14.6.2016

Tanssimaraton : 3 päivää, 3 lavaa - Riutanharju - Kolmilammi - Saukonkallio

Tuhannen ja yhden yön tanssitarinat

 

No siis, oikeasti kolmen illan, mutta silkkaa legendaa jo syntyessään. Näinä kolmena upeana iltana on saanut nauttia leppoisista aurinkoisista kesäilloista, hyttysistä, ahnaista mäkäräparvista, kisamakkaroista, tulisista salsoista, kipeistä jaloista, makeista valsseista, tanssin hurmasta, ihanista viejistä ja aivan jäätävän hyvästä tanssiseurasta! On törmäilty sekä naurettu ja ainakin allekirjoittanut on viettänyt kolme iltaa timanttista laatuaikaa ihanan harrastuksen parissa, josta minulla on taas niin monta hauskaa tarinaa ja muistoa teille kerrottavaksi. Ei kyllä olisi puoliksikaan niin kivaa ollut ilman Merviä, Maijaa, Villeä, Tonia ja Aria!

Lauantai: Taikakuu & Antti Ahopelto&Etiketti @ Riutanharju


Tämä tarina alkaa Riihimäen Riutanharjulta. Illan musiikkiannista vastasi aina niin ihana Taikakuu sekä Antti Ahopelto & Etiketti. Jälkimmäisestä itsellä ei mitään muistikuvaa tai havaintoa olenko aikaisemmin livenä kuullut. Antti on kyllä komia, mutta ei riitä minulle. Vaikka joukossa oli muutama maukas raita tanssittavaksi, mutta silti aika harva biisi lopulta istui heiltä sopivasti oman jalan alle. Ei siis kovin menevää omaan makuuni. Riutta on omasta mielestäni ihan ok tanssilava, mutta ei kyllä muuten houkuttele minua paikalle millään muulla puitteilla kuin esiintyjillä. Nytkin vain Taikakuun takia. Tuskin tulee toista kertaa mentyä enää tänä kesänä. Vaikka minulla ei ole mitään ongelmia naistenrivin tai hakemisen kanssa ylipäätään niin Riutalla se on jotenkin kovin sekava, ei herranjestas. Siihen mylläkkään ei tee mieli (edes allekirjoittanut!) sukeltaa. Tanssijoita oli sopivasti, ja onneksi suuri naisylivoima oli jäänyt kotiin – 50/60 sanoisinko. Kyllä sitä silti sai naistenhaulla pistää töppöstä toisen eteen jos tanssimaan halusi päästä. Muuten sitten haettiinkin aika nihkeästi, mutta onneksi sitä itsekin voi jotain asioiden eteen tehdä. Tuli tehtyä naisten/miestenhaulla oikein pari kunnon täsmähakua, jotka osuivat kerralla enemmän kuin napakymppiin! Mahtavaa oli myös tanssia niiden kaikkien tuttujen sekä tietysti meidän oman porukan tanssittajien kanssa. Sen verran tuli hipparoitua lavalla, että Taikakuun viimeinen setti meni istuessa (se tunne taas kerran, kun töppöset ei meinaa liikkua..) ja ilmeisesti tähtipölytossuni oli sen verta tulessa, että alkoi tossusta pohjan liimaus pettää uhkaavasti. 

Sunnuntai: Finlanders @ Kolmilammi

 

Kolmilammin retki oli minulta ihan ex-tempore veto, mutta taas kerran jälkiviisaana olen onnesta soikeana, että lähdin matkaan! ”Kolmiksesta” taitaa tulla minun vakipaikkani sunnuntaisin, on se vaan niin ihana kaikin puolin.  Finlanderssia en olekaan kuullut aikoihin livenä ja oli mukavia säveliä. Kun saavuttiin paikalle, oli mukavasti tanssijoita – löytyi nuorta ja vanhaa sopivassa suhteessa ja jäi tilaa pyörähdellä. Meno lähti taas ihan lapasesta jo heti alkumetreiltä lähtien ja sitten mentiin päätyyn asti. Kiitos taas meidän vakitanssittajien sekä niiden muiden upeiden viejien – allekirjoittanut tanssi ja pyöritettiin kyllä niin sykkyrälle ja tainnoksiin, että liekö olisin osannut sieltä kotiin jos olisin ollut kuski. Semmoinen mairea typerä hymy, tiedättehän, nousee väkisinkin kasvoille eilistä miettiessä  :) Sunnuntai oli niin viimesen päälle tanssi-ilta!

Jatkoin ilmeisesti naistenhaulla Riutalta tuttua linjaa ja pari oikein makoisaa viejää osuikin täsmähakuna tälläkin erää haaviin. Oijjoij. Sitten mulle kävi (taas!) ”tilanne” lavalla:   Hain naistenhaulla erästä miestä tanssimaan ja musiikki ei ollut vielä alkanut soimaan…Yleensä luotan näissä asioissa hyvään tuuriini, mutta tuurilla loppui kait luotto kesken – ilmoille kajahti samban/salsan rytmit. Eipä siinä auttanut jäädä tuleen makaamaan vaan laittaa parasta salsa-askellustaan ja lantiota peliin. Ja tosiaan, minä en osaa salsasta kun juuri ja juuri perusaskeleen. Mutta ihan jopa itseni aivan täydelliseksi yllätykseksi salsasin hyvällä sykkeellä enkä edes montaa kertaa seonnut askelissa. Tuon perusteella osaan siis näköjään tanssia salsaa. Ja toinen kerta toden sanoo – ajoin vielä toistamiseen tuohon samaan miinaan ja tuli salsattua toisenkin kerran illan aikana kun kerta vauhtiin päästiin. Tämän tarinan opetus on se, että heittäydy! Huusin sisälläni hiljaisesti apua kun kuulin rytmin, mutta kun minä jo siinä lattialla olin niin laitoin kaiken peliin ja menin mukana. Rohkeasti vaan jos pelkää ettet osaa jotain lajia ja olet jo siinä lattialla – minäkin selvisin tuosta hengissä niin selviät varmasti sinäkin.

Maanantai: PekkaNiskanPojat @ Saukonkallio

 

Kolmas päivä – jaksaa jaksaa! Eilen hippasteltiin Saukonkallion avajaisissa PNP tahtiin. Minusta Saukonkallio on yksi kauneimmista lavoista ainakin tässä lähietäisyydellä yhdessä Kolmilammin kanssa. Kun saavuttiin paikalle, meitä oli vastassa oikein kuhiseva mäkäräisparvi, jotka iskivät nahkaan kiinne armotta – joukkoylivoimalla totta kai. Onneksi sisällä lavalla ei niin paljon niitä kiusankappaleita ollut, mutta ei juuri ulkona voinut olla hetkeäkään etteikö sääret olisi olleet mustana kuppaavista pirulaisista. No minä kyllä viihdyinkin ihan mukavasti siellä parketin puolella. Meitä nuoria oli aika niukahkosti liikenteessä ja selvästi iäkkäämmät tanssit olivat tällä erää. Ei se kuitenkaan menoa tuntunut haittaavan. Ilta alkoi valssahdellen ja sitten siitä aivan hykerryttävänä tango. Tango ei mitenkään ole minun lempitansseja, mutta siinä sylissä rakastuin tangoon taas hetkeksi. Jenkka sen sijaan on yksi lempitansseista ja sitä pääsinkin tanssimaan. Iltaan mahtui myös monta mukavaa fuskua ja buggia ja ihania viejiä. Anteeksi,  jos viljelen tuota ihana -sanaa ihan liikaa. No kun se vaan oli niin ihanaa!

Omasta mielestä pääsin ihan mukavasti tanssimaan vaikka kyllä hakijoiden itseä korkeampi ikä vaikutti varmasti osittain tähän. Naistenhaulla olin kyllä ihan lapanen, että ihan hävettää. Normaalisti olen tomerana menossa, mutta nyt onnistuin ehkä 3 miestä hakemaan. Eipä siinä tanssin jälkeen kerinnyt, kun mies vie takaisin riviin niin ensimmäinen aalto naisia on jo poiminut kaikki tanssitettavat. Itse en saanut ketään miestä kiinne, jonka olisin halunnut ehdottomasti tanssia. Luovutin ensimmäisen puolituntisen jälkeen ja kävin sitten kahvilla sekä korvalaakilla naistenhaun sijaan. Lavakahvila on erittäin edullinen ja runsas – kahvi maksoi euron, pulla kaksi ja kisamakkarakin vain 1,5! Ihanaa kun ei ole rahastamisen meininki vielä löytänyt tälle lavalle ja toivottavasti ei löydäkään.

Hupsistaa..vähän irvistää :D

Kun minä niin innoissani viimeksi niistä minun säihkyvistä uusista tanssitossuista kerroin, niin niillä tuli säihkyttyä lattialla niin paljon, että pohjakin sitten lopulta irtosi liitoksistaan! :D Onneksi hätä ei ole tämän näköinen vaan suutarille mars laittamaan uutta liimaa pohjiin niin on taas kun uudet! Tämä tapahtui vasta puoli tuntia ennen tanssien loppumista joten vahinkoa ei tapahtunut. Mutta eipä sekään hidastanut tahtia, tuli valssattua sukkasilteen illan vikat valssit. Sain jopa kokeilla viemistä valssissa, se oli kivaa :) Mutta voitte vaan kuvitella kuinka hyvät tanssit meillä on ollut näinä kolmena päivänä, kun kengätkään ei enää kestä tätä menoa. 

Kolme päivää, kolme lavaa. Parhaat tanssit Kolmilammilla. Nyt on aika laskeutua tanssitaivaasta maan kamaralle, korjata kengät ja  levätä pari päivää ennen seuraavaa kertaa. Tämä on parasta just nyt, en osaa paremmin kirjoittaa tätä tunnetta, ihan mieletöntä <3 ”Aivan niin kuin oisin ,mennyt biitistä sekaisin. Tänä yönä voisin – loputtomiin tanssii!"


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti