16.4.2016

Tanssiaskelia Itämeren aalloilla

Tässä postauksessa kuulumisia, tunnelmia ja kuvia suurelta tanssiristeilyltä, joka seilattiin tyynessä, ihanan aurinkoisessa ja keväisessä säässä 10-11.4 välillä Turku-Tuhkolma-Turku.

 


Joskus tammikuussa osui sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa silmiini aihe tanssiristeilyt - ja siitä se ajatus sitten lähti. Viime sunnuntaina se ajatus muuttui todeksi kun neljän naisen jengi pakkasi tanssikengät sekä iloisen mielen reppuun ja lähti valloittamaan kelluvan kaupungin tanssilattiat. Matkaan startattin 1630 Lahden linja-autoaseman turistipysäkiltä. Itselleni oikeastaan vasta bussimatkan alussa valkeni, että Turkuun on kyllä ihan liian pitkä matka :D Bussimatka sujui kuitenkin ihan mukavasti, koska tunnelma oli vähintäänkin odottavainen illan tanssien suhteen. Sika-osastolla oli paljon hilpeämpi tunnelma kuin meillä edessä istuvilla - takaa kuului tasaisin väliajoin aina pieni "marsun aivastus" (=kaljan sisahdus).

Turkuun saavuttiin hieman ennen kahdeksaa ja laiva lähti siinä hieman ennen yhdeksää. Hyttikorttien jaon yhteydessä saatiin risteilyn tarjoama tanssiohjelmakin vihdoin käsiimme. Ohessa kuva ohjelmasta:

 
Tanssiohjelmaa risteilyyn liittyen oli tarjolla kahdessa paikassa ClubVoguessa joka oli laivan yökerho sekä Retrossa. Laivan lähdettyä kävimme pikaisesti ostamassa kuplivaa ja pikkusuolaista myymälästä ja sen jälkeen olikin jo korkea aika vetää ykköstä ylle, punata huulet ja laittaa tanssikengät jalkaan ja lattialle! Suuntasimme ClubVogueen jossa esiintyi ensin Omega yksinään ja sitten Eija Kantola heidän kanssaan. Lopuksi aina niin suosittu Hurma otti lavan haltuun. Paikalla oli jo aika runsaasti porukkaa kun saavuimme paikalle. Naisia seisoskeli baaritiskin edessä - siinä kait sitten oli jokin hyvin alkeellinen naistenrivi. Laivoillahan on käsittääkseni sekahaku koko ajan, mutta käytännössähän se oli pelkkää miestenhakua. Me emme jääneet riviin seisoskelemaan vaan menimme istuskelmaan vapaille paikoille. Eipä aikaakaan kun me kaikki jo pääsimme korkkaamaan tanssilattian kukin vuorollamme :) 

Tanssiminen siinä ihmismäärässä tuntui lähinnä kiivaalta lähitaistelulta ja rynnäköinniltä. Lattia ei ollut koolla pilattu ja erittäin ruuhkainen. Korkeintaan 3-4 askelta pystyi tanssimaan niin, ettei itse törmännyt johonkin tai joku törmännyt sitten vuorostaan päin minua. Kädenalitanssit olivat käytännössä mahdottomia. Ehkä vain rohkeimmat niitä vetivät - ne ketkä eivät välittäneet kuinka pahasti nyt sattuivat ohimenevää huitasemaan. Ne, ketkä normaalistikin yrittävät kunnioittaa kanssatanssijoita mahdollisimman vähin törmäyksin eivät varmaan olostaan parketilla nauttineet. Minun tanssin ilon nuo törmäilyt tappoivat ihan 6-0. Ennen Hurman aloittamista päätimme mennä kokeilemaan Retroon, josko siellä olisi hieman enemmän tilaa. Pieni tanssilattia sielläkin oli ja karaoke käynnissä, mutta porukkaa varsin maltillisesti. Siellä onneksi pääsi parit tangot ja valssit ihan tanssimaan - siis sanan varsinaisessa merkityksessä :)

Hetken olimme Retrossa ja palasimme yökerhoon kun Hurma aloitti settinsä. Ensimmäisen erän kokemuksen perusteella jätin tanssin suosiolla muille ja nautin sitten muuten vain tunnelmasta. Tottakai lähdin aina tanssimaan kun minua haettiin. Eipä siis juurikaan tullut tanssittua, mutta en ollut siitä lainkaan pahoillani. Nuo tanssilattian vallitsevat olosuhteet eivät vaan olleet minua varten. Oli mukavaa kuulla Hurmaa pitkästä aikaa livenä ja hyvät setit pojat vetivätkin. Itse kun yritän parhaani mukaan vältellä noita Hurma-tansseja, koska en välitä siitä naispaljoudesta ja ruuhkasta, mitä heidän keikoillaan kuulema on. Minä menen heidän keikoilleen sitten kun kukaan muu ei enää siellä käy :D

Maanantaina, reilun 5 tunnin eheyttävien yöunien jälkeen oli tarkoitus olla pirteänä heti klo 10.00 fusku-kurssilla. Oltiin kuitenkin tunnin aikaerosta johtuen sen verran sekaisin, että onnistuttiin myöhästymään sitten kurssilta. Hupsista! Seuraavassa kurssissa oli tiedossa Rumba-Boleroa.
Oheisessa kuvassa tunnelmia ko. kurssilta. Ja kuten voitte huomata niin porukkaa oli - tarkkaavaisesti tosin kuunneltiin miten se rumban perusaskel oikein menee. Mekin hieman tapailtiin perusaskelta, mutta osallistujien paljoudesta ja tanssilattian pienuudesta johtuen emme sitten jaksaneet sen enempää jäädä katselemaan. Tuskin viejääkään olisi ihan helpolla löytynyt. Salsa-kurssille emme ehtineet lounaan takia.

Kun aamupäivän kurssit olivat menneet enemmän ja vähemmän meiltä ohi niin ajateltiin, että bugg-kurssille kyllä menemme - niinhän me ajattelimme...Lounasbuffa oli sen verran täyttävä, että myöhästyimme sitten siltäkin ja syönnin jälkeen ei kyllä voinut ajatella mitään liikuntaa ainakaan hetkeen :D Kävimme kyllä katsomassa mikä meininki kurssilla oli - täälläkin lattian täydeltä porukkaa ja tarkkaavaisesti kuunneltiin opettajan neuvoja. Kun oli syöty hyvin niin väsyhän siinä väistämättä iski ja tuli sitten nukuttua muutama tunti ja kerättyä voimia iltaa nro. 2 varten :)


Kun oli levätty kävimme shoppailemassa tuliaiset ja sitten ClubVogueen kuuntelemaan musiikkia ja tanssahtelemaan. Omega&Eija Kantola sekä Hurma vetivät toiset settinsä. Hurman laulajalla ääni ilmeisesti petti ja Mikael Konttinen sitten tuurasi osittain häntä. Muutaman kerran pääsin tanssimaan ja tunnelma oli tänäänkin törmäilyntäyteinen ja ruuhkaisa. Tanssit loppuivat vain hieman ennen kuin laiva lupui takaisin satamaan. Kotimatka oli pitkä ja hiljainen - ainakin siellä takapenkillä heh ;) 

Kannattaako mennä uudestaan?

Kokonaisuudessaan tämä tanssiristeily oli mukava ja erilainen kokemus tanssin saralla. Itse en kyllä tykännyt siitä ruuhkasta ja niistä miljoonista törmäilyistä ja siitä, ettei siellä käytännössä voinut juurikaan tanssia niinkuin normaalilla lavalla. Kädenalitanssit oli aika nou nou. Tässä suurena osatekijänä tietenkin tanssilattian pienuus, kun ei ne laivan lattiat ole tarkoitettu tämmöiseen toimintaan muutenkaan. Kursseja oli mielestäni monipuolisesti, mutta nekin kärsivät tilan puutteesta ja suuresta osallistujamäärästä siihen käytettävään tilaan nähden. Lisäksi kursseilla ei ollut mitään tasokuvauksia. Mielestäni olisi voinut olla alkeet ja vaikka keskitaso samaan aikaan. Tämä olisi varmasti jakanut porukkaa tasaisemmin ja tarjonnut jo esim. perusaskeleen hallitseville jotain muutakin. Lisäksi olisin kaivannut tietoa siitä, onko kurssit Suomen vai Ruotsin ajassa - mistä johtui, että ei ehditty tuolle fusku-kurssillekaan.

Miehet tuntui hakevan aktiivisesti ja kyllä siellä varmaan enemmän olisi päässyt tanssimaan jos olisi halunnut. Silti seuraavan kerran laivalle itse ottaisin mukaan henkilökohtaisen tanssittajan, kiitos nam :)  Myös tanssivat miehet eivät tuntuneet olevan häiritsevästi humalassa, hyvä te! Itseni ikäisiä ei kamalasti mestoilla näkynyt vaan enemmänkin keski-ikäistä ja vanhempaa. Risteilyllä oli mielestäni mukava fiilis vaikkei oma risteily tanssillisesti mikään succé ollutkaan. Meitä oli matkassa niin huikea porukka, että jo se itsessään riitti tekemään risteilystä ikimuistoisen. Itse suosittelisin näitä tanssiristeilyjä ainakin kerran kokeiltavaksi, mutta sen sanon, että lähtekää matkaan ilman mitään odotuksia niin ette voi pettyä. 

Tässä alla vielä kuvakimaraa reissulta

Terveisiä tanssiristeilyltä! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti