29.8.2015

Tavoitteita ja kehityskohteita syksyn tanssikursseille

Noniin, kyllä se syksy taitaa vahvasti tehdä tuloaan kun tanssikurssikausi pyörähtää omalta osalta käytiin huomenna (jee!) ja sitä iloa sitten jatkuukin aina enemmän ja vähemmän joulukuulle asti - siis jos kaikki etenee edes vähäänkään suunnitellusti :) Tämä viikko on mennyt sairastaessa flunssaa, mutta onneksi tosiaan oli tämä viikko sillä ensi viikolla ei ole varaa olla kipeänä, eikä kyllä sen jälkeenkään. Tänään olisi Jenkalla ollut tanssit johon oli kyllä tarkoitus mennä, mutta vaikka olo on enää lähinnä niistämistä joka toinen minuutti niin ehkä parempi olla riehumatta ja aloitetaan sitten mahdollinen sydänlihastulehduksen hankkiminen "puolikuntoisena" huomenna kevyellä 4 h tanssitreenillä :P

Huomenna siis alkaa lavatanssien perusopetus Nicksillä perustunnein sekä jatkotasolla. Itse aion käydä molemmat läpi, koska a) haluan oppia&kehittyä tanssimaan paremmin b) huvin ja urheilun vuoksi ja c) koska tanssi nyt vaan on niin kivaa ajanvietettä muutenkin. Maanantaina alkaa Otto Valtamon fuskun alkeisjatko-kurssi sekä torstaina bugg-alkeet. Lisäksi on tarkoitus silloin tällöin myös kokeilla bailatinoa vaikkei se ensisijaisesti mitään tanssiopetusta olekaan, mutta mukavana vaihteluna varmaankin. Kerran olen kokeillut ja nyt haluan tietää menenkö edelleen vasemmalle kun muut menee oikealle..:D Näillä olisi tarkoitus mennä syksy läpi ja itse kyllä odotan jo innolla.

Mutta itse päivän aiheeseen - omiin tavoitteisiin ja kehityskohtiin oman tanssitaidon suhteen. Olen niin uusi tällä alalla, että kehityskohteita kyllä riittää, mutta aion mennä pienin askelin eteenpäin - osio kerrallaan. Haluan panostaa hetken muutamaan tanssilajiin kunnolla kun yrittää hallita kaikkia lajeja. Mielummin muutamaa tanssilajia hyvin kuin kymmentä huonosti. Kun aloitin lavatanssikurssin niin ainut tavoitteeni oli oppia tanssimaan. Siinä oli kyllä ihan haastetta kerrakseen. Nyt kun olen oppinut tanssimaan ja ensimmäinen lavakesä takana niin pystyy jo arvioimaan omia kehityskohteitaan paremmin. Alla tavoitteet syksyn tanssikursseille:

  • Fuskun sekä buggan oppiminen, hallitseminen ja tanssivarmuus
  • Viennin parempi seuraaminen (koskee etenkin kädenalitansseja)

Nämä olen arvioinut itselleni tällä hetkellä kriittisimmiksi kohdiksi kiinnittää huomiota syksyn kursseilla. Niitä ei ole montaa, mutta olen varma siitä, että näidenkin kanssa saa tehdä töitä ja tulen kokemaan varmasti monta turhautuneisuuden hetkeä. Kuten jo edellä todettua, helpompi yrittää sisäistää  ja keskittyä näihin kahteen nyt kerrallaan kuin yrittää epätoivoisesti kaikkia. Tietenkin pyrin oppimaan myös paljon muuta, mutta selvä focus näissä kohdissa. Kirjoittelen sitten tästä aiheesta vaikka joulukuussa postauksen, miten mä oikein handlasin tilanteen sitten lopulta - tai siis miten meni noin niinku omasta mielestä. Wish me luck! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti