21.6.2016

Hurma @ Mäntymäen lava


Paparazzi puskassa..
Aina toisinaan minulta kysytään käynkö tanssimassa suositun Hurma-yhtyeen tahdeissa. Vastaus on
ollut kielteinen ainakin viime kesän lopusta lähtien. Minulla on syyni ja ennakkoluuloni olla käymättä ko. tansseissa tai vähintäänkin vältellä niitä parhaani mukaan. Viime sunnuntain Kolmilammi ja PNP ei houkuttanut ja tanssimaan oli päästävä, joten allekirjoittanut teki poikkeuksen sääntöön ja lähdettiin porukalla katsastamaan Orimattilassa sijaitseva Mäntymäen lava. Uusi kesälava plakkariin, jes! 

Tykästyin Mäntymäen lavaan kertalaakista – hieman latomainen mutta mukavan vanhanaikainen paikka. Seinustalla oli vanhojen elokuvateattereiden(?) sekä linja-autojen penkkejä missä sai istuskella. Hauska idea. Hieman matala rakennus oli, mikä kesähelteessä aiheutti meille tanssijoille hieman lisää (tuskan)hikeä pintaan. Kahvio oli mielestäni ihan kohtuu edullinen ja tarjottavaa löytyi useampaa sorttia. Vartioitua narikkaa ei ollut, mutta eipä sillä kesällä oikein mitään teekään. Nestetasapainosta sai pitää huolta sisäänkäynnin vieressä olevalla vesipisteellä. Lattia oli mielestäni ihan ok ainakin omille tossuille. Itse pääareenakin oli tilava – mitä nyt tolppa jos toinenkin, tosin vain hidasteena. Tänne voisin tulla helposti toisenkin kerran!

Sitten ne syyt miksi minua on erittäin vaikea Hurmata ovat seuraavat: 1) Naisia, naisia, naisia ja naisia. Jokapaikassa naisia! 2) En ole tarpeeksi taitava tanssija 3) Hurma on suosittu joten aina ruuhkaa lattialla 4) Liian pro-meininki. Olen kyllä ollut Hurman keikoilla aikaisemminkin, mutta tosiaan lopetin niillä käymisen viime syksynä yllämainituista syistä. Nyt kun en ole pitkään aikaan käynyt aloin miettimään, että olenko vain omien kyseenalaisten ennakkoluulojeni vanki vai onko meno tosiaan tuollaista kuin minä päässäni muistelen? Luulo ei välttämättä ole tiedon väärti. Siispä sunnuntai-ilta meni myytinmurtaja- periaatteella ja päätin lähteä reissuun avoimin mielin ottamaan selvää ennakkoluuloistani.

Näin jälkikäteen en nyt ihan oikeasti tiedä, mitä mieltä tansseista olisin. Olisinko lintu vai kala? Oliko huono vai hyvä? Mureniko ennakkoluulot vai vaan vahvistuivat? Hienoisesti odotin selkeää iltaa joko pahimpien ennakkoluulojeni mukaisesti tai täysin sen vastakohtaa. Noh, naisia oli kyllä jossain vaiheessa runsaasti, mutta ei nyt ihan niiiiin paljon. Hurma vetää magneetin lailla puoleensa tanssijoita -  etenkin taitavia rock’n swing- tanssijoita. Ei tämänmoisella perus-buggarilla ole mitään palaa pysyä heidän perässään. He tanssivatkin usein keskenään tai omissa porukoissa. Liekö viikonpäivästä johtunut vai muuten, mutta ihan hirmusta ruuhkaa lattialla ei ollut. Jossain välissä oli hetken ahtaanpaa, mutta ei muuten.  Sen sanon, että jos ei olisi ollut yhtään tanssituttua + meidän omaa porukkaa niin ei olisi tullut tanssittua tuskin askeltakaan. Onneksi oli kaikki ihanat tutut, joiden kanssa sai tanssia jalat kipeäksi. Lopputulemana tätä Hurma-teoriaa pitäisi ehdottomasti uudelleen testata viikonloppuna jossain lavalla yksin liikkeellä ollessa. Tältä pohjalta on vähän vaikea lähteä yleistämään. Jätän asian takaraivoon hautumaan (ja unohdan sen sinne). Katsellaan joskus, mutta ei nyt ainakaan lähitulevaisuudessa.

Juhannus lähestyy ja toivottavasti tämän juhannuksen tanssit menee enemmän putkeen kuin viime vuonna :D Ainakin suunnitelmat on allekirjoittaneella jo mietitty huolella. Niistä kuulette sitten ensi viikolla lisää. Oheisen kuvan myötä toivotan juuri sinulle oikein mukavaa ja tanssillista keskikesän juhlaa! Pidetään pelastusliivit päällä vesillä, löydetään kesäheila lavalta ja tehdään juhannustaikoja! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti