27.8.2018

Viva la danse! Tanssi vieköön -festivaali @ MessukeskusMenneellä viikolla koin ahaa-elämyksen, että tänä viikonloppuna järjestettäisiin tanssi vieköön-festivaali Messukeskuksessa. Vielä kun sopivasti kalenteriin aukesi tyhjä kohta ja kaverilla myytävänä ylimääräinen lippu, niin ei ollut kovin vaikea päättää mennäkö vai eikö mennä paikan päälle. Alla pientä raporttia omasta näkövinkkelistä sekä kuvia ja tunnelmia lauantailta.

Viime vuonna ei tullut osallistuttua näihin kinkereihin, joten ei tiennyt oikein mitä odottaa. Ohjelmaa läpi selatessa kyllä taatusti tuli ähkyyn, koska tarjontaa ja toimintaa oli näihin kahteen päivään mahdutettu melkoinen määrä. Tanssiin liittyvää lajia oli jos jonkin moista tarjolla ja ihme, jos sieltä ei jotain itseään kiinnostavaa löytyisi. Itsellä päivän kirkkaimpana helmenä oli mennä seuraamaan boogie woogien all class world cup-kisaa. Tätä lukuunottamatta olin vain silmäillyt muutoin päivän tarjontaa ja miettinyt, että tuota ja tuota voisin käydä vilkaisemassa enkä siis tehnyt mitään sekunnintarkkoja suunnitelmia. Fiiliksen mukaan. Tosin, jos jotakin mielenkiintoista olisikin ollut tarjolla niin ikävä kyllä se saattoi  mennä toisen tapahtuman kanssa samaan aikaan ja piti sitten valita mielekkäämpi. Ohjelmaa, näytöstä, kurssia ja tapahtumaa oli niin paljon ja jatkuvasti joka puolella, että eihän tietenkään tähän kaikkeen voisi millään osallistua eikä nähdä ja kokea kaikkea yhden päivänä aikana.

Saavuttiin paikalle hieman ennen puolta yhtätoista ja itse yllätyin, että aika väljää tuntui olevan. Ei edes tarvinnut jonotella sisäänpääsyssä. Yleensä sitä on aina tottunut, että kun on jossain messuilla niin porukkaa on kuin pipoa jo aamusta alkaen...Toki nämähän festarit jatkuivat koko pitkän päivän aina yöhön asti. Jokaisella osastolla kuitenkin tuntui riittävän kiinnostuneita osallistujia tai katsojia kuitenkin koko ajan.


Vakio- ja lattaritanssijoiden backstage

Värikäs karnevaaliasu!

Matkalla bw:n kisapaikalle löytyi  tankometsä, jossa koko päivän pyöri ilmeisesti tankotanssikursseja- ja tunteja. Osallistujia riitti. Ei kyllä allekirjoittaneesta olisi moiseen lajiin. Ohjaaja näytti liikkeet niin vaivattoman tuntuisesti ja helpon näköisesti. Kurssilaiset sitten yrittivät tehdä perässä ei niin vaivattoman ja helpon näköisesti - noh, harjoitushan tekee mestarin :) Vielä ennen bw:n lavaa oli muutama vaaranpaikka nimittäin tanssitarvikkeita myyviä pisteitä oli ripoteltu matkan varrelle. Kengät, hamoset ja muut tilpehöörit saisivat kuitenkin nyt hetken odottaa - palaisin aivan varmasti hypistelemään niitä vielä myöhemmin! Myös Suomen suurin tanssilattia sijaitsi hallissa 6. Täällä pyöri koko päivän erilaisia tanssikursseja, johon sai vaan osallistua hyppäämällä mukaan. Illalla sitten olisi viihdyttämässä Vanaja Big Band, Sinitaivas sekä Saija Tuupanen ja Ex-miehet.

Tankotanssi-akrobatiaa
Suomen suurin tanssilattia, olkaa hyvät.
Foxin askelin

 
En ole ennen käynyt seuraamassa mitään rock'n swing-tanssien tanssikisoja, joten siksi halusin mahdollisimman tiiviisti seurata päivän aikana, mitä boogie woogie-areenalla tapahtuu. Ja sen ehdoilla aika lailla päivänikin olin suunnitellut. Kisoissa oli edustetuna kaikki luokat: seniorit, juniorit sekä main-sarja, joka on ilmeisesti tämä pääkilpailutaso. Oli hidasta ja nopeaa boogia. Kyllä sitä menoa oli ilo katsella. Kaikilla mahanalus täynnä jalkoja - varsinkin nopeassa! Ja miten hyviä he kaikki ovat! Ja mitä kuvioita ja showta! Wow! Allekirjoittanut myöntää, että haaveilee joskus vetävänsä edes puoliksi sillä tavalla. Siihen on kuitenkin toooosiii pitkä matka :D Tunnelma oli rento, positiivinen ja kaikilla hymy huulilla. Siinä kun kilpatanssijat näyttivät menevän suu mutrulla niin täällä oli rento ja energinen meininki.

BW main class slow
BW main class fast

BW seniors fast - suomen pari Lilja Ari&Soile vasemmalla.
BW main class fast - Suomella kaksi paria Masi&Anna sekä Juho&Mari.
BW kilpailuihin oli osanottajia useasta eri maasta. Omaksi yllätyksekseni Venäjältä oli paljon pareja. Myös italiasta, Sveitsistä, Tsekeistä, Saksasta, Ranskasta, Itävallasta ja tietenkin Ruotsista. Ehkä joku maa saattoi jäädä vielä mainitsemattakin. Suomella oli edustus BW senioreissa kahdella parilla, junioreissa yksi pari ja main classissa kilpaili myös kaksi paria. Senioreissa Suomen edustajien lopullisiksi sijoituksiksi jäivät sijat 14 ja 21. Seniori-sarjan voittajat tulivat Italiasta ja kyllä täysin yksinoikeudella - oli niin lennokasta menoa, että ei voinut kuin ihailla! Junioreissa Suomen parin sijoitus oli 10:s, länsinaapuri nappasi tuplavoiton sarjasta. Heja Sverige!

Samassa yhteydessä boogin kanssa järjestettiin myös rock'n' roll main class free style world cup-kisa. Tässä Suomella ei ollut edustusta. Tämä laji ei kyllä allekirjoittaneeseen vedonnut vaikkakin oli tosi vauhdikas hyppyineen ja upeine kuvioineen. Enemmän muistutti minusta jotain aerobiciä kuin tanssia. Bw- kisojen ollessa tauolla olikin hyvä tutustua muuhun tarjontaan. Tietenkin piti käydä hypistelemässä niitä tanssikenkiä ja vaatteita, mitkä jäivät paitsioon tullessa ;) Ja kyllähän siellä tuli kosahdettua ostamaan uudet siniset bleyerit! Ei kai messut mitään ole jossei siellä "muutama" kymppi mene? :D Hetki tuli myös shoppailun lomassa seurattua myös rivitanssia. Se näytti hauskalta ja olen jopa miettinyt ehkä kokeilevani sitä joko tänä syksynä tai keväällä. 

Kävimme välitauolla myös testaamassa hyppykenkiä (kangoo jumps). Näitä on kai kutsuttu suomenkielessä myös "kuukengiksi". Kannattaa testata jossain tätä pomppimista, jos mahdollisuus tulee, tosi kivaa! Lisäksi break dancea tanssittiin hämyisessä nurkassa sekä toinen toistaan säihkyvimmissä asuissa mimmit kilpailivat discotanssissa. Näyttävyydestään huolimatta tämäkään laji ei allekirjoittaneelle avautunut. Musiikki oli jumputusta ja kilpailijat pomppivat ja sätkivät lavalla kuin olisivat saaneet jonkun kohtauksen. Aktia cup II valtakunnallinen vakio- ja latinalaistanssien kilpailussa oli sen sijaan vähän hillitympi meno. Seurailimme hetken ennen bw finaaleja Aktia cupin semifinaaleja. 

BW seniors-sarjan voitajat näyttävät mallia!

RR main class
Enten tentten..siniset mulle!
Rivitanssia
Kangoo jumps - kokeilua

Discotanssikilpailu


Masi&Anna bw semifinaali slow

Tässähän se päivä oli tosiaan sujuvasti vierähtänyt jo iltapäivän puolelle ja kohta oli aika ottaa hyvät paikat bw-finaaleja ajatellen. Suomen kaksi paria olivat molemmat päässet main classin finaaleihin asti! Suomi Suomi Suomi- huudot kaikuivat pariesittelyssä, mutta silti kaikkia pareja kannustettiin ihan tasapuolisesti. Tunnelma vain nousi ja tiivistyi loppua kohden. Itse jouduin jo suuntaamaan junaa kohden ennen loppuhuipennusta ja main classin finaali jäi itseltä näkemättä, mutta Juho ja Mari vetivät homman kotiin ja Masi ja Annakin olivat kolmansia. Hienoa, onnea!

Kun vihdoin istahdin junaan niin olin aika poikki päivästä. Niin paljon tapahtui koko ajan ja kaikille asteille oli tarjolla sellaista tykitystä, että heikompia varmasti hirvitti. System overloaded, error error! Noin kokonaisuutena oli kyllä varsin mukava festivaalipäivä rankkuudestaan huolimatta. Ulkona oikeastaan huomasi kuinka kovalla musiikki ajoittain oli ollutkaan - pää ihan humisi siitä kaikesta äänien kakofoniasta, mitä eri tapahtumatilat pitivät sisällään. Tuo avara messutila vielä toi oman mausteensa peliin. Tätä pidän miinuspuolena tapahtumassa - eri osastojen/pisteiden musiikit sekoittuivat keskenään eikä välttämättä esim. tanssikursseilla tahtonut kuulla soitettavaa musiikkia kun vieressä pauhasi toisen osaston musiikit. Varmasti rivitanssiosaston lattialla olleet tapahtumat kärsivät boogin musiikeista - olivat nupit kaakossa yhteen väliin... Osastothan eivät olleet mitenkään muuten eriteltyjä toisistaan kuin kulkuväylän mittaisella kaistaleella tai sitten lakanalla tms. Se, että tekemistä, kokemista ja nähtävää on niin paljon, ettei vain yksinkertaisesti kaikkea mielenkiintoista ehdi nähdä yhtä aikaa lienee kuitenkin enimmäkseen positiivinen ongelma. Ja ainahan voi mennä kahdeksi päiväksi!

Itse tosiaan menin boogin kisan ehdoilla ja siihen nähden sain kyllä rahalleni vastinetta. Ehkäpä jotkut tanssikurssit erilaisissa lajeissa olisivat kyllä kiinnostaneet, mutta sitten olisi taas jotain muuta jäänyt kokematta. Valintoja, valintoja. Myös tanssit illalla olisi jonkin verran kiinnostaneet. Kaverit olivat olleet perjantaina illalla tanssimassa ja he olivat ihmetelleet, että kesken tanssi-illan oli järjestetty tanssikursseja. Tämä oli saanut tunnelman lässähtämään ja ihmiset lähtemään - eivätkä olleet sitten kuulema löytäneet enää viimeisille seteille takaisin. No jos näin todella oli niin hieman outo konsepti.

Summa summarum - tiedä häntä tuleeko enää ensi vuonna lähdettyä. Ehkäpä, jos on jotain mielenkiintoista kisaa tiedossa. Muulta osin nämä festarit taitavat olla omalta osaltani nähdyt. Jos et ole käynyt aikaisemmin niin suosittelen käymään ainakin sen ensimmäisen kerran :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti