6.11.2016

Taikakuu & Maija Tenkanen&Kulkukoirat @ Satulinna


Vihdoinkin! Edellisistä Taikakuu-tansseista oli käytännössä jo ikuisuus – 64 päivää! Ihan vähän vaan myönnän jotta oli ikävä!Edellisen kerran siis lempiyhtyeeni keikalla 3.9 joten tuli odotettua koko viikko kieli pitkällä lauantai-iltaa. Nykyään tämä eläminen on myös enemmän tanssien odottamista, koska sitä herkkua on liian harvoin tarjolla verrattuna menneen kesän hyppelyihin. Lisäksi aivan liian vähän näkee myös meidän crew:n tyyppejä ja ei ole oikeastaan koko köörin voimin onnistuttu eksymään millekään lavalle yhtä aikaa piiiiitkään aikaan. Tätäkin alkaa olla jo ikävä. Hitsi, tämä syksy/talvi on kyllä niin tylsää aikaa!

Edellisen kerran Satulinnassa olen muistaakseni käynyt joskus  tammi-helmikuussa ja sen jälkeen paikka on kokenut pienoisen kasvojenkohotuksen. Ilmeisesti se on toteutettu tämän syksyn aikana. Paikkaan on nimensä mukaisesti pyritty saamaan satumainen tunnelma: ritari pönötti tuttuun tapaansa ottamassa vieraat vastaan, kärmes luikerteli katon rajassa, hakutauluissa komeilivat ritarit ja prinsessat, seinillä puumaisia kiemuroita ja juomapiste muistutti pientä vehreää lähdettä. Omasta mielestäni parempi ja viihtyisämpi entiseen verrattuna. Lauantaina heti narikan vieressä oli kyllä itselle aika paha rysä ohitettavaksi nimittäin mekkomyyjä! Aijaij kun oli toinen toisistaan kivemman näköistä hamosta ja mekkoa. Pitihän niitä vähän hypistellä, mutta onneksi luottokortti jäi kotiin..

Oltiin paikalla heti tanssien alusta. Alussa oli hiljaista, viimeistään silloin kun Taikakuu aloitti, oli lattialla jo enemmän porukkaa. Mitään suurta ruuhkaa ei onneksi ollut koko illan aikana. Suurin naisenemmistö lienee ollut Kyöstin perässä Pesäkalliolla, mutta kyllä Satulinnaankin oli naisia riittänyt sen kolmen rivin verran. Lauantaina kiinnitin huomiota siihen kuinka pimeä paikka naistenrivi onkaan.  Mitenköhän ihmeessä viejät sieltä näkee hakea yhtään ketään muita kuin eturiviläisiä? Satulinna ei ole tanssipaikkana itselle jostain syystä kyllä se kaikkein mieluisin tai edes kolmanneksi paras vaihtoehto, mutta pääsin kyllä tanssimaan omasta mielestä yllättävänkin hyvin, vaikken edes eturivissä kertaakaan ollut. Edellisessä kirjoituksessani kun kirjoitin tuosta ”tanssipiiristä” tai vakihakijoista niin lauantaina heitä ei ollut paikalla kun ehkä 2. Siihen nähden siis olisi voinut olla paljo paljon huonompikin ilta. Olen iloinen, että lähes kaikki hakijat olivat minulle uusia tuttavuuksia ja itsekin tuli haettua 1 kerran tuttua ja loput ihan vieraita. Ei siis jäänyt mitään traumoja niistä Pesiksen yllättävistä pakeistakaan – eteenpäin sano mummo lumessa.

Pitkästä tauosta huolimatta mitään suuria odotuksia illalle en ollut mieleeni maalaillutkaan. Oli vain kiva päästä pitkästä aikaa kuuntelemaan hyvää musiikkia. Toinen orkka Maija Tenkanen & Kulkukoirat ei kyllä itseäni vakuuttanut ja heidän settinsä istuinkin mieluummin baarin puolella. Ilta oli kaikkinensa perus liitelyä parketilla (tällä kertaa ilman mitään tilanteita), tanssittajat olivat vähintäänkin taitavan hyviä ja seurakin oli mukavaa, niin mikäs siinä taas viettää yksi lauantai-ilta hyvän harrastuksen parissa. Seuraava Taikakuu-iltaa onneksi tarvitsee odottaa vain perjantaihin asti!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti