15.4.2017

Sinitaivas @ Pesäkallio

Mukavaa ja tanssillista pääsiäistä lukijoille ja keväisen aurinkoinen tervehdys taas piiiitkästä aikaa! Alkaisikohan tämä kuiva kausi vihdoinkin jo vedellä viimeisiään? Syyskuun alun kesän 2016 päätöstanssien jälkeen olen käynyt tanssimassa 6 kertaa. Niin, kuusi kertaa 8 kuukauden aikana. Tämä on kyllä todella synkkä luku, varsinainen aallonpohja minun tanssihistoriassani, mutta ei voi mitään. Niinkuin olen useaan otteeseen täälläkin valitellut, että omasta mielestä itselle mieluinen artisti-tarjonta on nyt vain ollut tänä talvena jotekin keskivertoa heikompaa tai olematonta näillä kulmakunnilla ja se on saanut jäämään mieluummin kotisohvalle. Tämän talven punainen lanka on ollut kutakuinkin seuraava : ei se määrä vaan laatu.

Talven 7. tanssikerta pitkäperjantaina Sinitaivaan sävelin osui ja upposi kyllä kerralla maaliinsa. Edellisistä tansseista olikin jo vierähtänyt sen 1,5 kuukautta. Tänä pääsiäisenä kyllä saisi aikaiseksi varmasti sellaisen ennennäkemättömän tanssimaratonin. Nimittäin aika nimekästä settiä on tässä muutamana päivänä lähitienolla eri tanssipaikoissa luvassa. Omat pääsiäishyppelyt jäävät kuitenkin tällä erää tähän yhteen kertaan.  Jotenkin tuosta pitkästä tauosta ja muutenkin kituisesta tanssitalvesta johtuen "tatsi" tuntuu hieman kadonneen tähän touhuun. Esimerkiksi huomaan vältteleväni selvästi naistenhakua ja istun mielummin kavereiden kanssa kahvion puolella. Tai jos haluan hakea niin olen turhan valikoiva. Ei hyvä juttu laisinkaan. Eilenkin lähdin jo yhdentoista aikoihin kotiin kun tuli naistentunti... Nykyään odottelen hakuja aikalailla tyrkkyrivin sijaan takarivissä/portailla ja olen ihan tyytyväinen olooni siellä sekä niihin hakuihin mitä sinnekin osastolle aina tipahtelee. Myös tietyt tanssilajit jätän mieluusti vähemmälle. Toki niitä tanssin jos minua niille haetaan. Olen tullut tässäkin suhteessa vähän valikoivaksi. Ei ole muuten hyvä juttu tämäkään. Tänä talvena on kyllä oppinut tulemaan yllättävän vähällä toimeen ja olemaan tyytyväinen siihen, ettei kaikki aina voi olla tanssikarkkia ja hunajata.

Eiliset tanssit tiivistän seuraavasti : "ei se määrä vaan laatu". Määrällisesti ei siis tullut vedettyä hiki päässä jokaista kappaletta eikä edes joka toista, mutta aina silloin kun peleille pääsi niin moottoritie oli kuuma! Jau! Ei siis mitään tanssitaivastelua vaan sinitaivastelua hyvien viejien kyydeissä. Periaatteessa perustanssit arvosalla 10 ½. Oli kivaa viettää aikaa tanssikavereiden kanssa ja samalla käydä jorailemassa. Juuri sellaista leppoisaa ja mukavaa ajanvietettä missä sielu ja mieli rentoutuu. Jos seura oli timanttia niin kyllä oli muuten illan musiikitkin. Olen käynyt muutamilla Sinitaivaan keikoilla ja nyt voinkin sitten ihmetellä miten ihmeessä en aikaisemmin ole huomannut miten hyvä pumppu se onkaan? Suoraan mun top 5:een! Olenkin joskus kirjoitellut kuinka tansseissa oikeanlainen musiikki ja siitä saatava fiiis antaa sen pisteen iin päälle. Nyt oli kaikki kohdallaan. Erityisen mukavaa oli kun he soittivat pari kappaletta Juha Tapiota sekä Teflon Brothersin Maradona-kappaleesta bugg-version! Mahtavuutta! Vaikka tämä biisi onkin enemmän discojumppaa niin silti oli mukavaa kun lavatansseissa kuulee joskus jotain normaalista poikkeavaa. Myös taukomusiikit olivat mielestäni ihan hyvät. Tästä johtuen uskallan arvata, että ehkä oli bändin valitsemat...

Tanssijoita ei ollut kovin ruuhkaksi asti, mutta olin laittavani merkille, että mies-nais-tasapaino taisi olla ihan hyvä. Toki naisia oli hiukan enemmän, mutta miehiäkin oli kiitettävästi liikkeellä. Tanssien keski-ikä ei kyllä ehkä ollut lähellä omaa ikäluokkaani, mutta ihan hyvin silti päästiin kaikki parketille. Tämän myötä aion kyllä viimeistään kääntää talven niskat nurin ja toivottaa tervetulleeksi kesän 2017! Tänään jo vähän suunnittelin kesän tulevia tanssireissuja ja vahvasti on sillä fiilistelty koko päivä - hymy korvissa ja pää pilvissä tietenkin :) 

 

2 kommenttia:

 1. Kaksi hyvin erilaista iltaa Pesäkallion lavalla pääsiäispyhinä. Olen pari-kolme kertaa vuodessa hakeutunut Sinitaivas-iltamaan tarkistuttamaan, miltä tuntuu, mutta ei vaan kolahda. Ja jos en saa musiikista kiksejä, niin sitten homma kumuloituu parin muun jutun takia melkoiseksi fiaskoksi. Jossain vaiheessa iltaa kuplii yli ja ajattelee hiljaa mielessään, miksi olen valinnut tämän harrastuksen. Varmaan tuo synkistely on itsestä lähtöisin olevaa, joten peiliin voisi katsoa, mutta ei sieltäkään hyvältä näytä.

  Eilen samainen paikka Finkkujen ja jonkun tankoprinssin paikalla ollessa. Vähän oli semmoista vanhemman puolen jorausta, mutta kaikesta huolimatta todella mukava ilta. Tuli tanssittua paljon, mikä tosin jonkun toisen asteikolla on aika vähän, mutta tosi hauskoja sekoiluja. Ja Finkkujen musiikki on erinomaisen tanssittavaa minun korvissa ja jaloissa. Onhan siellä ne muutamat pakolliset ikivihreät, mutta varmaankin yleisön pyynnöstä. Ja ovat saaneet uutta särmää, varmaan alan kilpailu pistää heidätkin yrittämään tosissaan, hyvä niin. Tangoprinssin musiikkisetit...no joo...evvk, fanit tykkäsivät. Tämä oli hyvä jäähyväisreissu omalta osalta Lahden seudun tanssilavoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä itsekään, miksi itselle ei aikaisemmin tuo Sinitaivas ole "kolahtanut" vaikka kyllä tässä useampia settejä on tullut "urani" aikana nähtyä. Ehkä syy on ollut juuri sillä kerralla soitettava musiikki tai kuten itse arvelit Finkuista, on ehkä Sinitaivas saanut uutta särmää sitten viimenäkemän joka nyt kiinnitti huomion positiivisella tavalla. No hyvä näin, sillä itseä on alkanut hieman rassaamaan tämä jostain minuun pesiytynyt ihme kranttuus ja hienohelmaisuus artistien suhteen..

   Minulle menee Finlanderssin musiikki erittäin hyvin jalkoihin myös ja kyllä olisi tehnyt mieli lähteä pitkästä aikaa heidän settinsä katsastamaan. Kuten arvelinkin, että väki saattaisi olla vanhemman puoleista, osaksi siksi jäinkin kotiin. Tätä kyllä hieman ihmettelen, kun kesällä kokemukseni mukaan porukka heidän keikoillaan oli nuorempaa..Mukavaa kuitenkin, että pääsit parketille ja ilta oli onnistunut. Toivottavasti nähdään vielä Lahden seudun lavoilla jatkossakin ettet ihan lopullisia hyvästejä tässä heittänyt :)

   Poista