11.8.2015

Tanssitapahtuma Lahden Satamassa


Jepjep, tänään oli siis Lahden Satamassa pienimuotoiset tanssahtelut ja tottakai piti päästä katsomaan mikä meininki! Kuvioon kuului myös Lahden Lavareiden järjestämä tunnin mittainen bugg-alkeiskurssi ennen tansseja - ja ilmaiseksi! Ja sääkin oli mitä mainioin, kuuma ja kesäinen - juuri tanssi-iltaan sopiva. Alkuperäisen ohjelman  mukaan opettavana tanssina piti olla fuskua, mutta oli näemmä laji vaihtunut. No ei se menoa haitannut ja kivalta näytti kaikin puolin ja ihmisillä oli hauskaa - ja sehän on pääasia :)


Paikalla oli paljon naisia - tietysti - ja miehiä toki vähemmän. Siis perinteinen lavoilta tuttu nais-mies-suhde toteutui täälläkin. Vaikka buggin alkeiskurssi olisi aivan satavarmasti tullut minullekin tarpeeseen niin väkeä oli kuitenkin sen verran runsaasti niin tyydyin vain taustaseuraajan rooliin ja katselin kun muut opettelivat, välillä tapailin itse myös perusaskeleita. Lisäksi minulla oli isompi kassi mukanani ja en kyllä olisi uskaltanut päästää sitä silmistäni hetkeksikään.. Kurssin jälkeisillä levytansseilla pääsin tanssimaankin pari kertaa :) Näkyi paljon samoa ihmisiä, mitä lavoillakin olen nähnyt. Oli hyvää musiikkia ja mukava ilta!

Tutun kanssa seinustalla istuessamme mietittiin, että kuinka kiva tälläinen tapahtuma on ja niitä voisi hyvin järjestää muutaman kerran kesässä. Tärkeää on, että tapahtumaan on varsin matala kynnys tulla "taustalle norkoilemaan" ja katsomaan menoa, se on vaivattomien kulku-yhteyksien päässä ja mielellään maksuton. Sitähän voi vaikka vahingossa innostua lajista. Minusta on vain bonusta jos samalla kertaa käydään jonkin tanssilajin alkeita - eihän siellä lavalla oikein mitään silloin tee jos ei osaa tanssia askeltakaan eikä se varmasti tunnu mieleiseltäkään henkilöstä itsestään. Tuo Lahden Sataman alue kun on meidän lahtelaisten olohuone näin kesällä niin paikkavalinta ei ainaaan voisi olla enää parempi. Lisäksi maksuton tanssikurssi varmasti houkuttelee myös kokeilemaan "ohimennen". Kyllä ihmiset paljon pelkästään katselivat ja toivottavasti löytäisivät ehkä jo kerran kadottamansa innon lavatansseja kohtaan tai uuden mukavan harrastuksen. Jos mä en olisi aloittanut tanssia alkutalvesta niin nyt todennäköisesti olisin :) Oli kivaa, näitä lisää kiitos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti