29.5.2017

Kesävastaanotto @ Kolmilammi & Taikakuu

Olen tässä nyt useamman minuutin jo tuuminut miten tämä raportti tulisi aloittaa, jotta nämä ensimmäiset sanat tekisivät eiliselle illalle oikeutta. Katsokaas, on tuo sanavarasto hieman päässyt ruostumaan, koska kuluneella talvikaudella ei juurikaan ole päässyt ylistyssanoja käyttämään  - niistä on korkeintaan nähty vain kauniita unia. Kolmilammin kesän avauksessa eilen ei tarvinnut enää uneksia, ehkä olisi voinut sen sijaan nipistää itseään, että onhan tämä ihanuus varmasti totta. Oli lämmin kesäilta, lauteilla lempiyhtyeeni, suosikki kesälava sekä koossa meidän tanssisakki. Siteeratakseni erästä paikallista artistia hieman mukaillen "Kolmiksella mulla oli seittemän oikein ja mä olin kotona". Ei vois enää olla parempaa :)

Yhden pysähdyksen taktiikka ;)
Oltiin jo hyvissä ajoin paikalla, sillä ennen tansseja oli Antti Törmäsen fusku-kurssi. Kurssi kuului lipun hintaan. Yleensä lavoilla ennen tansseja järjestettävät kurssit kuuluvat piletin hintaan, mutta toki tämäkin vaihtelee. Tällä tavoin on hyvä mennä ottamaan tuntumaa illan tansseihin ja siinähän saattaa oppia jotain uuttakin. Ainakin sunnuntain kurssin aikana miehet opettelivat löytämään naisen lantion erääseen kuvioon - minulta löytyi lantion lisäksi ainakin kerran maha ja kylki :D  Lisäksi ehkä siinä tanssiringissä pyöriessä madaltuu kynnys hakea tuntematonta kenties puolin ja toisin. Se mikä lämmitti jokseenkin ikuisen pessimistin sydäntä oli nähdä, että kurssilla oli muutes porukkaa kuin pipoa! Ja bonuksena aika lailla tasaparit, vain muutama "ylimääräinen" vietävä. Sen mitä itse olen aina silloin tällöin lavakurssilla käynyt niin siellä on ollut naisia pääsääntöisesti sen x kertaa enemmän kuin miehiä joten tämä oli enemmän kuin positiivinen yllätys. Hienoa, ihanaa, hyvä me kaikki!

Tunnelma kurssilla oli myös mukava ja kaikki viejät tuntuivat olevan lupsakalla tuulella. Rehellisesti sanottuna en oikein rohjennut odottaa illalta mitään ihmeitä, mutta jotenkin jo kurssista tuli sellainen fiilis, että tämä mopo tulisi lähtemään käsistä ihan hetkenä minä hyvänsä...Hikikarpalot valuivat jo kurssin päätteeksi lempeässä kesäillassa, mutta eipä niitä ehtinyt kuivaamaan kun jo liidettiin parketilla. Taikakuu tarjoili taatusti sopivat sävelet lenkkareiden alle. Tosin välimusiikit eivät kyllä tällä kertaa olleet todellakaan minun makuuni, yleensä eivät ole kenenkään muunkaan orkesterin toimesta. Tuntui kovin lattaripainotteiselta, joka ei kyllä oikein iske. Hyvä kuitenkin, että kaikille on jotain, koska monet varmaan tykkäsivät.

Kesän avajaiset oli houkutellut paikalle runsaasti tanssijoita, lattialla oli ajoittain ahdasta. Enemmän nuorempaa porukkaa oli liikkeellä, koska ensimmäisillä kappaleilla minua hakenut mies pahoitteli, että joutuu hakemaan nuoria kun muita ei ole. Pitkästä aikaa taas naistenrivissa pönöttäessä jänitti miten sitä pääsee parketille. Naisia oli toki taas paljon, mutta itsellä ei mitään valittamissa hakujen määrässä tai laadussa. Minä seisoskelen mielelläni suurimman ryysiksen (lavan edusta, pimein kulma) oikealla puolella lähellä keskilattiaa ja siitäkin pääsee siis vallan hyvin joraamaan - tai ainakin eilen pääsi. Naisten rivi kyllä taas lähti vähän valumaan liikaa keskelle päin jossain kohtaa. Mielestäni enemmän voitaisiin olla siellä penkkien lähellä, ettei hankaloiteta jo parin löytäneiden tanssia. Suurin osa kennen kanssa parketilla sain liidellä oli kyllä varsin nautinnollista tanssiseuraa. Mielestäni Kolmilammilla on yleensä taitavaa tanssiväkeä liikkeellä. Itselle uusia viejiä oli useampikin ja tietysti ne tutut ja ehdottomasti hyväksi havaitut, jotka pyörittivät minut pyörryksiin. Tuli lepatettua pitkin sateenkaaria, pumpulipilviä ja tanssitaivaita. En tiedä olenko laskeutunut sieltä vieläkään? 

Naistenhaullakin taisin hakea jopa kaksi kertaa :D Naistentunti käytettiin siis pitkälti kahvion antimista ja seurasta nautiskellen. Illan viimeiset tahdit piti jättää jo välistä, koska ei vaan enää pystynyt. Sen verran töppöset oli kipiät kaikesta siitä kirmailusta. Siinä kesäyössä kyrsää syödessä (hyttysen maistellessa säärtäni) ja kuunsirppiä katsellessa tulin miettineeksi kulunutta tanssi-iltaa : kesän lämpö, musiikki, paras seura, mukavat viejät, kimallusta ja keijupölyä. Ei voi kuin huokasta haikeana, oi ettien että! :) Tämmöstä sen olla pitää. Toivottavasti kaikilla muillakin oli kiva ilta - tästä on tosiaan hyvä aloitta kesä 2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti