8.1.2017

Loppiaistanssit - Finlanders @ Pesäkallio

Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle :) Nyt on joulut, uudetvuodet, kaikki juhlat juhlittu, koristeet pakattu laatikkoon ja kuusikin on nakattu parvekkeelta alas. Tästä se taas alkaa, harmaa ja pitkä arki. Onneksi jokainen päivä tästä(kin) eteenpäin vie kohti kesää ja niitä kaikkia ihania kesälavoja ja satumaisia tanssi-iltoja. Tähän väliin haluan muistuttaa sekä myös tilastonikkareille tiedoksi, että juhannukseen on tänään 531 päivää. Kieltämättä olin hieman pettynyt, että eihän siihen nyt noin paljon voi olla?! No huomenna enää 530 päivää..:) Onneksi se sieltä kuitenkin on tulossa! EDIT: Tuossa aamupalapöydässä huomasin, että ei siihen juhannukseen nyt oikeasti tosiaankaan ole 530 päivää vaan ehkä oikeammin 165 päivää tänään :D Juhannukseen 2018 taitaa olla tuo edellä mainittu yli viisisataa päivää. Hyvät naurut tästä ainakin sai :D

Kesää odotellessa tuli käytyä perjantaina kotipesällä loppiasitansseissa ja samalla polkaisemassa uusi vuosi tanssillisesti käytiin. Musiikeista vastasi aina niin hyvä Finlanders. Enpä nyt ihan suorilta muista milloin viimeksi on tullut heidän keikallaan käytyä. Tanssijoita oli onneksi paljon vähemmän kuin tapanina ja erittäin hyvä niin. Kesällä kun tuli käytyä Finkku-tansseissa niin joskus oli enemmän nuorta porukkaa ja sitten taas toisella kertaa vanhempaa. Nyt oli omasta mielestäni suht tasapainoisesti kumpikin edustettuna. Olen yrittänyt seurata/laittaa merkille minkä ikäistä tanssijaa käy minkäkin yhtyeen tansseissa, jotta en suotta eksyisi itselleni liian vanhaan seuraan liki ainoana nuoremman ikäpolven edustajana. Tietyistä yhtyeistä osaa jo mutu-tuntumalla sanoa ja osan jätänkin suoraan menemättä em. syistä, mutta ei nämä asiat ole aina niin ennalta-arvattavia. Näihin tosiaan voi vaikuttaa juuri se vallitseva avaruussää sekä tähtien ja kuun asennot :)

Omat tähtien asennot tanssin suhteen olivat kyllä hieman nyrjähtäneet sillä karkasin tansseista kotiin jo yhdentoista aikaan! Enpä taida olla vielä ikinä lähtenyt tansseista niin aikaisin..Nyt kyllä tervaa ja höyheniä päälle. Naistenhakukin tökki kyllä jotenkin ihan ylitsepääsemättömästi ja ei sitten yhtään innostanut. Myönnän, että olen kohdannut tämän naistenhaun suhteen pienen taantuman syksyn myötä (jota voisi kyllä laiskuudeksikin kutsua?) vaikka olen kyllä rohkea ja reipas hakija noin muuten kun sille päälle satun. Seuraavissa tansseissa pitää kyllä ottaa nyt itseään niskasta kiinni tämän asian suhteen. Ei tämä näin saa jatkua. Miestenhaulla päivystelin lähinnä rappusilla tai sitten ihan takarivissä. Eipä sieltä kyllä paljon haettu, mutta en kyllä mieltäni siitä mitenkään pahoittanut. Ei ollut nyt sellainen eturivin tyttö-fiilis. Aina kuitenkin kun parketille pääsi niin oli mukavaa ja siitä kiitos taas viejille. Ei se määrä vaan se laatu. 

Näin jälkikäteen makusteltuna oli kyllä kivat perustanssit, mutta nyt kun tosiaan on olosuhteiden pakosta tanssikerrat vähentyneet tosi harvoiksi verrattuna kesään niin ihan liian harvoin pääsee sellaiseen kunnon flow-tilaan, mihin vajosi kesällä helposti jo ensitahdeista lähtien. Liekki on hieman himmentynyt, mutta se ei sammu koskaan. Onneksi seuraavat tanssit helmikuun lopussa ovat Taikakuu -tanssit niin silloin sitä taas viimeistään saa bensaa liekkeihin ja muistaa miten tämä touhu voi oikeasti olla :)

Ps. Mennääs tän suvantovaiheen yli että heilahtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti