24.4.2017

Täsmävinkit tanssikesään 2017"Aurinko paistaa ja vettä sattaa, taitaa tulla kesä! Linnut ne laulaa ja sirkat soittaa, taitaa tulla kesä!"


Aurinkoista alkavaa viikkoa! Vaikka viikonloppuna paistoi vuoroin aurinko, toisessa hetkessä tuli rakeita/räntää taivaan täydeltä ja vuoroin sakeana vettä, silti kuulen vahvasti jo kesän kutsun. Tuuli tuo kesän tuoksut mukanaan ja linnutkin harjoittelevat ahkerasti. Kesälavojen ovet narisevat jo, hulmuavat tanssimekot kaivetaan kaapista (itse kaivoin jo toissaviikolla mekkoni odottamaan ulkoilutusta) ja tanssikengät puunataan kesäkuntoon. Tanssikesä 2017 on ihan kohta täällä, oletko valmis hyppäämään lattialle? :) Hyvä, sillä kohta mennään!

 Vielä ehdit lavakuntoon 2017

Jos et ehtinyt tänä(kään?) vuonna rantakuntoon niin lavakuntoon sinulla sen sijaan on vielä saumoja. Nyt kyllä alkaa olla oikeasti ne viimeiset hetket käsillä tehdä asialle jotain, jos kesälavat houkuttaa ja tanssitaito on vielä hakusessa. Talvella tai vuodenvaihteessa alkaneet kurssit alkavat olemaan melkein kaikkialla loppusuoralla, mutta esimerkiksi yksityistunnit ovat hyvä vaihtoehto nopeaan alkeiden opetteluun. Toki yksityistunnit ovat kalliita mikä kenenkin mittapuulla mitattuna, mutta siinä saa kyllä yksilöllistä opetusta ja mahdollisuudet oppia alkeet haluamassaan tanssilajissa oppijasta riippuen nopeastikin. Ja muistakaa, että ensimmäiseksi riittää vaikka se ihan perus foksin alkeet, ei tarvitse osata heti kaikkia. Ei se määrä vaan se laatu tässäkin. Mieluummin yksi tanssi hyvin kuin viisi huonosti, se on oikeasti hyvä ohjenuora pitää mielessä niin miesten kuin naistenkin. On myös hyvä muistuttaa, että tässä yhteydessä en todellakaan tarkoita, että sinne lavalle pääsyyn tarvitaan jotain kurssitodistusta tanssitaidosta. Lähestyin asiaa siltä kannalta, että ehkä sinne lavalle olisi nimenomaan pienempi kynnys mennä kokeilemaan ja ihastumaan kun vähän tietää mistä aloittaa.

Kesätärpit

Tähän kappaleeseen ajattelin kerätä omat kesävinkkini, mistä minut todennäköisesti bongaa ja mitä minä suosittelisin teille omien kokemuksieni pohjalta. Löytyykö listalta yhtään mustaa hevosta?

Kolmilammi: Tämä on itselle ollut se paikka, joka ei petä koskaan. No okei yksi poikkeus vahvistaa säännön, mutta ne kaikki muut kerrat ovat parantaneet tuonkin haavan ja enemmänkin. Mielestäni ehdottomasti paras kesälava ja sunnuntain ehdoton menomesta näillä leveyksillä. Herkullisia kahviotuotteita sekä tulevan kesän artistitarjontaakaan ei pysty moittimaan mitenkään päin. Miinuksena tästä paikasta on puhuttu sisäpiiripaikkana. Allekirjoitan tämän väitteen puoliksi, mutta silti suosittelen käymään täällä. Toivottavasti sinun kohdallesi osuu täällä satumaiset tanssit! Avajaisia vietetään sunnuntaina 4.6. Hurman tahtiin. Allekirjoittaneen kantapaikka sunnuntaisin – tänäkin kesänä.

Saukonkallio: Täällä tullut vierailtua yleensä 1-2 kertaa kesässä. Artistitarjonta ei ole ehkä meitä nuorempia tanssijoita houkuttelevaa sorttia. Sen mitä täällä olen käynyt, tanssijat ovat olleet pääosin vanhempaa porukkaa, mutta kyllä meitä nuoriakin siellä on aina seassa ollut. Sinun kannattaa tulla katsastamaan paikka ainakin miljöön vuoksi. Kaunis näkymä järvelle, päälattian lisäksi mukava pieni ulkolattia jossa kelpaa nojailla muuhunkin kuin kaiteeseen. Lisäksi kahviolle erittäin iso peukalo. Ilmeisesti joku paikallinen taho (yhdistys tms.) leipoo tarjottavat ja ne ovat aina olleet herkullisia, itse tehtyjä ja eivätkä maksa paljon! Eniten harmittaa tansseissa kun jostain kämäsestä sämpylästä saa maksaa 4 €..Vinkki: ota hyttys/mäkäräkarkoitetta mukaan, koska muuten sinut todennäköisesti syödään elävältä. 

Täällä tanssitaan aina maanantaisin 12.6 alkaen. Täällä tavataan ainakin yhden kerran tänä kesänä.

Jenkkapirtti: Kukapa sitä ei sen verran kotiin päin vetäisi, että pitää kyllä nyt mainostaa vähän tätäkin. Jenkkapirttiä Asikkalassa voisi luonnehtia tämän listauksen mustaksi hevoseksi. On ajoittain tosi vaikeaa ennustaa millaiset tanssit siellä on minäkin iltana luvassa, mutta kun tähdet osuvat kohdilleen niin se on voi pojat sentää! Eduksi mainittakoon, että  Jenkka on aika suuri tanssilava – tanssitilaa on runsaasti ja yläkerrassakin reilut anniskelutilat. Tänne voi siis hyvin tulla viihtymäänkin ottamatta askeltakaan parketilla. Artistitarjonta sekä tanssijakunta on mielestäni ollut monipuolista joten jokaiselle ikäryhmälle löytynee omat suosikkinsa. Tanssit lauantaisin sekä torstaisin naisten vuoro. Muutamissa naistentansseissa olen Jenkalla ollut ja on ollut mukava kokemus.

Jenkalla ensimmäiset tanssit lauantaina 20.5. Täällä tavataan varmasti naistentansseissa sekä ainakin muutamana lauantaina.

Syvälahti: Kangasniemellä sijaitseva Syvälahden lava on yksi hienoimmista missä olen käynyt. Tämä monipuolinen tanssikompleksi tarjoaa kyllä jokaiselle kävijälle jotakin. Kaunis miljöö järven rannalla sekä monipuolinen artistikattaus. Toivoisin, että pääsisin tänäkin kesänä täällä vierailemaan. Jos pääsen niin sitten pitää kyllä yrittää valita semmoinen ilta, että lauteilla on vain tanssibändejä. Muuten fanijoukot vievät puolet lattiasta ja tanssimisesta on turha haaveilla. Syvälahden ovet avautuvat jo tänä sunnuntaina 30.4. Normaalisti täällä tanssit lauantaisin. 

Särkkä: Punkalaitumella niemen kärjessä sijaitseva Särkkä on kyllä huikea kokemus, tuntea tanssivansa veden päällä. Järveltä käy tarvittaessa vilvoittava tuuli ja jos tanssimaan ei pääse niin voikin ihailla auringonlaskua tai kuunsiltaa veden pinnalla. Kahviossa hyviä tuotteita, etenkin lihapiirakoita kehuttiin. Tänne täytyy tehdä reissu kesällä ainakin kerran, jotta pääsee itse testaamaan. Täällä tanssipäivä on keskellä viikkoa ja ensimmäistä kertaa tanssitaan 24.5.

Onhan näitä muitakin lavoja säädyllisen ajomatkan päässä toki tullut koluttua eikä niitäkään voi huonoksi kutsua. Jokaisessa paikassa on omat ja hyvät puolensa ja jokaisella meistä on omat suosikkinsa eikä niistä sovi taittaa peistä. Nuo viisi lavaa nyt ainakin on mielestäni testaamisen arvoisia, edes sen ensimmäisen kerran jos et aikaisemmin ole niissä käynyt. Toki minut löytää kesällä myös mm. Riutanharjulta ja Kapakanmäeltä. Tavoitteena olisi käydä myös näkemässä ja kokemassa kantapaikkojen lisäksi uusia tuttavuuksiakin kuten esimerkiksi vaikkapa Metsälinna, Linnanmäki, Backas, Esakallio, Kisaranta, Ämyri. Myös Tanssi Vieköön –festivaali elokuussa on merkittynä kalenteriin. Saa nähdä mihin kaikkeen sitä ehtii ja auton pyörät pyörii. Jos vaan kesä menee alustavien suunnitelmien mukaan niin tanssiraportteja on luvassa yllinkyllin.

Ps. Täytyy varmaan naulata tanssikenkieni pohjat kiinni, jotta ne pysyvät menossa mukana koko kesän

Pss. Oikein mukavaa, aurinkoista ja iloista tanssikesää 2017 sinulle! Tavataan kesälavoilla! :)

Psss. Muistakaa se hyttyskarkote, mielellään hajusteeton ettei tule vahingossa tuplatehot ja karkote toimi myös hakijoihin ;)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti