25.6.2017

Esijuhannus @ Jenkkapirtti Taikakuu & Kyösti Mäkimattila & Kake Randelin

Mukavaa keskikesän juhlaa sinulle! :) Minun juhannukseni tänä(kin) vuonna koostuu niin ikään tanssimisesta sekä meidän huikean, parhaan ja ihanimman tanssiporukan kanssa vietetystä ajasta. Viileät säät eivät haitanneet, koska torstain tansseissa Asikkalan Jenkkapirtillä oli kuuma tunnelma aina niin ihanan Taikakuun, komean Kyöstin ja Kake Randelinin ottaessa lavan ja tanssijat haltuun. Jauuuu, sanon minä!

Tosiaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä käyty tsekkaamassa kotikulman lava. Ilmeisesti aiemmissa tansseissa oli ollut jotain ongelmaa lattian ja etenkin sen luistamattomuuden kanssa. Järjestäjät olivat ottaneet palautteesta onkeensa ja päälattia oli saatu kuosiin juuri parahiksi. Toinen lattiaosuus korjattaisiin sitten myöhemmin. Omalle tossulle (bleyer) lattia oli ihan hyvä, mutta ainakin alkuillasta käsittelemätön lattia oli kyllä kuin luistinrata. En ollut pysyä siellä pystyssä. Loppuillasta se kyllä muuttui jopa hyvin pitäväksi tossulleni. Yhteen iltaan oli tosiaan mahdutettu aika muikea kattaus musiikkia ja hyviä artististeja. Harvemmin tulee käytyä sellaisissa tansseissa joissa on 3 bändiä yhtä aikaa. Enemmän ehkä pidän kuitenkin 2 yhtyeen illoista. Liput ovat halvempia (vaikka ei 20 € liput kolmesta bändistä mielestäni mikään törkeä hinta ole) ja bändeiltä kuulee useampia settejä. Toki käytettävissä oleva aikakin aiheuttaa ymmärrettävästi omat rajoitteensa. Kaikki illan esiintyjät soittivat kukin siis vain kaksi settiä.

Itse en ole Kyöstin keikoilla juurikaan käynyt, mutta ainakin tostaina tulin kiinnittäneeksi huomiota hänen lavakarismaansa ja esiintymiseensä eri tavalla kuin ennen. En kyllä nyt yhtään ihmettele miksi kaikki naiset sankoin joukoin aina Kyöstin keikalle menevät. Ihan hyvin voisin jatkossa itsekin alkaa käymään enemmän. Illan pääesiintyjä oli kukas muukaan kuin Kake Randelin! No hei, kukas ei nyt Kakesta pitäisi? :) Makunsa kullakin, mutta minä ainakin tykkäsin. Harmi vain, että Kaken soittamat musiikit menivät vähän samaan kategoriaan kuin Yölinnun, jota olin katsomassa viime kesänä niin ikään Jenkkapirtillä. Musiikki oli hyvin paljon fusku ja bugg-tyylistä ja kovin nopeatempoista. Me kun emme miehen kanssa pysty vielä tanssimaan niin nopeaan tempoon ko. lajeja joten Kaken setit tuli pitkälti vain kuunneltua.
Nasta pimu!
Näissä tapauksissa on myös kiva käydä välillä fiilistelemässä tai fanittamssa itse artistia eturivissä tanssimisen sijaan. Tätä tulee harvemmin tehtyä, koska useimmiten käyn yleensä ns. tanssibändien keikoilla ja heillä ei niin usein näy paljon faneja eturivissä kuin esim. Yölinnulla, Kakella tai vaikkapa Matilla ja Tepolla. Kannattaa siis muistaa, että isoimmilla lavoilla ainakin on paljon monipuolista viihdykettä monenlaiseen makuun - siellä ei tosiaankaan ole pakko vain tanssia eikä se ole ainoa oikea tapa viettää onnistunut ilta.

Jo artistikattauksen perusteella osasi ennustaa, että ruuhkaa moottoritiellä saattaisi olla luvassa. Arvatkaapa huviksenne monta naista oli lähtenyt kokemaan moottoritien kuumuuden? Sen verran paljon, etten osannut enää laskea niin pitkälle...Ne kaikki lukijat, jotka ovat Jenkalla joskus käyneet voivat nyt kuvitella neljä (kyllä neljä) naistenriviä portaikon päästä päähän... Voe mahoton. Onneksi ei itse tarvinnut naistenrivissä tällä kertaa olla, siitä pitivät meidän omat ihanat vakiotanssittajat huolen. Kyllä ehkä vähän sääliksi kävi katsoessa sitä riviä verrattuna miesten riviin. Tulisipa joskus se päivä kun niitä miehiä olisi yhtä paljon kuin naisia ja naisia se määrä mitä miehiä nykyään! Välillä kyllä ihmettelen, että miten naiset jaksaa kerta toisensa jälkeen silti lähteä esim. Kyöstin keikoille nimenomaan tanssimaan kun siellä on aina niin paljon kanssasisaria (tämän olen siis ymmärtänyt keskusteluja lueskellessani). Jos oli naistenrivi sakeana niin ruuhkaa oli kyllä tanssilattiallakin, yllättävän vähän törmäilyjä ainakin meille sattui. Ihanaa oli nähdä nuoria lavalla ja muutenkin tanssijat olivat sopiva miksaus kaikenikäistä.

Kaikkensa antaneena - jälleen kerran - oli hyvä lähteä kohden juhannusaattoa ja Jenkkapirttiä vol. 2 juhannuspäivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti