31.5.2015

Toinen ja kolmas kerta toden sanoo.

Niputan tämän toisen ja kolmannen lavakertani tähän samaan tekstiin, koska tälle päivälle tulisi nyt aika monta kirjoitusta sitten :)

Tuon ensimmäisen ja toisen lavakertani välillä siis oli se pari kuukautta väliä. Kävin rauhassa tanssikurssin loppuun ja pääpaino tässä lavatanssiharrastuksessa oli ottaa nimenomaan nämä kesälavat haltuun tänä kesänä. Toistaiseksi suunnitelmassa on pysytty, sillä viikko sitten aloitin oman kesäkauden Vesivehmaan Jenkkapirtillä, missä myös eilen olin tanssimassa. Viikko sitten esiintyi Finlanders ja Hurma, eilen oli Matin ja Tepon sekä Heikki Koskelo & Taivaankaaren vuoro viihdyttää tanssikansaa.

Viikko sitten oli selkeästi enemmän tanssijoita kuin eilen. Ehkä valmistujaislauantai vaikutti väkimäärään. Tietysti esiintyvä artisti(t) vaikuttaa varmasti myös asiaan. Kun Finlanders ja Hurma esiintyivät oli paikalla mielestäni paljon enemmän nuoria kuin eilen. Ehkä tosiaan Matti&Teppo ei ole se nuorison ykkösbändi. Itsellä ei ole vielä muodostunut mitään ehdotonta lempiartistia, joiden keikoilla haluaisin pääsääntöisesti käydä vaan olen vielä tässä vaiheessa kovin avoin kaikille artisteille. Sehän selviää vain käymällä mahdollisimman paljon eri artistien lavakeikoilla. Tähänastisten kokemusteni pohjalta ainakin tuo Hurma on hyvä. Ainakin he ovat hyvin komeita poikia ;)

Liput Jenkalle ovat pääsääntöisesti 16-18€ riippuen esiintyjästä. Tanssit tanssitaan lauantaisin 20-02. Narikka maksaa 2 €. Kesällähän tosin autoon voi jättää tavarat, mutta itse yleensä jätän aina laukun narikkaan. Parkkitilaa on mielestäni ihan kiitettävästi, mutta kannattaa silti tulla ajoissa. Eilen olin liikkeellä itse vasta 2100 aikaan ja sain kyllä auton ongelmitta parkkiin, järjestysmiehet opastavat pysäköinnissä/saapumisessa. Tanssitilaa on mielestäni kiitettävästi, "päälava", sekä sivussa hieman pienempi "sivulava". Toisessa kerroksessa on anniskelutilaa. Alakerrassa on kahvio, jossa istuskelutilaa. Alakerran kahviosta voi ostaa olutta, virvokkeita, pullaa, pikkusuolaista, suklaapatukkaa jne. Leivät näyttivät minusta tosi hyviltä siellä, pitää joskus kokeilla. Ei todellakaan mitään ABC-kehnosämpylää. Soodamuki maksaa 1€, trip-mehu myös. Muista en tiedä, koska en ole ostanut. Pahvimuki maksaa 50 snt,sen voi nimetä/merkata ja jättää viereiseen mukiparkkiin. Mukiparkin viereisestä hanasta saa vettä ilmaiseksi kun jano iskee. 

Ja sehän iskee. Eilenkin olin tanssimassa koko illan ja kävin n. joka kuudennen tanssin välissä juomassa mukillisen. Vasta kotiin päästyäni tajusin, etten ollut kertaakaan käynyt vessassa. Taas yksi oppitunti - pidä nesteytyksestä huolta. Ja nesteytyksellä en tarkoita, että vedä pelkkää alkoa nesteytykseksi. Minusta olisi todella noloa olla naamat lavatansseissa, mene baariin jos haluat vetää perseet! Jenkalla naiset asettuvat hakuriviin portaiden eteen, miesten jono kiemurtelee keskellä lattiaa tai hieman vasemmassa reunassa/portailla. Jos haluat tanssimaan niin suosittelen menemistä rohkeasti eturiviin. Jos jäät kovin taakse, mahdollisuutesi päästä tanssimaan kapenevat. Takarivistä kyllä myös haetaan, mutta käsittääkseni enemmän sitten kun on käynyt paljon ja on jo jotain tanssituttuja. Itse pyrin aina menemään eturiviin, koska sillä tuon esille tanssihalukkuuteni. Jättäydyin portaille taaemmaksi jos en koekaan osaavani tanssia ko. tanssilajia niin hyvin. Lähden kyllä jos joku hakee. Itse seison selkä suorana (en ylpeästi vaan itsevarmasti), hymyillen, katse suunnattuna miesten riviin. Jos joku mies tulee minua kohti katson silmiin, jos hän katsoo silmiin tulee hän sinua todennäköisesti hakemaan, jos ei katso siirrän katseeni muualle. Älä tuijota lattiaa, siellä ei ole mitään.

Olen ollut tosi tyytyväinen siihen, että Jenkalla tuntuu pääsevän hyvin tanssimaan verrattuna esim. Pesäkallioon. Itse olen näinä kahtena kertana saanut tanssia kyllä mielin määrin. Naistenhaulla olen aina aktiivinen ja haen miehiä tanssimaan, jotta naamani tulee tutuksi ja pääsen sitten myös toivottavasti miestenhaulla vielä useammin tanssimaan. Ja jos en hakisi niin sittenhän siinä menisi illasta paljon hyvää tanssiaikaa hukkaan! Onhan ne miehetkin sinne tulleet tanssimaan. Muutama onkin minulle todennut, että hakisvatpa naiset enemmän. Haemmeko me todella niin vähän? Miten omat tanssit sitten ovat menneet?  On ollut oikein kivaa, mutta on sinne mahtunut tansseja, jotka eivät ole menneet sitten yhtään putkeen ja olisi tehnyt mieli vajota maan alle.. Positiivisia kokemuksia on kuitenkin paljon enemmän ja opin koko ajan lisää. Olen vasta niin alussa tässä harrastuksessani, että se tulee varmasti yllättämään minut vielä monta kertaa ja askeleet tulee menemään sekaisin. En siti aio luovuttaa vaan jatkaa sitkeästi, vuoden päästä olen jo paljon parempi tanssija kuin nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti