22.5.2017

Taikakuu & Markku Aro ja Diesel @ Kapakanmäki

Aurinko paistaa, grillit tirisee, nahka palaa auringossa, kesähameet hulmuaa ja hiki virtaa paikalla ollessaankin - se on kesä nyt! Vihdoinkin se on täällä! Sen kunniaksi tuli avattua kesälavakausi perjantaina Kapiksella aina niin ihanan Taikakuun sekä Markku Aron ja Diesel -yhtyeen tahtiin. Tämä lavakerta oli itselle poikkeuksellinen sillä olin liikenteessä mieheni kanssa eli minulla oli kerrankin pari mukanani, jonka kanssa tanssin koko illan. Tanssillisesti itselleni ilta siis ei ollut mitään ilotulitusta, mutta oma tanssinautintoni ei nyt ollutkaan se pääjuttu - vaan se, että parini oli perjantaina elämänsä ensimmäistä kertaa lavatansseissa. Eli tämä tanssiraportti kertoo nyt siitä, miten meillä oikein meni ja montako perheriitaa saatiin aikaiseksi..:D

Miehen tanssitausta on siis sama kuin minun n. 2,5 vuotta sitten eli täysin nollasta on lähdetty liikkeelle. Ja kuten minullakin, on hänellä kaksi vasenta jalkaa - ainakin vielä toistaiseksi ;) Tavatessamme ilmoitin, että minulla on sitten tälläinen tanssiharrastus ja tanssilavoja aion koluta ahkerasti tulevaisuudessakin. Kerroin, että mukaan on enemmän kuin tervetullut jos vain vähääkään tämä touhu kiinnostaa. Ja kyllä myönnän, että tässä asiassa oma lehmä makaa puolittain siellä ojan puolella. Olisi mukavaa käydä lavoilla ns. vakitanssittajan kanssa ettei ilta olisi aina niin kovasti riippuvainen vieraiden hauista. Suurin osa parittomista tietää ainakin mitä tarkoitan ja samaa varmasti usea heistä toivoo. Myönnän senkin, että monta kertaa olen kateellisena katsonut sivusta vakiparien menoa lattialla, kun itsellä ei ole sattunut käymään sillä kertaa kummoinen tanssiflaksi ajatellen "toivottavasti minullekin joskus moista hunajata olisi tarjolla".

Minun onnekseni mieheltä on löytynyt ainakin sen verran mielenkiintoa, että olemme treenanneet häntä kesälavakuntoon yksityistunneilla. Kuten viime postauksessa kirjoitin, on yksärit oikein mainio tapa oppia nopeastikin helpot lajit, joilla pääsee lavoilla mukavasti alkuun. En ole koskaan itse ollut yksityistunnilla, mutta suosittelen niitä enemmän kuin lämpimästi, jos tarvetta ilmenee. Todellakin hintansa väärti. No toki hyvällä opetuksella on osansa (kiitos Bettinalle!), mutta kun näin ensimmäisen tunnin jälkeen kuinka koskaan ikinä yhtäkään askelta tanssinut parini tanssi valssia niin leuka putosi kyllä polviin asti. Huikeaa! Minäkään en pystynyt aikoinani samaan suoritukseen! Yksäreillä olemme siis treenanneet valssia ja foksia. Näillä mennään nyt aluksi, koska näillä pärjää jo pitkälle ja voi helposti totutella tanssimiseen.

Siispä näiden 2x1,5 tunnin setin turvin olikin jo viimeistään hyvä aika työntää parini suoraan altaan syvään päätyyn - Kapiksen perjantai-iltaan. Pakko se on oppia uimaan, jos haluaa pysyä pinnalla :D Meillä oli ajatuksena myös mennä Paville, koska siellä olisi ollut teemaan sopivasti ensimmäinen kerta lavatansseissa-erikoisilta ja lauteilla Hurma. Onneksi päädytiin kuitenkin Kapikselle, koska tansseissa oli mukavan väljää. Tanssittiin valssit ja aina tilaisuuden tullen foksia. Minusta mieheni suoriutui kokonaisuutena ensimmäisestä lavakerrasta enemmän kuin mallikkaasti ottaen huomioon sen, että tosiaan vain 3 h tanssia on hänellä pohjalla. Aluksi oli havaittavissa jännitystä, mutta loppua kohden selvästi pystyi jo rentoutumaan. Jalat toki sekosivat välillä askelissa, rytmi hukkui toisinaan ja tenkkapoo iski jonkun toisen tanssiparin yhtäkkisestä pysähdyksestä tai liikkeestä. Mutta kelläpä ei. Eniten olen ylpeä siitä, että hän sentään yritti. Kun askeleet sekosivat aloitettiin alusta vaikka sen kymmenen kertaa biisin aikana. Nyt kun ensimmäinen kynnys on ylitetty niin toinen ei ole enää toivottavasti läheskään niin korkea. Ja perheriidaltakin säästyttiin vaikka oltiin pari kertaa eri mieltä vallitsevasta rytmistä :D

Sunnuntaina mennään taas nimittäin silloin on Kolmilammin avajaiset. Tätä on kyllä niin odotettu! Kesäisen aurinkoista viikonjatkoa ja nähään viimeistään sunnuntaina Kolmiksella? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti