13.6.2017

Finlanders @ Kolmilammi

Mukavaa viikonalkua kaikille ja tanssiterveisiä Kolmilammelta! Kuten viereisestä kuvastakin sen huomaa, hemmoteltiin tanssitossun kuluttajaa tänäkin sunnuntaina alkukesän auringolla, lämpimällä kesäillalla, hyvällä musiikilla, hikisellä tunnelmalla sekä kiusattiin vähän hyttysillä. Kolmiksella taitaa aina paistaa aurinko? :)

Oltiin taas kerran isommalla porukalla liikenteessä ja mikäs sen mukavampaa. Minusta on myös enemmän kuin positiivista, että meidän porukkaan on löytänyt tiensä uusiakin jäseniä - nimenomaan miespuolisia. Myönnän välillä olen jokseenkin kauhulla ajatelleeni, että tämä lavakulttuuri saattaa ajan saatossa näivettyä, jos meissä nuorissa ei lepää tämän harrastuksen tulevaisuus. Onneksi hätä ei kuitenkaan ole sen näköinen! Kolmiksella ainakin on näkynyt positiivisesti nuorta verta ihan lapsista lähtien, jotka myös on otettu tanssilavoille mukaan ja he tanssivat vanhempiensa kanssa siinä missä muutkin. Jes!

Tanssijoita oli runsahkosti paikalla, mutta ei mielestäni kuitenkaan ruuhkaksi asti. Ikäjakaumaltaan aika sopusuhtaiset tanssit, oli nuorempaa väkeä ja vanhempaa sekä siltä väliltä. Useimmille varmasti löytyi sopivaa tanssiseuraa. Itse tanssin mieheni kanssa melkein koko illan joten naistenrivi ja tanssiflaksi jäi tällä kertaa kokematta. Pidän Finlanderssin musiikista, mutta miinuksena bändille, soitto kuului ajoittain lavan "takaosaan" todella hiljaisesti. Väliaikamusiikitkin olivat kyllä jotenkin kumman hiljaisella ja yleinen hälinä peitti ajoittain nekin sävelet alleen..No enpä välittänyt juuri tämänkään poppoon välimusiikeista, joten eipä se minua haitannut vaikka ei kauas kuulunutkaan. Kahvion omenapiirakka sen sijaan kyllä suorastaan suli suuhun, nam. Kolmiksella kakut/piirakat ovat kyllä tosi hyviä! Vinkki: kannattaa käydä kakkukahvilla ajoissa, että saa palasen. Usein ovat loppuneet jo myöhemmin illalla.

Sunnuntaina törmäsimme miehen kanssa ilmiöön jota kutsun tässä vaikkapa tanssikehäksi. Tanssikehällä tarkoitan tanssilattia-aluetta, joka voidaan karkeasti jakaa kahteen osaan : sisä - ja ulkokehäksi. Tanssietiketin ihanteen mukaan sisäkehällä (keskellä) tanssisivat parit, jotka tanssivat lähes paikallaan esim. fusku, bugg tai liikkuvat hitaammin tehden vaikkapa stop&go-tyyppisiä tulkintoja. Ulkokehä jäisi näin ollen vapaaksi "baanaksi" painaa vaihtoaskeella tai haluamallaan tavalla hieman nopeammin ilman kamikaze-väistöliikkeitä yms. yllättäviä tilanteita. Sunnuntaina siis tuli huomattua, että tämä tuntuu olevan vain ihanne. Ei ollut yksi eikä kaksi kertaa kun parini ärsyyntyi kädenalitanssijoista, jotka tanssivat ulkokehällä muiden "tiellä". Vielä aloittelijana hänellä on haastavaa väistää yhtäkkiä eteen tulevia pareja vaikka todella hyvin loppuiltaa kohden pystyikin tilanteet kohtaamaan tanssin kärsimättä. Ja nimenomaan yritimme aina tanssia niin reunassa kuin mahdollista. Myönnän, että asia alkoi hieman korpeamaan minua seuraajanakin. Miksi pitää tanssia selvästi ulkokehällä paikallaan? Miksei voi tanssia siellä enemmän keskellä? Siellä on kyllä ahdasta sen myönnän, mutta ehkä lienee syytä tarkastella omaa tanssityyliä jos se vaatii 3 m tilaa ympärilleen...

Ulkokehällä siis saattaa olla vaihtoaskeltajalla piukat paikat kun kädenalitanssijat ovat toisinaan levittäytyneet yli äyräiden. Kaikki eivät halua tanssia kädenalitansseja vaikka ne kovin suosittuja ovatkin. Myös "tavistanssijat" tarvitsevat tilansa. Tätä siis ilmeni eniten niiden kappaleiden aikana joita pystyi mennä buggina tai fuskuna, kun oli kyseessä normaali valssi tai tango niin "ongelma" poistui kuin itsestään. Sopu sijaa antaa puolin ja toisin kun yritetään toisemme lavalla huomioida niin kummasti vaan mahtuu tyyliä monta ja suuri määrä tanssijoita samaan tilaan - niin kaikilla on hauskempaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti