1.8.2016

Lomatansseja: Kyösti Mäkimattila&Varjokuva & LäpiValaisu @ Kolmilammi

Vuoroin paistoi aurinko, vuoroin satoi kaatamalla vettä, sitten hiukan salamoi ja muutama jyrähdys. Matkalla hiukan jännitti minkälaisen säätilan luontoäiti illan tansseille kehysteeksi loppujenlopuksi soisikaan - no hän olikin lämmittänyt meille saunan :D Olo tosiaan oli kuin saunassa koko illan, mutta mikäs siellä oli ollessa ja löylytellessä taas kerran niin upeassa seurassa ja kesätansseissa. Toisinaan piti käydä terassilla vilvoittautumassa sekä ihailemassa seesteistä ja aurinkoista kesäiltaa. Välillä taas tuntui, että lavan sisään muodostuu oma pieni trooppinen ilmastonsa ja siellä alkaa sataa hikeä katosta.

Illan viihdetaiteilijoista Kyösti Mäkimattila & Varjokuva- yhtye oli minulle uusi tuttavuus. Ehkä joskus viime kesänä/syksyllä olen saattanut olla hänen keikallaan, mutta ei mitään muistikuvaa asiasta. Lisäksi sain äidiltä erikoistehtävän - nimikirjoitukset piti hankkia, koska hän aina hehkuttaa minulle Kyöstiä ja on suuri fani. Mission accomplished! Kyösti yhtyeineen kyllä tarjoili mukavaa musiikkia kuten myös LäpiValaisukin. Tangoa tuntui kyllä olevan omaan makuuni ihan liikaa, sen tunnelmaan kun niin harvoin pääsee kiinne. Olen antanut itseni ymmärtää, että tuo särmikäs ja karismaattinen Kyösti vetää naisia tanssimaan. Olen ymmärtänyt ihan oikein. Tanssien alussa oli vieä hyvin tilaa, mutta seitsemän tienoilla alkoi tanssijoita virrata sisään. Naisia oli todella paljon paikalla. Kaksi riviä lavan vierestä aina ulko-ovelle asti. Parhaimmillaan osa myös kolmessa rivissä, huhhuh! On sanomattakin selvää, että kaikille ei varmasti riittänyt tanssittajaa. Ensimmäisen miestenhaun aikana lattialla oli jopa yllättävän paljon tilaa, koska hakevia miehiä oli ilmeisen niukahkosti ja tanssihaluisia naisia siis todella paljon. Tämän huomasi selkeästi naistenhaulla tanssilattian ollessa "turvoksissa" kun siskot olivat kaivaneet varmaan kaikki miehet koloistaan parketille - hyvä naiset!

Meidän naisten hakurivi kyllä lipsahti sunnuntaina pahasti Riutanharjun puolelle. Tähän voisit kuvitella sellaisen sormea heristävän soo soo -hymiön. Siis oikeasti. Naiset pakkautuivat ihan reilusti puoleenväliin lattiaa ja tuntui, että rivi saavuttaa illan lopuksi peräseinän..Ehkä tosiaan johtui naisten valtavasta ylimäärästä, mutta yleensä Kolmilammilla rivi on ollut asialliessa kunnossa. Itse pääsin kyllä tästä ruuhkasta huolimatta hyvin tanssimaan vaikka en pönöttänytkään aina lähelläkään eturiviä. Sain tanssia juuri niiden viejien kanssa keiden kanssa halusinkin tanssia. Viime aikoina olen ollut hävyttömän laiska ja saamaton naistenhaun suhteen, mutta ilokseni innostuin naistenhaun lopulla taas asiasta :)

Illan yllätysnumerosta vastasi mies joka Kyöstin toisen setin aikana nousi lavalle laulaakseen kihlatulleen Rauli Badding Somerjoen kappaleen Paratiisi. Mitään en myönnä, että romantikko olisin, mutta sen sanon tuolla naisella olevan aika hieno mies rinnallaan! ;) Tämä esitys sai raikuvimmat aplodit koko illan aikana ja sai varmaan ihan jokaiselle viimeistään hymyn huulille - ja syystä! Ilta siis oli kuuma, kostea ja tanssillinen. Just sitä mitä lähdinkin hakemaan. Edellinen keikka Kolmilammille oli käsinkosketeltava pettymys, mutta ei eilinen. Tähän loppuun uskallan sanoa ettei Kolmis petä (lähes) koskaan!

Tänään lomatanssit osa. 2 Saukonkalliolla Finlanderssin tahtiin - nähdään siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti