21.1.2016

Kurssikuulumiset sekä tavoitteita ja kehityskohtia kesää odotellessa


Hrrr, kyllä tässä pakkasessa meinaa ajatuksetkin jäätyä...Eilen töistä kotiin kävellessäni pakkasen nipistellessä vähintääkin epämielyttävästi poskipäitä, kylmän auringon kulkiessa pitkin taivaanrantaa ja kuunnellessani musiikkia, lisälämpöä mieleen toi kuitenkin tuleva kesä. En millään malttaisi odottaa. Mutta eipä tarvitsekaan kovin kauaa. Juhannukseen on nimittäin enää 155 päivää tai 22 viikkoa - ei siis paljon mitään!

Tavoitteita keväälle

Sitä odotellessa on kuitenkin vielä iso nippu uusia asioita opeteltavaksi. Nyt kun ensimmäinen vuosi ensiaskeleineen on takana ja ns. perustanssitaito on hankittu useimmissa lajeissa, haluaisin tänä vuonna ottaa askeleen seuraavalle tasolle oman osaamiseni suhteen. Vaikka tuo seuraavalle tasolle siirtyminen saattaa kuulostaa täydellisyyden tavoittelulta niin tavoitteeni ei missään nimessä ole koskaan olla "täydellinen tai virheetön tanssija". Minä olen sitä mieltä, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen ja minä haluan kehittyä ja osata, koska tämä ihan yksinkertaisesti kiinnostaa minua ja tykkään tästä :) Minun mielenkiintoni ei pysyisi tätä harrastusta kohtaan millään muotoa yllä, jos kerran jo jonkun asian opeteltuasi osaisi kaiken... Kuten jo syksyllä päätin, jaan nämä minun kehitys- ja oppimistavoitteeni pienempiin palasiin joihin sitten enemmän kiinnitän huomiota. Tarkoitus on siis edelleenkin jatkaa käymistä ihan lavatanssien perus- ja jatkotunneilla parantamassa jo saavutettua perustanssitaitoani. Lisäksi fuskun-ja buggin kursseilla myös samasta yllämainitusta syystä.  Se, mikä kuitenkin olisi tarkoitus ottaa haltuun ja parantaa ennen kesälavoja on seuraavat asiat:

  • Cha cha:n oppiminen, seuraaminen, tanssivarmuus sekä tanssiminen lavoilla.
  • Salsa, Rumba oppiminen, tanssivarmuus (mahdollisuuksien mukaan)
  • Muusiikintulkinta vartalolla (kankeudesta eroon pääseminen tms.)

En siis tanssi lavoilla lattareita, mutta siihen tulee kevään myötä toivottavasti muutos. Osaan kyllä cha cha:n peruskuvioita yms, mutta menen aina jotenkin ihan "paniikkiin" kun jonkun kanssa  pitäisi tanssia, en tunnista vientejä ja sit meneekin jo iloisesti askeleet (ja nainen) sekaisin..douh! :D Sama koskee salsaa ja rumbaa. Tuota viimeistä kohtaa pitäisi kait kysyä viejiltä, mutta minusta usein tuntuu, että olen rautakanki per..selässä syntynyt ja en osaa käyttää kroppaa musiikintulkinnassa sitten yhtään :( Tää tulee olemaan varmaan vaikein rasti minulle suoritettavaksi.

Kurssikuulumisia

Kivaa kun kaikki kurssitkin on käynnissä ja pääsee taas lattialle riehumaan useamman tunnin viikossa. Tuli sitä 3 viikkoa kärvisteltyäkin ilman. Fuskun- ja buggin jatkotunneilla on taas ollut hyvä ja hikinen meininki! Kuten myös ihan perus lavatanssitunneillakin. Viime sunnuntaina alkoi Nicks'in perus-ja jatkotunnit - oli kiva päästä taas treenaamaan mukavassa ilmapiirissä! Kävin pari viikkoa sitten Lahden Lavareilla perus-ja jatkotunneilla kokeilemassa mites siellä ne tanssit sujuu ja onko se ruoho vihreämpää aidan toisella puolella. Lähinnä siellä kiinnosti tunneilla käytössä oleva parinvaihto. Noh, tämän puolen ruoho ei kyllä maistunut minulle. En tiedä miksi, ei vaan itselle jäänyt hyvää fiilistä. Nicks'llä on mielestäni rennompi ilmapiiri joten siksi siellä käynkin. Lisäksi vaikka Lavareilla oli parinvaihto, ei siellä sen enempää päässyt tanssimaan (mielestäni jopa vähemmän) kuin esim. Nicks'illä jos ei riitä paria jokaiselle ja joutuu odottamaan sen ajan kun "yleinen mies" tanssittaa muita. Aion kuitenkin keväällä vielä antaa Lavareille mahdollisuuden ja menen johonkin fuskun/buggin tunnille. Jos ei vieläkään nappaa niin sitten "ei jatkoon".

Huomenna pääsee pitkästä aikaa riehumaan ihan lavalle! Jauuuuuuuuuuuuuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti