23.7.2015

Mites ne tanssit sujuu?

Moikka :)

Tuon kolmiviikkoisen tanssitauon jälkeen on taas käyty joraamassa! Mukavaa on ollut ja tauko teki kyllä hyvää. Taas ihan uudella innolla tanssikengät iskee kipinää. Uudet kengätkin on testattu ja hyväksi havaittu. En edes saanut rakkoja jalkoihin, kun aina uusissa kengissä minulle niitä lähes väistämättä ilmaantuu. Vielä korkkareilla tanssiminen koko illan vaatii jaloilta totuttelua ja ensimmäisellä kerralla kävinkin illan puolivälissä vaihtamassa vanhat tossut jalkaan. Toisella kerralla tanssin jo koko illan uusilla kengillä mikä tuntuikin aika tavalla päkiöissä sitten aamulla. Lisäksi, kengän kannan korko on kapea, ei siitä saa läheskään niin paljon tukea verrattuna esim. toisiin tanssikenkiini, jossa leveä kanta ei "pakota" suurinta osaa painosta päkiälle..

Edellisessä postauksessani kirjoittelin noista tanssivarusteista ja harmittelin, kun oli vielä se harja noita nahkapohjia varten ostamatta. Satuin käymään sekatavarakaupassa ja tämmöinen sattui matkaan mukaan: 

Tämmöisellä siis harjailen noita mun nahkapohjia. Nuo harjakset ovat soft-mallia eli pehmeämmät kuin tavallisessa teräsharjassa. En tiedä millainen harja olisi optimaalinen tähän tarkoitukseen (kovat vai pehmeät harjakset), mutta koska tarkoitukseni on poistaa pohjista pöly ja harjata nahka "auki" ainakin tämä tuntui sopivan tarkoitukseen hyvin sen mitä olen jo testannut. Kovemmat harjat saattaisivat ehkä vaurioittaa pohjia pitkässä juoksussa.

Kävin eilen kirjastossa ja löysin sieltä pari mielenkiintoista tanssiopetus-DVD:tä jota päätin testata..:) Lajeina siis fusku, jive ja bugg. Itsellähän on fusku ja bugg aina toisinaan vähän enemmän kuin hakusessa vaikka halu tanssia näitä on kova. Tanssikurssilla näitä muistaakseni käytiin vain jatkoissa, jossa minä juuri en käynyt. Lisäksi en vielä keväällä oikein kokenut näitä tansseja omikseni, mutta näitä tanssitaan niin paljon, että nämä on tosiaan hyvä osata. Osaan kyllä perusaskeleen ja muutamia alkeellisia kuvoita, mutta ongelmani on seuraaminen näissä tansseissa. En tunnista viennistä, mitä minun pitäisi tehdä seuraavaksi tai minne mennä ja sitten menee väärin..Tietysti voidan ajatella, että vika on viejässä, jos ei daami tiedä mitä pitää tehdä, mutta kyllä nyt se "vika" taitaa olla minun tanssitaidossa ainakin toistaiseksi. Olen niin vähän tanssia harrastanut, että improvisointiin/omaan soveltamiseen en tosiaan vielä kykene vaan tarvitsen jonkun peruskuvion alle. Muutenkin itselle uuden tanssin opetteleminen on pidempi prosessi, minä tarvitsen toistoja toistoja toistoja. Ei todellakaan mene jakeluun yhdestä eikä vielä kolmannestakaan kerrasta. Olen kyllä vähän kateellinen niille tanssijoille, jolle jää kuviot kerrasta päähän..

Eilen illalla kokeilin ja hikihän siinä tuli olkkarissa pyöriessä ja rakko pikkuvarpaaseen! :D Osa 1 oli perusteet ja tuo osa 7 oli jatko. Tämän mukaan ajattelin treenailla nyt joka päivä edes vähän, pienissä osioissa kerrallaan jotta liikkeet tulee luontevasti ja perusvarmuus fuskuun ja buggiin alkaa löytyä. Alkaa meinaan tuo rimakauhu näitä tansseja kohtaan hipoa jo kipurajaa tanssia aina tuntemattoman parin kanssa - jopa näinkin rohealuontoiselle ihmiselle kuin minä. Itsehän en siis pelkää epäonnistua tanssilattialla, ei aina voi mennäkään putkeen, mutta jatkuvat epäonnistumisen tunteet näissä kyllä murentavat tanssillista itsetuntoa - pakko myöntää. Tanssiparit ovat kyllä sanoneet, että ihan hyvin meni, mutta se ei riitä, koska itse en ole tyytyväinen ja se varmaan myös näkyy tanssissani. No katsotaan, josko näillä saisi sen itsetunnon nousuun fuskun ja buggin osalta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti