3.4.2016

Taikakuu ja Onnentähti @ Pesäkallio

Tanssitervehdys!


Edellisestä postauksesta onkin jo piiiiitkä aika joten nyt on erittäin hyvä aika laittaa uutta tulemaan. On ollut niin paljon kiireitä tässä viime viikkoina ettei ole ehtinyt kirjoitta enkä ole ehtinyt kyllä käymään tansseissakaan saati juuri missään treeneissä. Ihan hävettää kun pääsiäisenäkään en käynyt yksissäkään tansseissa vaikka siinä oli neljä päivää aikaa ulkoiluttaa tanssitossuja – mitä tuhlausta sanon minä! Maaliskuun toiseksi viimeisellä viikolla olimme työporukan kanssa Tahkolla viikonlopun. Suunnitelma oli käydä vierailevana tähtenä Tahkon talvilavatansseissa kun siellä kerta olimme. Esiintymässä olisi ollut Teuvo Oinas. Kävin salin ovella vähän kurkkaamassa tunnelmaa, mutta tanssijoita ei juuri vielä ainakaan silloin ollut ja useimmat heistä vielä pariskuntia, nimenomaan vanhempaa väestöä. Minun oli siis ihan turha jäädä sinne iltaani kuluttamaan, koska hukkaan olisi todennäköisesti mennyt. Tanssittiin sitten paikallisessa yökerhossa vähän tästä perinteisestä genrestä poikkeavaa tanssia – se kyllä oli vaiheeksi oikein antoisaa :D Kyllä siellä yökerhossa eräs pariskunta veti jotain fuskun/bugin tapaista heh .. ;)

Eilen sitten tuli tomutettua tanssitossua kotipesällä. No kukas muu kuin Taikakuu siellä veti taas erinomaisen setin. Onnentähtikin oli menossa mukana. Ilta tarjosi siis takuuvarmasti hyvät sävelet, jotka kävi sopivasti jalan alle ja sai ne liikkeelle. Itsellä oli muuttopuuhista johtuen jalat jo ennen tansseja kovin kipeät ja kävelykin tekin osittain kipeää, lattialla kun pysyi liikkeellä niin kipu ei tuntunut niin pahalta – ja meneehän sitten samoilla säryillä.. Onneksi ei tarvinnut paljon seisoskella vaan tuli pyörittyä paljon lattialla. Salsaakin tuli pokkana vedettyä vaikken sitä kummoisesti edes osaa. On ihanaa, miten jokainen tanssi-ilta jaksaa kuitenkin aina jollain tavalla yllättää ja eilen oli ainakin kolme syytä miksi taas kannatti lähteä tanssimaan:
  • Taikakuu. Tätä ei nyt tarvitse varmaan perustella mitenkään?
  • Tango. Tango ei ole kyllä minun lemppareita, mutta nyt sattui semmoinen viejä kohdalle, että voisin rakastua tangoon uudestaan. Aivan jäätävän hyvät tangot hänen kanssaan. Hyvä vienti, tulkinta, kuviot, ihan koko setti! Tämä tosiaan jäi mieleen pitkäksi aikaa. I’m loving it.
  • Tanssituttu. Viimeksi taidettiin tanssia joskus viime kesän alussa Jenkalla enkä ole häntä sen jälkeen tansseissa nähnytkään. Jotkut persoonat jää vaan niin elävästi mieleen ja oli oikein ihanaa tavata ja tanssia pitkästä aikaa.
Nämä asiat olivat niin parasta illassani ja saivat iloiselle tuulelle. Tottakai illassa oli paljon muutakin hyvää, mutta useimmiten joku ihan pikkujuttu vain kruunaa illan. Oma tanssi tuntui ajoittain hieman kankealta ja seuraaminenkin meni välillä vähän vihkoon, mutta eipä se nyt minua hirveästi haitannut. Jalkojen säryistä ja viikonlopun vähistä yöunista huolimatta meni silti hyvin. Taikakuun viimeisen setin jouduin kyllä jo istumaan, koska jalat ei juurikaan enää toimineet. Nyt kun näistä on melkein toivuttu niin illalla sitten on kolmen viikon tauon jälkeen neljän tunnin tanssitreenit cha cha:n ja valssin muodossa. Joku kyllä sanoisi, että on tämä tanssiminen hullun hommaa kun paikkoja kolottaa ja silti haluaa mennä vaan tanssimaan hieman lisää. Mutta olenhan tällainen tanssihullu muija ;)

Ensi viikolla sitten tiedossa kirjoittelua vähän erilaisesta tanssiympäristöstä – nimittäin laivalta. Olemme porukalla lähdössä Tanssiristeilylle Turusta Tukholmaan ensi sunnuntaina. En malttaisi odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti