17.9.2016

Kesä, minulla on ikävä sinua jo nyt!


Sanotaan että menneitä on turha muistella, mutta unohdetaan se nyt hetkeksi ja sukelletaan vielä kerran kesään 2016. Kun mietin mennyttä kesää ja sen itselle tarjoamia aivan huikaisevia elämyksiä tämän harrastuksen parissa niin olihan se nyt sanalla sanoen aivan mahtavaa! Päivääkään en vaihtaisi pois, edes niitä vähän huonompia. Miten monta naurua olisikaan jäänyt nauramatta, tanssia tanssimatta, ainakin pari ihan timanttista tanssireissua tekemättä ja Suomen suven taikaa kokematta. 

Vuosi sitten ensimmäisestä lavakesästä jäi itselle mieleen paljon uutta ja ihmeellistä silloin vielä niin kovin uudesta maailmasta. Tänä kesänä tunsin jo olevani kuin ”kala vedessä”. Ensimmäisen kesän kävin käytännössä yksin aina lavoilla, mutta tänä kesänä olen saanut (tai oikeastaan me kaikki) ympärilleni huipputyyppejä joiden kanssa on aina ilo lähteä tanssireissulle. Kertaakaan ei tarvinnut yksin mennä mihinkään. Tottakai edellisen kesän ja talven jäljiltä oli jo muodostunut muitakin tanssi/lavatuttuja, joten aina siellä joku enemmän tai vähemmän tuttu naama oli.  Suunnitelmat olivat jo tehty hyvissä ajoin kevättä valmiiksi: tavoitteena oli käydä tanssimassa niin usein kuin mahdollista, vierailla itselle ennen kokemattomilla lavoilla ja päästä tietenkin tanssimaan enemmän kuin ensimmäisenä kesänä. Tämä kaikki toteutui enemmän kuin olisin voinut ikinä toivoa ja kuvitellakaan.   

Kesän ehdottomiksi kohokohdiksi nostaisin ainakin heinäkuisen tanssiporukkamme mökkireissun Vesilahdelle ja tanssit läheisellä Hämys-lavalla. Tämä oli yksinoikeudella kesän ykkösreissu!  Toinen ikimuistettava kokemus oli se ”kolme iltaa – kolme lavaa” – maraton, jossa kengänpohjatkin lopulta irtosivat liitoksistaan. Pitkä, mutta antoisa reissu kauniille Särkän lavalle Punkalaitumelle myös nousee mieleen kesää muistellessa. Lisäksi tietysti ne kaikki ihanaakin ihanammat Taikakuu-illat ja Kolmilammin sunnuntai-tanssit. Voi apua <3 :,) Kyllä näitä ihania reissuja muistellessa tulee niin onnellinen olo ja nyt ehkä myös tosi haikeakin, koska sitä joutuu kärvistelemään sen 8 kuukautta ennen seuraavaa kesää..Kiitos kaikille ihanasta kesästä, teitte siitä ikimuistoisen! Suomen kesä on ihmisen parasta aikaa!

Syksy on siis tullut ja tanssit ovat valitettavasti vähentyneet vieroitusoireita aiheuttavalle tasolle. Syksykauden tanssit lähilavoilla näyttävät suorastaan pelottavan kehnolle tarjonnaltaan ainakin minun makuuni. Blogin kirjoittaminen ei ole loppumassa mihinkään, mutta ainakin päivityksiä ei tule enää sarjatulen tapaan niin kuin elokuussa (9). Kesän useista tanssireissuista johtuen viimeaikaiset raapustukseni ovat olleet pääosin tanssiraporttipainotteisia, mutta näin syksyllä yritän ujuttaa sekaan muutakin esim. kurssikuulumisia. Kannattaa siis aina välillä käydä kurkkailemassa :)

Mennyt kesä oli kuin hyvä vuoristorata-ajelu: oli nousuja ja laskuja, mahanpohjasta kipristi. Teki mieli kiljua ilosta ja kauhusta, nostaa kädet ilmaan. Mutta kuten kaikki kiva, se oli ohitse ihan liian nopeasti! Voitaisiko mennä vielä yksi kierros?

Kesätiivistelmä:

- Tanssikerrat 23
- Tanssitut lavat 11, joista 6 itselle uusia
- Suosituimmat lavat Kolmilammi (5) ja Jenkkapirtti (5)
- 21 eri yhtyettä
- Suosituimmat tanssittajat yksinoikeudella Taikakuu (8), LäpiValaisu (4) ja Finlanders (4)
- Paras tanssireissu - THE mökkiviikonloppu & Hämyslava, Tottijärvi, Nokia
- Paras viikonpäivä tansseille - sunnuntai
- Paras kesälava - Kolmilammi
- Syödyt kisamakkarat 19 kpl 
- Paras kisamarkkara - Särkkä ja Hämys 
- Yliajetut eläimet - 0
- Yhdet puhki tanssitut kengät (pohja irtosi) 
- Pahin pettymys - Kolmilammin juhannustanssit
- Paras uusi bändi - NeljänSuora 
- Ampiaisenpistot - 0
- Hyttys- ja mäkäräisten puremat - liikaa
- Saadut pakit - 0
- Annetut pakit - 1
- Yllättävin sattuma tienpäällä - peräänajo (ehdittiin vielä hyvin tansseihin!)
- Parhaat kahviotuotteet - Kolmilammi ja Saukonkallio
- Pisin tanssiputki - 3 päivää
- Ajetut kilometrit (edestakas) -  n. 2900 km
- Paras juoma - vesi/vichy
2 kommenttia:

 1. Anonyymi18.9.16

  Ää, kiinnostaa ihan älyttömästi lähteä lavatanssikursseille! Puoli kuudelta tänään olis 50min-pitunen ilmainen fuskutunti. Mietityttää vaan kaikki tosi turhat asiat :D eniten se, pääsisikö sitä ikinä ihan oikeille tanssilavoille asti.

  Onko päivätansseissa mitään huomattavaa eroa iltatansseihin? Iltatanssit tuppaavat alkamaan niin myöhään, että autottomana naisena ei siellä ehtisi kauaa edes olemaan, kun pitäisi ehtiä bussilla kotiin ja vielä iltalenkille koiran kanssa, puhumattakaan siitä että tosi myöhään ja pimeällä pelottaa kulkea ulkona yksin. Päivätanssit siis ainakin tuntuvat ajatuksen tasolla ainoilta tansseilta, mille pääsisin. 21:45 loppuviin syksyn perinteisten tanssien treeneihinkään en uskalla mennä, vaan jos menen niin pitäydyn muiden tanssien 19:30 loppuvissa.

  Suurkiitos tästä blogista, tätä olen nyt innolla lueskellut läpi viikonloppuna :) lokakuussa alkaisi vielä alle 25-vuotiaille kokonaan ilmainen kurssi missä käytäisiin läpi fuskua, buggia, ja salsaa. Ja muutenkin Sekahaulla on pitkään ollut kaikki kurssit alle 25-vuotiaille -50%, niin parin vuoden mietiskelyn jälkeen on sellainen olo, josko vihdoinkin olisi se hetki, kun ensi vuoden syksynä täytän 25 :D

  - Jatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jatta!

   Toivottavasti rohkaisit mielesi ja käväisit ilmaisella fuskutunnilla ja jo nyt podet siellä akuuttia tanssikuumetta!:)

   Itse en koskaan ole päivätansseissa käynyt, koska en käytännössä ikinä ehdi sinne. Sekin on myönnettävä etten oikein edes tiedä miten päivätansseja esim. Päijät-Hämeessä ylipäätään järjestetään. Periaatteessa verrattuna esim. klo 20-02 aikaan sijoittuviin tansseihin ainoat tuntuvimmat erot voisin kuvitella olevan bändeissä (=eivät ole kovin tunnettuja välttämättä) ja kävijäkunnan ikärakenteessa (=enemmän varttunutta väkeä ja varmasti pariskuntia). En ehkä ensimmäiseksi suosittelisi päivätansseja, jos ei siis ole omaa paria mukana.

   Onko sinulla pitkä matka lähimmälle lavalle? Voitsiko harkita silloin tällöin jonkun autollisen ystävän/perheenjäsenen pyytämistä sinulle kuskiksi (=tuo ja vie tansseihin) ja samalla voisi hoitaa karvakaveria sen aikaa? Myös joihinkin tanssipaikkoihin saattaa ihan olla bussikuljetuksia. Näin ainakin oli kesällä, mutta ainakaan täällä Lahden alueella en tiedä niitä järjesttävän talviaikana. Lähilavasi nettisivuilla varmasti on maininta tälläisesta kuljetuksesta, jos niitä järjestetään.

   Mukava lukea, että olet tykännyt blogistani - toivottavasti minä puolestani pystyn inspiroimaan sinua ja madaltamaan kynnystä astua se ensimmäinen askel. Sehän se on aina se vaikein, mutta kun sen on ottanut niin..no ne kaikki sen jälkeiset ihanat asiat on luettavissa tässä blogissa :) Tuo ilmainen fusku-bugg-salsa-kurssi kuulostaa enemmän kuin hyvältä, olisipa täälläkin jotain tuollaista! Sinne vain ehdottomasti ja rohkeasti mukaan, pääset vielä elämäsi seikkailuun. Kurssella myös väistämättä sosialisoituu kuin huomaamattaan ja saatat saada esim. autollisen lavakaverin/tutun ja auto-ongelmasi on mennyttä.

   Jos olet jo pari vuotta pohtinut asiaa ja se edelleen kiinnostaa niin nyt viimeistään on se aika kokeilla!:)


   Poista