16.5.2018

Reeta&Lumo & Taikakuu @ Kisaranta

Se on hellurei näin pitkäst aikaa! :) Sen verran on pitänyt lämmintä viimepäivinä, että allekirjoittanutkin on herännyt horroksestaan kun kuuli jälleen sen kesälavoilta vienosti kantautuvan musiikin kutsun sekä tasaisen kenkien suhinan lattiaa vasten. Eletään taas vuoden parasta aikaa, johon yksinoikeudella kuuluu mansikat, aurinko, kesämekot, hyvä musiikki ja kepeä mieli. 

Talvi meni tämän harrastuksen suhteen kyllä totaalisen vihkoon. Näin on vain käynyt, että tässä puolentoista vuoden aikana muutenkin tämä minun harrastaminen on ollut pahasti laskusuhdanteessa. Niinkuin valitettavasti varmasti olette postausten määrästä ehkä jo tämän itse päätelleet.. Edellinen kirjoitus näkyy olevan joulukuulta, ai kamala! Olen muistaakseni joulukuun jälkeen kerran käynyt  Pesiksellä talven aikana.. Ehkäpä voisinkin jossain kohtaa pohtia, että miksi tässä on käynyt näin ja mitä asialle voisin tehdä kurssin kääntämiseksi - täytyy myöntää, että vähän pettynyt olen kyllä itseeni.

Viime perjantaina lähdettiin tanssiperheen kanssa katsastamaan Kisaranta Kangasalalla. Työpäivän jälkeen reilu tunnin ajomatka ei kieltämättä houkutellut, mutta onneksi tuli lähdettyä reissuun. Itselle siis heti kesän kärkeen uusi lava plakkariin. Kuvia olisin mieluusi tähän liittänyt useammankin, mutta kameramies unohti kuvata oman puhelimeni ollessa autossa joten mennään tällä kertaa ilman. Kisaranta oli paikkana isompi kuin olin ajatellut, isohko suorakaiteen muotoinen tanssilattia. Tilava baarin puoli, vartioitu narikka, myös ulkoterassitilaa. Parkkitilaa oli kyllä enää hieman ennen yhdeksää vaikea löytää, mutta johonkin väliin perheauto saatiin silti sujautettua.

Autopaljoudelle taisi olla syynsä, sillä oli Kisarannan kauden avajaiset. Väkeä olikin ihan tungokseen asti paikalla ja lattia näytti aika täydeltä kun oltiin valmiina hyppäämään lattialle. Lauteilla musisoi jo aina niin hyvä Taikakuu. Mies oli työreissulla joten olin ilman paria liikenteessä ja siinäkin mielessä jännitti, että pääseeköhän sitä miten tanssimaan kun en nykyään juuri käytännössä ole tanssinut muiden kuin miehen tai meidän tanssiperheen tanssittajien kanssa. Tavoitteeni illan suhteen oli vaatimaton, että jos nyt edes yksi haku tulisi kohdalle niin ilta on hyvä :D Minun ei varmaankaan tarvitse erikseen mainita naisylivoimasta, mutta tavoitteeni ylittyi silti kirkkaasti! 3 vierasta miestä uskaltautui hakemaan minua. Ja naistenhaullakin intouduin hakemaan oikein kahta miestä. Johan oli markkinat etten sanois! Jos ei kaverin kanssa päässty jollekin hyvälle buggille niin sitten tuli testatua omia viejän taitojakin - ne kyllä oli ajoittain vähän ruosteessa...

Illan toinen hakuni kohdistui lavan reunalla seisoskelevaan arviolta ikäiseeni mieheen. Bändi soitti jotain fuskun tyylistä. Kysyin, että lähteekö herra tanssimaan. Hieman nolostuneena vastasi, että sopiiko perinteinen vaihtoaskel. Kerroin, että passaa vallan mainiosti. Sanoin hänelle, että minusta on mukavaa kun joku haluaa joskus mennä ihan tällä perinteiselläkin tyylillä eikä aina vaan fuskuna. Hän totesi siihen, että mukava kuulla ja kertoi ettei tykkää fuskusta eikä halua sitä opetella. Tykkää vaihtoaskeleesta. Pitäisi kyllä kuitenkin ehkä kuulema opetella, kun naiset tykkäisivät enemmän..Kannustin häntä olemaan rohkeasti oma itsensä ja tanssimaan niinkuin hänestä itsestä tuntuu. Tanssilavan (tai minkään muunkaan paikan) ei pitäisi olla sellainen, jossa miellytetään ketään toista tai tehdä toisen mieliksi jotain. Kaiken pitäisi lähteä omasta halusta. Kyllä se välillä vähän tyhmältä tuntuu, että pitäisi osata sitä ja sitä ja vielä totakin, että joku haluaisi tanssia kanssasi. Viejät voivat varmasti samaistua tähän paremmin kuin hyvin. Eihän se tietenkään ole kiellettyä ajatella tanssiparista, että ompas tumpelo tai huono, mutta vain täysin moukka sanoo tai näyttää sen avoimesti kohteelleen - näitäkin "järjenjättiläisiä" valitettavasti on. Toivottavasti mahdollisimman moni daami pääsisi tanssimaan ko. herran kanssa, hänellä oli askel hallussa :)

"Kun sen riman asettaa tarpeeksi matalalle niin se on helppo ylittää"  Kisarannan illan perusteella tämä pitää täysin paikkansa, oli hellettä, hikikarpaloita, kepeitä tansseja ja mukavaa seuraa. Tästä on hyvä aloittaa tanssikesä 2018!

Hyvää, hikistä ja tanssillista kesää lukijoillekin! Nähdään kesälavoilla! (Toivottavasti teitä siellä vielä muutama on jäljellä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti