19.11.2017

Hurma @ Pesäkallio

Tanssimoikka kaikille! Blogin kirjoittamista ei ole tarkoituksella unhoitettu eikä varsinkaan lopetettu vaikka kovin hiljaista on tällä saralla ollut viimeisen 2,5 kuukautta. Tanssielämäni on ollut aivan totaalisen jäissä ihan kaikessa muodossaan syyskuun alusta asti. En edes millekään kurssille ole kertaakaan ehtinyt saati lavalle pyörähtelemään. Tässä syyskuun alusta asti on puskettu "pientä" remonttiprojektia, joka on vienyt kaiken mahdollisen vapaa-ajan viikonloppuisin ja iltaisin. Nyt kun se on saatu onnistuneesti maaliin, on aika jälleen herätellä henkiin tätäkin puolta elämästä :) Jo oli jo aikakin!

Edellisen kerran siis tavattiin tanssin merkeissä elokuun lopussa Jenkkapirtillä. Aivan liian pitkä aika  on edellisestä kerrasta kulunut. Tämä mennyt 2,5 kuukautta taitaa olla heittämällä pisin aika, minkä olen ollut tanssimatta sen jälkeen kun tämän harrastuksen tammikuussa 2015 aloitin. Ajatella, kohta siitäkin tulee kolme jo vuotta! Kun jotain asiaa on tekemättä pitkään niin kieltämättä kynnys lähteä kasvaa vaivihkaa...Työviikon päätteeksi kotisohvan kutsu kuului hyvin vahvana, mutta perjantaista huolimatta oli oikea päätös lähteä avaamaan viimeinkin talvikausi. Hieman kahdeksan jälkeen lattialla pyörähteli varsin hintsusti tanssijoita, mutta Hurman aloittaessa ihmisiä tuli tipoittain aina lisää. Aika väljää silti lattialla koko illan oli, mutta itselle tämä sopi kyllä enemmän kuin mainiosti. Olen antanut itseni ymmärtää, että Hurma vetäisi paljonkin tanssijoita puoleensa. Tähän verraten olin tosiaan hieman yllättynyt kuinka vähän paikalla tanssijoita loppupelissä oli. Ehkä varmaan lauantai-tansseissa olisi ollut enemmän tai mistä näitä tietää - tutkimattomia ovat tanssijoiden tiet.

Mutta olipa oikein ihanaa saada tanssia piiiitkästä aikaa ja tietysti nähdä tanssiperhettäkin! Minä olin niiin kaivainnut tätä ja ajatukset sai kyllä niin täysin puhdistettua työviikon jäljiltä, ettei löydy enää pääkopasta edes hämähäkinseittejäkään. Erityisesti mieltä lämmitti erittäin mukavat cha cha:t kun tuli jäätyä vähän niinkuin vahingossa miestenhaulla portaille seisoskelemaan ja sieltähän tultiin pokkaamaan tanssille. Cha cha:sta en osaa kovin monimutkaisia kuvioita, mutta kyseinen viejä sai minut kyllä tuntemaan, että olen vähintään maailmanmestari kyseisessä lajissa. Oi että kun oli kivaa :) Lisäksi tämä pitkä tanssitauko on tehnyt enemmän kuin hyvää miehelle hänen tanssinsa suhteen. Jos lihas kehittyy levossa niin samalla tavalla käy vähintään tanssille - asiat vain loksahtavat kohdalleen ja sitten on vain taivas rajana.

Hurma-yhtye soittaa viimeisen keikkansa vuoden lopussa ennen tauolle jäämistä joten siinäkin mielessä halusin mennä kuuntelemaan millainen heidän setti nykyään on. Allekirjoittanut ei myöskään ole mitenkään tunnettu Hurma-fanina vaan ennemminkin olen vältellyt heidän keikkojaan, koska ei vain ole heidän musiikki käynyt oman jalan alle. Itselle mieluisin musiikkikattaus koostuisi pääosin esiintyjän/bändin omasta tuotannosta höystettynä muutamalla coverilla tai uudelleensovituksella. Spotifyn mukaan Hurmalla ei omaa materiaalia ihan kamalasti ole. Yhtye on tosin kyllä onnistunut uudelleensovittamaan valtavirrasta poikkeavia ja meneviä biisejä lavatanssimaailmaan joten siitä kyllä pitää antaa tunnustusta heille.  Pirates of Carribean- tango on hyvä kuin myös AC/DC -polkka, mikä on kieltämättä aika erilaista, mitä lavoilla on totuttu kuulemaan. Buggiksi oli sovitettu Antti Tuiskun hanuri-kappale ja mieleen jäi joku raskaampi valssin rytmikin (kappaletta en muista, mikä oli kyseessä). Vaikka itse kallistun ehkä hieman enemmän loppupelissä sinne perinteisemmän iskelmän puolelle niin silti nämä sovitukset tunnettuihin biiseihin toimivat kyllä hyvin. Perinteitä tulee kunnioittaa, mutta on mukavaa, että joku uskaltaa viedä rohkeasti ajattelun sen laatikon ulkopuolelle ja kokeilla jotain uutta. Jollain tasolla lavatanssi on hyvä tuoda 2000-luvulle.

Ei minusta vieläkään mitään Hurma-fania saa, mutta perjantain setti oli heiltä mielestäni siis vähintäänkin hyvä verrattuna aikaisempiin yhtyeen keikkoihin, missä olen ollut mukana. Tavoitteena on mennä käymään tulevana kesänä heidän keikallaan kun palailevat tauolta. Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevaa Hurman osalta. Ja meidän piti olla vain pari tuntia ja lähteä sitten kotiin - kun tuli lähdön aika niin ei sieltä olisikaan malttanut lähteä yhtään mihinkään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti