26.11.2015

Kurssiarvostelut

Hmm, olin jo hyvän matkaa kirjoittamassa tuohon edelliseen postaukseeni kurssiarvosteluja syksyn kursseista, mutta sitten tulin kesken kaiken toisiin aatoksiin..Nyt kuitenkin tuli vain semmoinen fiilis, että haluan kirjoittaakin tästä aiheesta muutaman sanan. Millainen tanssikurssi oli? Mikä oli hyvää ja minkä koin, että voisi olla vielä paremmin? Mikä oli yleinen fiilis? Itsehän koen juuri olevani mitä hedelmällisintä maaperää vasta tanssin aloittaneena harrastajana ja läheskään kaikki asiat eivät ole minulle lähellekään ns. peruskauraa ja omassa oppimisessa on ainakin avainasemassa miten ne asiat tuodaan esille. Tosin oppijoita on monia, toinen oppii hitaammin toinen nopeammin ja kolmas vielä eri tavalla, mutta siiis seuraavassa pientä arvosteluntynkää omien kokemuksieni pohjalta: 

Ensimmäisenä tulilinjalle joutukoon Otto Valtamo joka vastasi syksyn bugg ja fusku- opeista. Ja hyvin vastasikin. Itse tykkään hänen tyylistään opettaa, rentoa ja miellyttävää. Ja jäi meillä kaikilla kurssilaisilla jotain päähänkin! Nyt me vedetään niin hyvin! Hyvä me! :) Kurssilla meitä on ollut yleensä siinä n.10-20 henkeä. Kurssin yleinen tunnelma on ollut todella rento ja kurssilla pääsi tutustumaan uusiin mukaviin ihmisiin. Koin, että minut otettiin fuskussakin tosi hyvin vastaan vaikka alussa ehkä oikea tasoni olisi ollut se alkeisjatko eikä jatko..Kokeneemmat tanssijat tanssittivat minua tasoni mukaan eikä turhaan lähteneet kikkailemaan. Tunnit eivät olleet suu viivana suorittamista vaikka välillä askeleet mietityttivätkin monia ja turhautuneisuus valtasi mielen kun ei mennyt ihan putkeen - silti naurettiin hymyssä suin monta kertaa. Minusta oli mukavaa kun tunnilla käytiin yleensä vain yksi uusi kuvio jota sitten hierottiin askel askeleelta ( ja tietysti miehille miten viedään milläkin askeleella) koko sen tunnin ajan. Esim. buggissa pääpaino ei todellakaan ollut siinä, että pitää osata miljoona hienoa kuviota kurssin lopuksi vaan että opitaan tanssimaan ja viemään muutama hyvä peruskuvio hyvin sekä tietysti joustoa. Kun peruskuviot on hallussa siitä on tosi helppo sitten lähteä varioimaan kuin että osaisi huonosti monta kuviota - ei varmasti näytäkään yhtä hyvältä ;) Lisäksi kurssilla oli parinvaihto mikä on tosi jees juttu. Jos ei ollut paria sillä hetkellä (yleensä miehiä oli valitettavasti vähemmän) niin sitten sai tanssia omiaan.

Eli ehdottomasti tulevaisuudesssa olen suuntaamassa Oton tanssikursseille. Mulla oli kurssilla tosi kivaa ja oli aina viikon kohokohta päästä fuskaamaan ja buggaamaan :)

Seuraavaksi arvostelen Nick'sin kurssit. Nick'sillä siis lavatanssikursseja perus- ja jatkotasolla. Itse tykkään käydä täällä, koska lajivalikoima on monipuolinen. Minä olen siitä vähän kranttu tanssija, että haluan ainakin kokeilla mahdollisimman paljon kaikkea. Mielenkiintoni ei riittäisi tanssimaan vain esim. 5-6 tanssilajia syksyn aikana. Haluan vaihtelua ja täältä sitä kyllä saa. Yleensä tulee jorattua ensin perustunnilla ja sitten jatkolla. Tunnelma mielestäni on ihan hyvä ja täälläkin on tullut tutustuttua mukaviin ihmisiin. Olisin varmaan tutustunut enemmänkin, mutta näillä kursseilla ei ole käytössä parinvaihtoa. Siitä kyllä pitkä miinus. Tämä on seuran valinta ja näin vain on. Ehkä siksi joku pariton voi kokea pientä kynnystä tulla näille tunneille, koska ei tiedä koskaan löytyykö kaikille pari ja miksi tulla tunnille jos ei pääse edes tanssimaan?

Kehottaisin rohkeasti kuitenkin tulemaan tästä uhasta huolimatta. Paikalla on yleensä muutama "yleinen" mies, joka sitten tanssittaa vuoronperään daameja joilla ei satu olemaan paria. Ja kurssilla käy myös parittomia miehiä tanssimassa joten ennen tunnin alkua voi kysyä tanssiparia heistä itselleen. Mutta aina siellä kyllä pääsee tanssimaan, et välttämättä joka kappaletta, mutta pääset kuitenkin joten älä jätä sen takia tulematta, missaat aika paljon! Enkä nyt edes valehtele, voit vaikka itse käydä toteamassa asian.

Opetus sitten? Peruskussilla on lajista riippuen enemmän ja vähemmän porukkaa. Sanoisinko siinä 10-20 paria + parittomat jos ihan hatusta heitän lukeman. Itse olen kokenut, että ne tanssijat jotka jo osaavat ihan ok jäävät vähän paitsioon. Itse kaipaisin jonkinlaista palautetta, että miten menee tai voisiko jotain tehdä paremmin. Apua ja vinkkejä saa kyllä jos pyytää ja ohjaajat neuvovat mielellään. Tosin kun tanssijoita on paljon ei varmastikaan kaikkeen oikeasti ehdi puuttumaan/katsomaan vaan ne ketkä eniten tarvitsevat opastusta sitä myöskin saavat. Perustunnilla myös tarjotaan vähän haastavempia kuvioitakin niille, jotka pystyvät ne tanssimaan. Jatkotunnille ei ole taitovaatimuksia. Minusta tämä on kiva, että tämmöinen aloittelijakin voi mennä jatkotunnille ja luulla osaavansa jotain..Mutta sitten taas toisaalta: kun meitä vähemmän tanssineitakin jatkolla käy niin kuvioita tulee joskus niin hurjalla syötöllä, että yli menee kovaa ja korkealta. Tottakai on myös hyvä niille tanssijoille jotka ovat oikeasti siellä jatkotasolla, mutta ehkä tuntia ja kuvioita voisi jakaa kulloisien tanssijoiden taitotason mukaan. Usein olen jämähtänyt tanssimaan sitä ensimmäistä kuviota kun ei sekään tahdo onnistua. Minulta ei ainakaan kertakaikkiaan onnistu itselle 4 uuden eri cha cha:n kuvion sisäistäminen yhden tanssikerran aikana...Lisää ohjausta kaipaisin siis jatkollekin niille, jotka ovat vähemmän tanssineet kun heidät kerta kurssille mukaan otetaan.

Summa summarum: täällä aion käydä jatkossakin. Opetus toimii - minä kuulkaas olen ihan elävä esimerkki tästä! Jopa polkan perusaskeleenkin olen oppinut ja senkin ne on saanut taottua meikäläisen umpikovaan kalloon :) Tule sinäkin pitää hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti