20.7.2016

Taikakuu @ Mäntsälän suurlava

Heipparallaa vaan kaikille! Eipä ole hetkeen tullut kirjoiteltua mitään, eipä ole oikein ollut kerrottavaakaan. Viimeiset n. kaksi viikkoa tanssitossut ovat olleet naulassa roikkumassa, mutta eilen niitä pääsi taas ulkoiluttamaan tanssien merkeissä. Viimeksi kun Mäntsälään eksyttiin niin oli vielä lunta maassa ja poislähtiessä -2 astetta pakkasta. Hrr. Onneksi kuitenkin eilen ei ollut pakkasesta tietoakaan vaan lämmin ja seesteinen kesäilta helli meitä tunnelmallaan sekä kotimatkalla kirkas taivas ja ympyrääkin pyöreämpi täysikuu, vau :)

Taikakuu tanssit siis kyseessä (käsi pystyyn, kuka yllättyi illan bändivalinnasta). Kun lomakausi on parhaimmillaan niin paikalle oli eksynyt oikein mukavasti tanssijoita - myös nuoriso-osasto näkyi olevan lomatunnelmissa. Tanssit oli näin jälkikäteen makusteltuna ihan hyvät perustanssit ja musiikit kohdillaan. Itsellä on kyllä nyt jonkin aikaa ollut lievää lamaa havaittavissa ihan kaikessa tekemisessä lavojenkin ulkopuolella, ja vaikka ihan kohtalaisen hyvin pääsi tanssimaan niin "se tanssifiilis" oli kyllä tipotiessään. Edes illan artisti ei saanut siivitettyä minua lentoon. Alan jo huolestua, mihinköhän olen sen hukannut? Toivottavasti se palaa pian kotiin, alkaa olla ikävä. Pitäisiköhän asiasta järjestää etsintäkuulutus? Ehkä myös pitkä työpäivä painoi tossua, mutta eipä tätä voi yksin töiden niskaan kaataa. Illan piristysruiske oli kyllä tangot erään nuoren herran kanssa - voi että kun hän osasi niin hyvin viedä ja tulkita. Naistenhaulla viimeistään menetin mielenkiintoni koko hommaan. Jäin kyllä ihan jalkoihin :D Sain minä kyllä yhden herran haettua jopa kahdesti, mutta muuten tuli naistenhaut istuttua. En siltikään suostu lannistumaan tai sen enempää harmistumaan näistä jutuista, tälläistä se elämä välillä on. Pitää jaksaa sinnitellä vähän huonompienkin aikojen ylitse, hyviä tulee aivan varmasti :)

Viimeksi Mäntsälästä tanssipaikkana ja lavana jäi kiva kokemus ja sitä mieltä olen kyllä edelleen, mutta siitä en kyllä pitänyt, että eilen omat juomapullot piti jättää jo portin pieleen eikä niitä siis saanut tuoda lavan puolelle. Edellisellä kerralla tälläistä toimintapaa ei ollut. Tämä asia on vähän kaksiteräinen miekka : toisaalta ymmärrän järjestäjän huolen, koska tanssilavat eivät pysy pystyssä pelkillä lipputuloilla mutta mielestäni lavapalveluiden käyttö tulisi perustua vapaaehtoisuuteen. Nyt siis piti vähintään ostaa 50 sentin arvoinen pahvimuki kahviosta ja vettä sai tietenkin ilmaiseksi vesipisteeltä. Korostan, että tämä 50 senttiä ei todellakaan ole kynnyskysymys, mutta henk.koht. en pidä siitä, että nyt koin käytännössä olevani pakotettu ostamaan vähintään sen limupullon kahviosta, jotta saan juodakseni. Olisin toki voinut ostaa sen mukin, mutta nykyään tykkään juoda muuta kuin vettä (esim. magnesiumjuoma, vichy) janon sammuttamiseen. No se vichy maksoi 3,5 € mikä on mielestäni aika suolainen hinta 0,5 l pullosta. Ja jos olisin tanssinut koko ajan niin minulla olisi mennyt noita pulloja varmasti sen 3-4 kpl.

Myönnän, että olen ollut ns. "huono asiakas" lavoille, koska olen ostanut aikaisemmin vain lipun ja juuri sen 50 sentin pahvimukin. Aikaisemmin tosi harvoin ostin mitään muuta. Nykyään kuitenkin olen muuttanut käyttäytymistäni tämän asian suhteen: kisamakkarat menee aika lailla joka ilta, kahvia/suolaista/makeaa/alkoa yritän myös ostaa ja näin omalta osaltani tukea ko. tanssipaikkan toimintaa. Eilenkin olisin mieluusti käyttänyt tuon limpparin rahasumman johonkin herkullisen näköiseen leipään, joita siellä oli vitriini pullollaan. Olisin siihen oheen kahvinkin ostanut, mutta nyt jäi järjestäjältä nekin rahat saamatta. Kuitenkin sekin on myös raaka tosiasia, että kun yritän käydä kesällä sen 2-3 krt viikossa tanssimassa niin minulla ei ole yksinkertaisesti varaa kuluttaa siellä lavalla ihan järjettömiä summia. N. 25 € olen pitänyt "lavabudettina", joka sisältää lipun ja kahviossa nautittavat tuotteet. Minulla pyörii laskuri excelissä tämän harrastuksen kuluihin liittyen joten syksymmällä tehdään inventaario toteutuneista kuluista ja nähdään painajaisia loppusummasta :D Mutta siitä kirjoitan sitten ajallaan lisää. Tästä pulloepisodista jäi siis vähän paha maku suuhun, mutta jos järjestäjä on näin valinnut niin kiikutan vesipulloni jatkossa sitten muualle. No hard feelings.

2 aamua lomaan! Ja heti loman alkuun suuntamme tanssikaravaanimme kanssa vieraisiin Vesilahdelle ja lauantaina Hurma-tanssit Hämys-lavalla. Niistä raporttia ensi viikolla. Tanssillista loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti