3.7.2016

Yölintu & Aki Samuli&Fantasia @ Jenkkapirtti

Ihan näin heti kärkeen on pakko todeta, että olipas mukavat tanhut eilen Jenkkapirtillä! Huonot illat alkoivatkin jo käydä ahdistaviksi, mutta onneksi tanssijumalat tuntuvat kääntäneen taas kasvonsa puoleeni, vihdoinkin. Lattialle pääsi pyörähtelemään sen verran, että jalat taas kerran kipiät monista askelista. Olenkin niin kaivannut tätä tunnetta jaloissa :) 

Riutalla olisi ollut aina niin ihana Taikakuu ja LäpiValaisu, mutta Jenkalle päädyin silti artistikattauksen perusteella. Viime kesänä olin kerran hallitsevan tangokuninkaan Aki Samulin keikalla Kapakanmäellä ja tykkäsin jo silloin herrasta kovin - ja pidän kyllä ehdottomasti vielä eilisenkin jälkeen. Eilen päättyi hänen tangovuotensa, mutta eiköhän keikkaile ahkerasti tämänkin jälkeen. Akia kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan, ihanan karismaattinen esiintyjä omasta mielestäni. Hän tarjosikin illan parhaat tanssimusiikit jalkojen alle. Tanssit alkoivat minusta poikkeuksellisesti 2015 (yleensä 2000) ja ensimmäisen naistenhaun puolituntisen aikana soi levymusiikki. Itse olen kyllä sitä mieltä, että jos on kaksi bändiä niin siellä ei mitään himputin levyjä pitäisi soitella! Joko sitten tanssit alkamaan myöhemmin ja livemusa soimaan koko ajan, jos bändit eivät halua aloittaa aikaisin. Tämän varmaan osa osasi jo etukäteen aavistaa, koska hieman yli kahdeksan paikalla oli vähän nihkeästi porukkaa. Sitä tuli kuitenkin tipoittain lisää ja lopulta ihan mukavasti oli paikalla. Nuoria tälläkään kertaa ei ollut joukkoon paljon eksynyt, mutta tanssien ikärakenne oli kyllä huomattavasti muutoin sopivampi normaaliin tanssi-iltaan.

Illan pääesiintyjä oli legendaarinen ja varmasti mielipiteitä jakava Yölintu-yhtye sekä tiestysti heidän (valitettavasti) surullisen kuuluista solistinsa Simo Silmu. Vaikka olen antanut itseni ymmärtää, että Simo on vihdoinkin laittanut korkin kiinni viimekuukausina, niin kieltämättä pieni jännitys päällä minkälainen setti illasta tulisi heidän osaltaan. Simo ilmestyi intron jälkeen mikin taakse ja ihan selväpäiseltä vaikutti. Viimeisen setin loppuosan jätin tanssimatta ja menin eturiviin fiilistelemään. Simon esiintymistä katsellessa kuitenkin tuli vähän semmoinen fiilis, että ei esiinnytty yleisölle vaan yritettiin vetää setti mahdollisimman nopeasti lävitse ja äkkiä pois lavalta. En ole aikaisemmin livenä Silmua nähnytkään, mutta lavakarismasta ei ainakaan ollut tietoakaan, jos sitä sitten koskaan on edes ollut. Simo näytti minusta jotenkin harmaalta varpuselta ja niin ilottomalta omaan tekemiseen.

Vaikka Simon lavaesiintyminen ei nyt omaa silmään hivellytkään niin silti kyllä edelleen tykkään Yölinnun musiikista, mutta tanssimaan en kyllä enää lähde tämän orkesterin tahtiin, keikalle kyllä. Nimittäin soittivat todella nopeassa tempossa ja välillä tuntui musiikki suorastaan rämpytykseltä jonka rytmiin oli mahdotonta mennä mitään tanssia. Huomasi selvästi, että kun Yölintu aloitti niin tanssijat lattialla väheni. Pelkkää fuskua ja buggia soittivat, mutta siinä tempossa oli oikeasti tosi vaikea välillä itsekin pysyä mukana. Se rumpali oli kyllä ihan kone, voi luoja sitä tahtia!! :D Bonuksena jotain ihmeellisiä rytminvaihdoksia kappaleiden sisällä teki niiden tanssimisesta välillä aika vaikeaa. Lisäksi soittivat musiikkia ihan liian lujaa. Herranenaika, minulla ei ole ikinä ollut korvat lukossa tanssilavalla - nyt oli. Yölintu on hyvä, mutta ei kannata yrittää tanssia sen tahtiin.

Minulla on tälläinen erilainen kalenteri seinällä ja päivän naurahdukset tarjosi tänään kohtuu "osuvasti" päivän mietelmä:

"Tanssikrapulapäivät kesällä"

"Saakelin nättiä tanssia koko ilta ja seuraava päivä maata rampana sohvalla. Ei mitenkään tule sellainen fiilis, että viettää koko kesän neljän seinän sisällä."

Tänäänkin heräsin 1230 jalat kipeänä. Aamukahvia olen siemaillut viimeisen 1,5 h kuppi kerrallaan. Tänään piti pestä pyykkiä ja parvekelasit, siivota, laittaa ruokaa ja touhuta kaikkea. Tanssikrapulasta johtuen olo on voimaton, jalat betonia joten taidankin siirtyä tästä sohvalle loppuillaksi pituusasentoon.

Tanssikrapula on paras krapula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti