18.5.2016

Mitä ottaa mukaan lavalle

Aurinkoista keskiviikkoa! En ole lopettamassa blogin pitämistä vaikka olen nyt tässä kuussa kirjoittanut vallan laiskanpuoleisesti. Pidän vähän taukoa (kyllä, luit oikein) lavoilla käymisestä tämän kuukauden. Mitään varsinaista syytä taukoon ei ole muuta kuin se, että vaikka lavoilla käyminen kivaa onkin niin on myös kivaa tehdä jotain muutakin viikonloppuisin. 4.6 sitten taas uudella innolla Jenkalle ensimmäistä kertaa tänä kesänä ja tietenkin viimeinkin Matin&Tepon keikalle! :D Harmitti niiiin kun missasin sen silloin maaliskuussa, mutta tätä en varmana jätä väliin! Myönnän, että vähän jalkoja jo polttelee tanssimattomuus, mutta yritän pitää itseni kurissa..

Kesäkuuta odotellessa onkin hyvä laittaa tähän väliin vähän vinkkiä aloittelijoille (ja miksei kaikille muillekin), että mitä sitä kesälavalle kannattaa ottaa mukaan ja saattaa yllättäen tulla tarpeeseen. Viime kesänä kun allekirjoittanut aloitteli uraansa niin aina jokaisella kerralla oppi vähän uutta (kantapään kautta), mitä on ainakin hyvä kantaa mukana kassissa/autossa. Itsellänihän on varmaan monen mielestä ja hieman omastanikin turhaakin tavaraa mukanani lavoilla kulkiessani, mutta uskon niiden tarpeen tullessa pelastavan iltani - tai vaikkapa kanssatanssijan. Eli seuraavassa käyn käsiksi tanssikassini sisältöön:

 1. Nesteytys kuntoon!
Nesteytys on ihan ykkösjuttuja, mikä pitää olla kunnossa lavalla hikoillessa. Itse huomasin sen tärkeyden monta kertaa viime kesänä. Kuuma ja hikinen kesäilta - ei vain riitä että käy juomassa pari kertaa illassa. Sen huomaa viimeistään seuraavan aamun suonenvedoista..Viime kesä mentiin käytännössä vedellä, mutta tänä kesänä aion suosia erilaisia kivennäisvesiä sekä käyttää tuota nesteytysjuomaa. Olen välillä käyttänyt sitä ihan harkoissakin ja toimivaksi keinoksi havaittu. Lisäksi aivan liian harvoin muistin juoda kesällä päivisin tarpeeksi jo ennen tanssi-iltaa. Pääpointti oli siis se, että ota mukaan oma juomapullo, jos et välttämättä halua ostaa kaikkea juomaasi kahviosta - ja käytä sitä! Oma juomapullo on korvaamaton myös silloin, kun lavalta saatava vesi ei ole juomakelpoista (esim. Kolmilammi, Saukonkallio).

2. Pikkutavarat kätevästi mukana
Tässä naisten must have- asuste tansseihin. Ei vaan yksinkertaisesti pärjää ilman. Paras kaveri ainakin niille, ketkä eivät halua liiveihinsä extra-täytettä.. Tänne kätevästi narikkalippu, rahaa/kortit, autonavan jne. Miehet sitten laittaa pikkutavarat taskuihinsa - allekirjoittaneen hameessa kun ei ainakaan taskuja ole eikä tule :)


3. Raikasta + vaihtovaate

Kesällä on kuuma - tanssiessa vielä kuumempi. Puteli dödöä kulkee aina mukana kesällä ja tarvittaessa sitä voi sitten käydä suihkimassa, jos siltä tuntuu. Parfyymi ei mielestäni ole kovin järkevä vaihtoehto hien peittämiselle, koska se ei käsittääkseni ole sen alkuperäinen tarkoitus. Jos minulta kysytään niin kivempi sellaisen tanssijan kanssa on tanssia, joka ei tuoksu miltään kuin, että olisi kaatanut pullollisen hajustetta niskaansa. Viime kesä meni aika lailla ilman vaihtopaitaa, mutta tälle kesälle sellainen eksyy kyllä laukkuun - ihan varmuuden vuoksi. 

4. Illan pelastajat

Poltteleeko rakko kantapäässä? Astuiko joku pahasti nilkoille? Luistaako kengät liikaa? Eikö olisikin kurjaa lopettaa hyvä ilta siihen? Ei hätää! Kun olet varautunut rakkolaastarilla, tavallisella laastarilla, ihoteipillä yms. niin ilta on pelastettu! Itsellä vielä kun on nuo nahkapohjaiset kengät niin joskus vaan tarvitsee harjata ne auki (että pysyy pystyssä), jotta pelit voi jatkua.

Näillä eväillä minä siis liikun lavoilla. Kulkee kassissa tosin myös ainakin muovipussi kengille, buranaa, kolealla säällä villatakki sekä välipalakeksi tms. kotimatkan naposteltavaksi tai jopa palautusjuoma. Vaikka menen lavalle tanssimaan niin aika vakavalta urheilultahan tämä kieltämättä kuulostaa kun ihan palautusjuomaakin pitää nauttia. Perustelen tätä valintaa sillä, että yleensä on pikkunälkä urheilullisen illan jälkeen ;) Ilman näitäkin asioita varmasti tulee toimeen, mutta kun kantapäässä on hiertymä niin sitä on enemmän kuin iloinen, että kassissa oli sitä laastaria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti