinkin halpaa kuin 2,5 €. Kisamakkara maistui jauhomakkaralta. Ei jatkoon. Vesipisteestä kuitenkin aina iso peukku! Kahviossa siis oli mukiparkki ja vesipiste. Sitä en huomannut katsoa maksoiko muki mitään, mutta veikkaan että ei maksanut. Myös kahviossa oli näyttö, josta pystyi niin ikään seuraamaan bändin esiintymistä.

Odotukset illan suhteen olivat kieltämättä korkealla ja tätä reissua oli jo vähän odotettukin syystä että päästään korkkaamaan uusi lava sekä NeljänSuora. Itse en ole koskaan ollut 4Suoran keikalla, mutta Spotifysta on tullut kuunneltua ja siksi oli mukava päästä näkemään kyseinen poppoo myös livenä. Ja kun ko. yhtye ei tunnu myöskään juuri keikkailevan oikein täällä etelässä päin niin tilaisuus piti ehdottomasti käyttää hyödyksi. Illan toinen pumppu oli PNP. Aavistelin PNP vetävän perinteisesti vanhempaa tanssiväkeä paikalle ja näinhän se myös oli. Asettauduttiin hieman ensimmäisten valssien jälkeen riviin, mutta jo varsin pian kävi selväksi ettei meillä tule juuri olemaan kummoisia saumoja tanssiinpääsyn suhteen. Pikkuhiljaa alkoi ihmisiä virrata sisään ja yhtäkkiä paikalla olikin jo aikalailla täysi tupa. Ja naisia, noh, niitä oli 4-5 rivissä aikalailla koko illan :D Ja niitä hakevia miehiä oli ehkä sen 1 rivin tai 1,5 verran hahah. Kuvitelkaa loput.

No siinä sai kyllä heittää hyvästit tansseille, itse pääsin tanssimaan kerran - aika säälittäävää eikös? :P Onneksi kaverit pääsivät muutaman kerran enemmän, mutta heidänkin saldonsa oli aika laihanpuoleinen. Niin oli varmasti monen muunkin daamin, koska naisylivoima oli kyllä taas jotain ihan mahotonta..Kappaleparista toiseen yritin sinnitellä rivissä, mutta eipä siinä ollut paljoa tehtävissä. Kun olit ensimmäisenä rivissä ennen toisen kappaleparin loppua niin kuin taikaiskusta sinun eteesi tuli vähintään 2-3 riviä naisia musiikin tauottua. Röyhkeimmät sieltä sitten takaa ottivat kirjaimellisesti kyynärpäät käyttöön ja tunkivat itsensä eturiviin. Minä en moista jaksanut enkä viitsinyt. Lisäksi jossain vaiheessa lattialla oli niin paljon ihmisiä tanssimassa, että ahtaalta näytti. Ei ihme, jos illan aikana paikalla oli ollut yli 1000 lipun ostanutta!

4Suora. (Kuva lainattu Syvälahden FB-sivuilta)
4Suoran aloitettua keikkansa tanssijoiden tila pieneni entisestään. Lavan eteen pakkautunut fanijoukko vei toisinaan jopa 2/4 koko tilasta itselleen. Bändin ensimmäisen setin jälkeen sai minulle rivissä kärvistely riittää ja toisen setin ajaksi itsekin liityin tähän joukkoon. Bändillä oli mahtava lavaenergia ja draivi päällä ja keikka oli kyllä kaikinpuolin enemmän kuin hyvä. Näin jälkikäteen hieman harmittaa ettei tullut mentyä massan mukana jo ensimmäisestä setistä lähtien. Heillä on monta hyvää biisiä ja pari uutta korvamatoakin on jäänyt päähän soimaan.

Summa summarum : oli erittäin mukava ilta vaikka itse tanssit oli kyllä täysi floppi. Pakko se on myöntää, että tottakai harmittaa aina kun tanssimaan ei pääse, mutta illassa oli silti sitä jotain joka kääntää asiat reilusti positiivisen puolelle ja saa muistelemaan iltaa hymyssä suin. Syvälahdessa se oli uusi lava, seura, hyvä musiikki&tunnelma.Paikasta myös huomasi sen, että se ei tosiaan ole puhtaasti pelkkä tanssilava, koska paikalla oli paljon myös ei tanssivia kuten paljon nuorisoa, jotka viihtyivät mielummin "baarin" puolella. Syvälahti on tosiaan kaunis paikka jossa kannatti vierailla. Jos mahdollisuus on niin tämä toteutetaan myös ensi kesänä - tosin hieman toisenlaisella strategialla ;)

"Baari" :)

Makkarakoju
Nättii <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti